Hogyan lehet SMS-ben parkolást fizetni? Hol kell regisztrálni a tel. Számot az autó rendszámához?
Egyszer próbáltam így parkolást fizetni
Elküldtem az SMS-t a rendszámmal az adott parkolószámra
Majd meg is bírságoltak, mert "érvénytelen - nincs rendszám a telefonszámhoz regisztrálva"
De ezt hol tehetem meg?

Nem tudom hol történt ez, ott kéne mégnézni, Hogy kell.
Én pl. Pesten csak az automatán lévő számra elküldöm a rendszámot és kész. Nem regisztráltam sehol, sokszor nem is saját kocsival vagyok, sosincs ilyen gond.

Lehet a telefonszolgáltatódon keresztül. Akkor a telefonszámlára terhelik rá a parkolási díjat plusz némi költséget. A szolgáltató oldalán kell kikeresned, hogy hogyan. Némelyiknél engedélyezni is kell az ilyen vásárlást.
Vagy regisztrálsz és előre befizetsz a nemzetimobilfizetes.hu-n.
Ezen a linken le van írva mindkét lehetőség:
És mindig meg kell várni a visszajelzést, hogy a parkolás elindult. A végén le kell állítani, hogy ne fizess tovább.

Nekem eddig sosem volt gondom Budapesten az SMS-ben parkolással.
Így van a telefonszám, ahova kell küldeni:
06-x-763-y
x = a szolgáltatód körzetszáma (20-as / telenor, 30-as / vodafone, stb.)
y = a parkolási zóna 4 jegyű számkódja (amit a fizetőautomatán látsz)
És ide csak az autód rendszámát küldöd el, kötőjel nélkül, pl. ABC123.
Ha pedig le akarod állítani, akkor a "STOP" szót.

Mekkora idióta vagyok, még az egyszerű példát is elrontottam :D
Szóval x = a szolgáltatód körzetszáma (20-as / telenor, 30-as / telekom, 70-es / Vodafone, 50-es / Digi - nem tudom mondjuk, hogy náluk van-e ez a funkció már).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!