Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Peugeot 405 szívó vagy turbo...

Peugeot 405 szívó vagy turbo diesel a jobb választás? (megbízhatóság, élettartam, fogyasztás, fenntartási költségek szempontjából)

Figyelt kérdés
2015. júl. 7. 21:14
 1/2 anonim ***** válasza:
Ennyi idős autóknál már mindenképp a szívó, a turbo csak még egy hibaforrás, ami ráadásul még ennyi idős daraboknál sem olcsó dolog.
2015. júl. 7. 21:44
 2/2 anonim ***** válasza:
42%

Turbós a jobb választás 1-2 literrel kevesebbet fogyaszt városban a szívóval szemben,eszméletlen menetteljesítménnyel rendelkezik, bivalyerős motorral és idegbeteg gyorsulással bír. Ha hidegen nem gyilkolják a turbós kocsit a turbónyitás fordulatszám fölé(1500-2000rpm/min közötti tartományban kinyit a turbó,de márka és típusfüggő ez) akkor a turbó nem lesz plussz hibaforrás,hanem egy kedvező tény és extra, de ha már felmelegedett a motor (80-90 fokra) akkor nyugodtan lehet gyilkolni az autót(akár 2500-3000-ig)hogy kikormolódjon a kipurendszer és fürge maradjon, mert máskülönben ha kímélik az autót,megugrik a a fogyasztás és eldugul a kipusor, akkor lomhává válik.

A szívódízel pedig a turbó hiánya és teljesítménye miatt kedvezőbb a fenntartása, elég jó menetteljesítménnyel bírnak.

2015. dec. 26. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Egy jó minőségű mosógépnek hány év az átlagos élettartama?

Nekünk egy Electrolux felültöltős mosógépünk van, és kb 10-15 éve jó nem tudom pontosan. Még kb. mennyi ideig fog működni?

Mi a véleményetek a következő MTK -ról, MediaTek MT6582M?

Arra lennék kíváncsi, hogy milyen erős (nem a száraz adatokra gondolok, azt megnéztem, tapasztalatok érdekelnek) összegzésképpen, játékban, hétköznapi használatra, időtállóság szempontjából, élettartam és megbízhatóság tekintetéből.

Fontos, pótolhatatlan adataimat ha CD vagy DVD lemezre menteném, milyen megbízható márkát és esetleg altípusát érdemes venni, valamint hol lenne jó beszerezni?

Nagy áruházban vásároltam mindig CD vagy DVD lemezeket és lefóliázott hengerben (nem tudom hogy hívják azt, amikor hengerbe van csomagolva és két műanyag lap van az aljára és tetejére téve) is vettem már lemezt, volt hogy kibontás után egyes lemezeken lehetett látni,...

Yamaha vagy Honda?

Melyik márka a jobb szerintetek, és miért? Melyik bírja tovább a gyűrődést általában?

Minden turbós autóba szerelnek lefújószelepet? Gyárilag?

Ha igen, akkor a tuningosok körében miért olyan nagy hűha?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!