Ki mennyit gyarapodott terhessége alatt?
+18 kilo,szombaton leszek 31 hetes,bar en extrem alacsony sulyrol indultam. (37 kilo)
Nekem is nagyon jo etvagyam volt ugy a 27-28.hetig,de a pici mar nyomja a gyomromat,igy nem eszek annyit.
én még nem hiztam, minusz 1 kilónál járok(sok pluszkilóm van...:()
16 hkm
9 kilót híztam összesen!
De had kérdezzem már meg,hogy te ezt viccesnek tartod, hogy a 25. Hétre +22 kilonál jársz?? Csak, hogy mindig ott van a szmájli az írásod végén :D
Ez nem vicces, hanem szomorú. Az emberi butaság mércéje. Még most jön csak a java... ugy látom egyáltalán nem vagy tisztába azzal, hogy mennyit lehet hízni terhesség alatt és, hogy ez mivel jár.
Gondolok itt a terhességi diabéteszre, magas vérnyomásra, toxémiára.
Nem enni kéne minden szart, amit megkívánsz, hanem odafigyelni!!
Szia, én az előző babámmal 18 kg-t híztam (78kg-ról indulva), amit a szülés után 1 év alatt leadtam, sőt 68-kg-ra fogytam vissza. Most a 2.babámmal vagyok 18 hetes várandós és a korábbi fogyásom tapasztalatából kiindulva, az étkezésre odafigyelve (majdhogynem diétát tartva) eddig 9 kg-t híztam. Alig látszik rajtam, aki ismer, mind meglepődik hogy nem is látszik. De ez van, én is el vagyok keseredve, egy hete saját döntés alapján szénhidrátmegszorítást alkalmazok az étkezésben, majd meglátjuk mi lesz a végére...
Mar megbocsássatok de felháborítónak tartom hogy így kiosztjátok a kérdezőt! (tisztelet a kivételeknek) Nyilvánvaló hogy nem örül a hízásának és az is egyértelmű hogy nem azért tette fel a kérdést hogy ti "ide lőjjetek!" elven ilyen hangnemben szapuljátok! Saját tapasztalatokra volt kiváncsi, nem a lehúzásokra! Kapunk abból eleget az orvostól és a védőnőtől.
És aki ilyen határozottan leszúr egy kismamát (akár saját tapasztalata alapján) akkor az igazán körlnézhetne maga körül kicsit és nem csak beképzelt módon magából indulna ki. Tankönyvileg a normál terhesség alatt valóban 9-12 kg hízás a normális, de a hangsúly a nosmál és átlagoson van!. Ezt a súlygyarapodás dolgot is Gauss-görbén kell elképzelni, a normál tartomány a csúcsa (ami hozzáteszem igen ritkának számít!!), és a két szára a "többiek", akik nem tankönyvi esetek. Ebbe beletartozik a kórosan keveset hízó és a kicsit vagy nagyon - többet hízó kismamák. És ez nem a "mértéktelen zabálás" miatt van! Vérlázító hogy egyesek milyen elítélőek tudnak lenni! Tudva vagyon hogy minden női test máshogyan működik, máshogyan reagálnak a sejtek az inzulin nevű hormon működésére (nem kell terhességi cukorbetegnek lenni ahhoz vakinek hogy az inzulin a túlzott hízás felé tolja az egyensúlyt). És most igen, védeni akarom azokat a kismamákat akik NORMÁLISN esznek és mégis szinte hihetetlen módon rakódik rájuk a fölösleg, amit hozzáteszem szépen le is tudnak majd adni a szülés után ha odafigyelnek.
A lényeg az hogy nem szép dolog leszúrni valakit általánosítás miatt. Aki csak 9-12 kg-t hízott az örüljön neki, de ne terhelje a többi kismamát azzal hogy olyan tanácsokat ad amik részben megfoghatatlanok!
Igen a mértéktelen (szénhidrátdús) táplálkozás igen káros a terhesség alatt, és az is igaz hogy a nagy súlytöbblet miatt könnyebben lehet magas vérnyomásos állapotba, cukorbetegségbe vagy toxaemiába belesétálni, de hangsúlyozni kell hogy a hízás ezeknek csak egy lehetséges okozója, tundiillik ezek a kórállapotok sajnos normális terhességben, normális súlygyarapodás mellett is elérhetik a kismamát, alkat és hajlam kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!