Vizes volt a benzin amit tankoltam?
ez véletlen volt. Ha víz lenne a rendszerben, a motor már nem járna.
ilyen leállás nagyon ritkán, de előfordulhat bárhol, bárkivel.
2017. máj. 15. 17:55
2/15 A kérdező kommentje:
Na de pont tankolas utan? Valami koze akkor csak van hozza?
Semmi köze nem volt hozzá, ha csak nem előtte csontszárazra szívtad a tankot... abban az első pár másodpercben még az a benzin ment a motorba ami benn volt szépen a szivattyúban és a csövekben, a tankban levő anyagból még egy gramm se jutott a motorba.
2017. máj. 15. 18:08
Vizes benzin ,az hogy ? a benzin es a viz fajsulya nem ugyan az , a viz egysegnyi terfogata joval nehezebb ,igy tokeletesen elkulonul egymastol :D Osszekeverhetetlen a ket anyag :D
2017. máj. 15. 18:41
5/15 A kérdező kommentje:
Szerintem a 3-asnak lesz igaza. Már üres lehetett a tank...
Akkor lehet üres a tank ha már be sem indul az autó, annyira kifogyott. Pontosabban ha menet közben fogyott ki az üzemanyagod.
Ha vizes volna a benzin már kikönyökölt volna a motor oldalán a hajtókar, mivel a víz egy összenyomhatatlan dolog, jobb esetben a hajtókarodban lesz egy szép ív, rosszabb esetben megreped a blokk...
Szeretem ezeket a "vizezik a benzint" téziseket, mivel mindig azok mondanak ilyet akik abszolút nem értenek ehhez
2017. máj. 15. 19:02
7/15 A kérdező kommentje:
kedves utolsó, te sem vagy a helyzet magaslatán. Hogyha víz kerül oda, legfeljebb leáll az autó, vagy elég az égéstérben, semmiféle hajtókar nem könyököl ki. Még a hengerfejes autóval is el szoktak járni füstölősen, pedig ott aztán jócskán kerül víz az égéstérbe. De másokat le tudsz húzni hogy nem ért hozzá, de közben te sem.
A víz nem ég el, a víz már égéstermék.
Hogy a fenébe lehet 5 litert tankolni? Mi ez, robogó?
Ha túl kevés benzinnel jársz, egy idő után kifeküdhet a szivattyúd. Lehet, hogy annak az előjelét tapasztaltad.
2017. máj. 15. 20:50
Nem mindegy, hogy mennyi víz jut oda... egy minimális mennyiség el képes párologni, bár az is " jót teszt " a csapágyaknak, miközben gőzzé alakulva tágul, még sűrítési ütem alatt. Ellenben ha egy minimálisnál több a víz, attól bizony kikönyökölhet egy motor, tekitnve, hogy a víz nemt artozik az összenyomható anyagok közép, és általában a hajtókar szokott az lenni, ami enged a fellépő erőknek. Jobb esetben csak görbül, rosszabb esetben törik, aztán szépen összever amga körül mindent, végül kiüti a blokk oldalát...
2017. máj. 15. 23:20
Ennyi baromságot meg urban legend-et azert ritkán olvasni egyetlen kerdes alatt.....de a kerdesedre valaszolva nincs olyan hogy vizes benzin mert a 2 anyag nem oldodik egymasban,semmilyen szinten sem!Ugyhogy ott valami mas baj volt,nem a tankolas miatt allt le!
2017. máj. 16. 09:03
Kapcsolódó kérdések: