Volt más is úgy, hogy az ultrahang alapján "jóval" nagyobb a babaája?
Figyelt kérdés
Elvileg 27 hetes lennék, ma voltunk ultrahangon (modern gép) és a mért adatok alapján babám majdnem 3 héttel nagyobb és már 1,5 kg! azt mondták örüljek:-) fejlett szép baba! Kérdezték szedek e terhesvitamint, de kb 1szer vagy 2 szer beveszek 1 szem gravidát, tehát nem minden nap...enni is keveset eszem, mert angyon hányingeres-hányós vagyok. Eddig 4-5 kg híztam! Ugye nincs min aggódnom??Igazából azt szeretném tudni más volt e így??Hamarabb jött a baba??2014. máj. 12. 22:25
1/11 anonim válasza:
Igen,nálunk is így volt. A 30. hétig mindig azt mondták,hogy milyen nagy súlyú a baba és milyen nagy súllyal fog születni. Aztán korábban született a kisfiam, a 38.héten és 2500 gramm volt csupán. Én a várandóssági alatt 9 kilót bíztam és külön terhesvitamint sem szedtem.
2/11 anonim válasza:
Akármilyen modern gép nem szabad elhinni mert téves, ha egy picit is másképp fekszik a baba más a súly is. Erre egyáltalán nem szabad alapozni.
3/11 anonim válasza:
Nekem azt mondtak, hogy vagy el lett szamolva a terhessegem, vagy 5 kilos lesz a baba. Idoben jott, 3600 grammal.
4/11 anonim válasza:
Én pont ellenkezője vagyok, de a "pontos" mérést ez is jól tükrözi. 39. héten 3100g nak mérték a lányom, pont egy héttel később érkezett (40.hét) 4200g és 61cm volt. Hozzáteszem volt egy fogadott dokim, és többször voltunk magán helyeken is és mindenhol kb. ugyan akkorának mérték mint előző helyeken. Egyetlen egyszer voltunk bent az ügyeleten 32. héten, amikor egy idős orvos meg sem vizsgált uh-val csak a hasamat nézegette meg, ő volt az egyetlen aki azt mondta jó nagy baba lesz. 9kg híztam egész terhesség alatt 62-ről indultam 71kg mentem be szülni.Semmit nem szedtem csak folsavat.
5/11 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm. Csak nem tudom az uh.vizsgálatokat most mihez fogják nézni?? 27 vagy 30 hetes ?? ettől aggódok kicsit! Annak örülök, hogy szépen fejlődik:-)
2014. máj. 13. 07:49
6/11 anonim válasza:
Nalam a 12 hettol ket hettel nagyobbnak mertek szulesig. Nagy babara szamitoittunk es az is lett 4400 gramm es 56 centi.
Nem szedtem terhesvitamint es nem voltam cukros, a ferjem viszont ennel ius nagyobb baba volt.
7/11 anonim válasza:
12. hét után már nem változtatnak a kiíráson, sem a heteken. Nem leszel most egyik napról a másikra 30 hetes terhes a 27-ből. A hetek száma nem attól függ, hogy mekkora éppen a babád, ha nem az utolsó mesitől. Ahogy ha kicsinek mérik sem neveznek vissza 20 hetesből 16 hetesnek csak mert pici a babád. Maximum ha nagy vagy kicsi lehet esetleg azzal számolni, hogy előbb vagy később jön mint a kiírt napja, de ez sem mérv adó.
8/11 anonim válasza:
Érdekes, amit az utolsó válaszadó ír, mert nekem változtattak. A 21. héten írták át a szülés várható időpontját augusztus 25-ről augusztus 8-ra, mert annyival nagyobb a babám. Azt is mondták, hogy ez alapján számoljam a heteket, tehát akkor most 27 hetes vagyok.
9/11 anonim válasza:
Nem akarok vitatkozni, ennél nagyobb butaságok is vannak itt, és el tudom hinni, hogy nálad ez történt, de ma reggel direkt felhívtam egy szülésznőm és megkérdeztem a hetekről. Ő is csak megerősíteni tudta, hogy a hetek száma nem a baba méretétől függ. Kivételes esetekben változtatnak a szülés várható időpontján, de ezek rendkívül ritkák és kizárólag a 16. hétig teszik ezt meg. (elvileg) A legjobb az lenne kérdező ha a saját dokidat kérdeznéd meg, hogy jelenleg akkor hány hetesnek számítasz, a baba mérete indokolja e az átírást.
10/11 anonim válasza:
Persze, én sem akarok vitatkozni, és nincs is értelme, nyilván minden eset egyedi. Nekem átírták :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!