Honda Civic 1.6 Sport vagy Opel Astra H 1.6 GTC?
Sziasztok!
Autó vásárlását tervezem a két kiszemelt között vacillálok.
Melyik típus lenne a jobb választás?
Mert a Német autók, főleg az Opel arról híres hogy tönkremegy?
Szerintem is az opelt kéne, ha jól sejtem 1,6 Ecotec motor, ami a legjobb 1,6-os.
Nekünk G Astra van ugyanilyen motorral és a kötelezőkön kívül gond nem volt vele.
Sőt az autónak is csak annyi volt a baja hogy kormányszervó szivattyúját kellett kicserélni, és most a hátsó lengéscsillapítókat mert 12 év alatt mentek tönkre, az elsők még bírni fogják pár évig pedig gyáriak.
Én is az Astra mellett szavazok.
De! Nézesd át nagyon, mert kép alapján van rajta pár furcsaság:
Az ülések félbőrök, az enyémben is ilyenek vannak gerinctámasszal és ülésfűtéssel. Qrva kényelmes, nagyon jó oldaltartással, több óra ücsörgés sem fárasztó benne.
Viszont az enyémben már 205.000km van, de nincs így megkopva a varrásnál és nem is ilyen furán lógós, ráncos a bőrözés, mint a képeken.
A csomagtérben is elég furcsán áll a kárpit...
Az autó 2006-os, ennek ellenére a hátsó lámpák valamiért facelift utániak...
A Cosmo felszereltséghez én hiányolom a tempomatot és a xenon fényszórókat, de ez legyen az autó legnagyobb baja...
Ez az 1.6-os motor még a régebbi gyengébbik fix szelepvezérlésű Z16XEP motor.
A gyújtástrafó és a szívósor a gyenge pontja. Ezekkel szokott gond lenni, más típushibája a motornak nincs nagyon.
Mondjuk ha már GTC, én minimum 1.8-as vagy turbós motorral venném. Az 1.6 nem egy erőművész, de persze normál hétköznapi használatra ez is bőven elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!