Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az normális hogy a kulcs...

Az normális hogy a kulcs nélküli távírányítóban kb. 4-5 hónapig bírja az elem?

Figyelt kérdés

Évente kétszer cseréltem, de egyszerre 3 elemet is szoktam venni, mert egyszer majdnem pórul jártam. Túrázni voltam és éppen este az erdő szélén merült le a kulcsban az elem. Éppen csak betudtam indítani sírva, pánikolva még térerő sem volt hogy segítséget hívjak. Akkor megesküdtem hogy veszek egy konténer elemet, hogy ne legyek megint xarban. 😂

Pótelemet betettem a kulcstartóba is és a kesztyűtartóban van a többi.

Egyébként kulcs van az irányítóban, de az csak az ajtót nyitjta, de startolni már nem lehet.

Jelzi az autó is hogy gyenge az elem, de már túl későn és 2- 3 indítást még sikerül.

Az elem csere kb. 3 perc.

Nektek meddig tart az elem?

tegnapelőtt 17:43
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
6 szavazat
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
68%

Nekem kb. másfél évet bír egy elem.

"Egyébként kulcs van az irányítóban, de az csak az ajtót nyitjta, de startolni már nem lehet."

Ezt nem értem. A kulcs minek a "startoláshoz"? Annak csak az ajtó nyitás/zárás a feladata. Azon kívül vagy kulccsal ( fizikaival), vagy Start - Stop gombbal indítasz.

tegnapelőtt 18:17
 2/23 A kérdező kommentje:

Nekem a távírányítóba van behelyezve a kulcs, ha lemerül az elem, akkor legalább az ajtót lehessen kinyitni, de startoláshoz startoláshoz a stop- gombbal indítok.

Nem írtam hogy a kulcssal startolok, nem is lehet, mert start gombos az indítás.

tegnapelőtt 18:36
 3/23 anonim ***** válasza:
Elég szar konstrukció. Sokkal jobb volt a régebbi megoldás, ahol be kellett tenni még a résbe indítás előtt, az akkor is ment aztán, ha elem sem volt benne. Dehát mindent a kényelemért, elő ne kelljen venni a zsebből, inkább had nyomja a popónkat.
tegnapelőtt 18:56
 4/23 anonim ***** válasza:
0%

"Nem írtam hogy a kulcssal startolok, nem is lehet, mert start gombos az indítás."

Ezért nem értettem.

Ezt írtad:

""Egyébként kulcs van az irányítóban, de az csak az ajtót nyitjta, de startolni már nem lehet.""

Ha már ki van nyitva az ajtó - ami ugye a kulcs fizikai tollával megoldható, semmi sem akadályozza az indítást hiába merült le az elem.

Vagy nem tudod hogy működik az autód, vagy kamu a kérdés.

tegnapelőtt 18:57
 5/23 anonim ***** válasza:
100%

4.

De akadályozza, hatókörön belül kell lennie a kulcsnak az indításhoz, és ha kifogyott az elem, nyilván nem érzékeli. Te nem tudod, hogy működik ez.

tegnapelőtt 19:00
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
2018-as az autóm. Ez alatt egyszer jelezte, hogy gyengül az elem. Azonnal cseréltem. Érdemes márkásabb elemet venni, évekig bírja.
tegnapelőtt 19:05
 7/23 anonim ***** válasza:

5-ös

Tudom, ilyen autóm van.

Nekem ha már az ajtót nem nyitja, az indítást még engedi. ezek szerint nem minden típus egyforma.

tegnapelőtt 19:20
 8/23 A kérdező kommentje:

4

Annak minden kamu, akinek nem egyezik a saját igazával!

Azt se tudod mit beszélsz. Fogalmad sincs ezek szerint mi a kulcs nélküli indítás!

➡️ Arra van az ajtó, tessék innen elhúzni, ne idegesíts minket!

tegnapelőtt 19:40
 9/23 anonim ***** válasza:

"Fogalmad sincs ezek szerint mi a kulcs nélküli indítás!"

Hűha!

Ezt miből következtetted ki?

2024 decemberi Swift-em van, GLX felszereltséggel, automata váltóval. Előtte három kulcs nélkül indítható autóm volt.

tegnapelőtt 20:41
 10/23 anonim ***** válasza:
88%

1. Nem normális. Nálam 3 éve van az autóm és még nem cseréltem. Az előző 5 évig volt meg és abban se kellett.

2. A legtöbb autónál van opció a mechanikus nyitásra kulccsal, csak jól elrejtve. Lesd meg a kézikönyvet.

tegnapelőtt 20:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!