Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » BMW E46 320d vagy várjak még...

BMW E46 320d vagy várjak még és akkor egy e90 320d-t?

Figyelt kérdés
Melyiket vennétek? Azért látszik a két modellen a különbség, kívül belül,hogy sokat változott az e 90 modernebb.
2016. júl. 4. 16:27
 1/6 anonim ***** válasza:

Már az E46 ról is sok rosszat mondanak, nekem az van, eddig 220-ig tettem bele. De még a 136 lovas van. Talán még elmegy 30-at akkor már örültem. De a szerelőm azt mondta hogy ha tudok 330-ast vegyek, mert az 500 ezer km-ig megy. Hát nem sikerült, mert tényleg mindben 500 ezer volt vagy 3-4x annyi volt mint a 320d.

Ami feltűánt hogy a 320-asoknak valamivel 200 fölött van a vége. Akkor már kell lassan kuplungot meg kettős tömegű lendkereket cserélni. A turbó megadja magát ha az ember nem figyel oda bizonyos dolgokra. És a szívósorra azt olvastam (a 150 lovasnál) hogy elvileg max 200 ezer km után cserélni kell, mert elvárad a pillagószelep, és beesik és megöli a motort. Ezt a sufnitunigosok megoldják ledugózással.

Ez amit felsoroltam, kb 1800 euró, csak az anyag.

Az e90-nél meg arra kell odafigyelni, hogy egysoros vezérműlánc van benne, mint minden mai autóban. Egy másik szerelő, aki bmw-s, ő mesélte hogy ezeket ha nem cserélteted, nem kezd zörögni mint régen, hanem átugrik vagy szakad előjel nélkül. (egy kolegám c-s mercije 127 ezernél ugrott át, és nem, nem volt tekert az óra, szalonból vette 10 éve)

Szóval ha nem 20-30 ezek km-rel tervezel veni ezeket a költségeket bele kell számolni. Mellesleg nehéz lesz dieselből olyant venni amiben kevés a km, mert mindenki arra veszi, hogy orrba-szájba menjen vele.

2016. júl. 4. 16:41
 2/6 anonim ***** válasza:
Egyébként meg számolhatunk vissza, mikor jön az első BMW-fikázó, tucatautózó proli. valahogy ezek a kérdések vonzzák őket...
2016. júl. 4. 16:43
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszi a tartalmas hozzá szólást..

Az e46-os akár a napokban beleférne,viszont az áráért akkor egy újabb, sima nem prémium autót kapok.. viszont a e90-es úgy érzem,hogy jobban vonz,mert újabb,modernebb,de az ,még legalább + 1,5MFt vagy több .. ha egy vállalhatót akarok.

2016. júl. 4. 16:54
 4/6 anonim ***** válasza:

Igen, nekem is az e90 jobban tetszik, de nálam az is számított, hogy vasgyárba ingázok vele, és azt sajnáltam volna abba a koszba-porba bevinni naponta.

Eredetileg még E36-ot akartam volna erre a célra, de azt errefelé annyira szétadóztatják már, hogy 2 év alatt a külömbözetet befizettem volna adóként.

Egy jó e90 meg itt is még ugye 8500 eurónál kezdődik, és abban is van azért már 120 ezer km.

2016. júl. 4. 17:26
 5/6 anonim ***** válasza:

Amit ezekből megvennék azok elég drágák ezért még az E46ból is simán 1.5 és 2 millió közöttiek lennének a kiszemeltek. Mert ugye szart nem vennék. Emiatt E46.

E90-et nem érdemes mert most vált tucatautóvá. Most már az E90-eket hordják be mint az őrült és lassan többet látok már belőle mint E46-ból.

Az E90-eket pont az irigykedő prolik fogják lelakni, akik eleinte beszólnak hogy egy Bmw-s csak jaszkarizik és hogy bunkó, de a végén a beszólogató proli is vesz egy szakadtat féláron hogy megmutassa neki is telik rá.

Így kezdődött 2013 után is a nagy Bmw import dömping. Le is nyomták az árakat. Az E90-ek ára is olyan zuhanórepülésben van mint a Vörös Báró '18-ban amikor lelőtték. Most megveszel egy jobbat 3 millióért és 1 év múlva már 1.5-ért dobálják az emberek után az ugyanolyanokat. Sokat buksz majd rajta ha el akarod adni. Az E46-ok ára (a jobbaké) már enyhén de növekedésnek indult.

Az E90 szinte ugyanaz, ugyanazok a motorok, csak a csomagolás lett majdnem a régebbi 1-es kinézetére alakítva. Az E90 mellett az szól, ha valami újabb gyártásút veszel, mert akkor az fiatalabb, megkíméltebb. Már akkor, ha ki akarsz adni rá 3-5 milliót.

De sokan meg a legrégebbi 2005-2006-os E90-eket keresik mert pénzük nincs egy rendesre, de mégiscsak már egy E90. Igaz szakadt és sok km van benne de legalább E90. Na ilyen ne legyél.

2016. júl. 4. 18:05
 6/6 anonim ***** válasza:
hát e90 ből azért nincs valami sok e46 még mindig rengeteg van 2019 utolsó napján is. Én egy 2004-2005 közti legutolsó szériás e46 ot vennék ( M47TU2D20) motorral 161 ló valóságban de 150 ló papiron.
2019. dec. 31. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!