Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan lehet SMS-ben parkolást...

Hogyan lehet SMS-ben parkolást fizetni? Hol kell regisztrálni a tel. Számot az autó rendszámához?

Figyelt kérdés

Egyszer próbáltam így parkolást fizetni

Elküldtem az SMS-t a rendszámmal az adott parkolószámra

Majd meg is bírságoltak, mert "érvénytelen - nincs rendszám a telefonszámhoz regisztrálva"

De ezt hol tehetem meg?

2021. máj. 26. 08:33
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem tudom hol történt ez, ott kéne mégnézni, Hogy kell.

Én pl. Pesten csak az automatán lévő számra elküldöm a rendszámot és kész. Nem regisztráltam sehol, sokszor nem is saját kocsival vagyok, sosincs ilyen gond.

2021. máj. 26. 09:19
 2/5 anonim ***** válasza:
Szolgáltatófüggő, hogy miként kell kitölteni az SMS-t. Ajánlom, hogy töltsél le mobil applikácót, ami megteszi ezt helyetted; pl Telenor Wallet
2021. máj. 26. 09:22
 3/5 krwkco ***** válasza:

Lehet a telefonszolgáltatódon keresztül. Akkor a telefonszámlára terhelik rá a parkolási díjat plusz némi költséget. A szolgáltató oldalán kell kikeresned, hogy hogyan. Némelyiknél engedélyezni is kell az ilyen vásárlást.

Vagy regisztrálsz és előre befizetsz a nemzetimobilfizetes.hu-n.

Ezen a linken le van írva mindkét lehetőség:

[link]

És mindig meg kell várni a visszajelzést, hogy a parkolás elindult. A végén le kell állítani, hogy ne fizess tovább.

2021. máj. 26. 10:08
 4/5 anonim ***** válasza:

Nekem eddig sosem volt gondom Budapesten az SMS-ben parkolással.

Így van a telefonszám, ahova kell küldeni:

06-x-763-y

x = a szolgáltatód körzetszáma (20-as / telenor, 30-as / vodafone, stb.)

y = a parkolási zóna 4 jegyű számkódja (amit a fizetőautomatán látsz)

És ide csak az autód rendszámát küldöd el, kötőjel nélkül, pl. ABC123.

Ha pedig le akarod állítani, akkor a "STOP" szót.

2021. máj. 26. 12:52
 5/5 anonim ***** válasza:

Mekkora idióta vagyok, még az egyszerű példát is elrontottam :D

Szóval x = a szolgáltatód körzetszáma (20-as / telenor, 30-as / telekom, 70-es / Vodafone, 50-es / Digi - nem tudom mondjuk, hogy náluk van-e ez a funkció már).

2021. máj. 26. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!