Milyen autópályás trükköket ismertek?
"trafi blokkoló nincs mivel trafi sincs autópályán. vannak fix lézeres gépek meg néha pihenőknél felállítottak."
Ez hülyeség, kicsit el vagy tévedve. Persze hogy van traffipax autpályán, mégis hol élsz? :D A fix traffik pedig nem lézeresek... Akkor elmondom mi a szitu: Vannak mobil lézeres mérőműszerek, amiket vagy anyósülés fejtámlájára raknak, vagy az autópályán híd felett használják háromlábú tripod állványról. Ezen kívül lehetnek fix telepítésű (doboz) traffipaxok, lásd M1, M0, M1/M7 közös bevezetőn. Ilyen nem midnenhol van, hanem csak bizonyos helyeken, de ezek radar elven működnek, mivel ezek Ramet készülékek. A lézerblokkoló (már) illegális, a radardetektor pedig nem jelez időben. GPS-be beütöd a fix traffik koordinátáját az ellen tudsz védekezni, de a mobil lézerek ellen nem, azt bárhol bármikor felállíthatják, szóval a legegyszerűbb az ha betartod. Tudtommal 155-től fotóznak csak, mivel uyge van tűréshatár is, szóval egy 140-el lazán, rizikó nélkül tudsz menni, az pedig bőven elég szerintem.
Nem tudom miről beszélsz ezt a kamerás dolgot fejtsd ki bővebben, de a lényeg mint már írtam is, hogy a lézerblokkoló illegális, a radardetektor pedig semmit sem ér lézer ellen.
Az autópályás trükk annyi, hogy 140-145-el lehet lazán menni, minden következmény nélkül, mert az még tűréshatáron belül van, és a km óra is csal kicsit.
"Ha viszont a kamerán át nem olvasható a rendszámod, az ugyanolyan, mintha a rendőr nem tudná olvasni és bírság jár érte."
Ha nem tudja olvasni akkor hogy szabják ki a bírságot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!