Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vizes volt a benzin amit...

Vizes volt a benzin amit tankoltam?

Figyelt kérdés
Ma tankoltam 5liter benzint. Elso inditaskor jart 2-3 masodpercig, aztan leallt. Ujra inditottam, es utana minden rendben volt. Meg sosem csinalt ilyet, pedig mar egy eve megvan az autom. Netan vizes volt a benzin? Vagy esetleg levego kerulhetett a rendszerbe tankolaskor?
2017. máj. 15. 17:47
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
79%

ez véletlen volt. Ha víz lenne a rendszerben, a motor már nem járna.

ilyen leállás nagyon ritkán, de előfordulhat bárhol, bárkivel.

2017. máj. 15. 17:55
 2/15 A kérdező kommentje:
Na de pont tankolas utan? Valami koze akkor csak van hozza?
2017. máj. 15. 18:02
 3/15 anonim ***** válasza:
Semmi köze nem volt hozzá, ha csak nem előtte csontszárazra szívtad a tankot... abban az első pár másodpercben még az a benzin ment a motorba ami benn volt szépen a szivattyúban és a csövekben, a tankban levő anyagból még egy gramm se jutott a motorba.
2017. máj. 15. 18:08
 4/15 Tomcatters ***** válasza:
80%
Vizes benzin ,az hogy ? a benzin es a viz fajsulya nem ugyan az , a viz egysegnyi terfogata joval nehezebb ,igy tokeletesen elkulonul egymastol :D Osszekeverhetetlen a ket anyag :D
2017. máj. 15. 18:41
 5/15 A kérdező kommentje:
Szerintem a 3-asnak lesz igaza. Már üres lehetett a tank...
2017. máj. 15. 18:48
 6/15 anonim ***** válasza:
10%

Akkor lehet üres a tank ha már be sem indul az autó, annyira kifogyott. Pontosabban ha menet közben fogyott ki az üzemanyagod.

Ha vizes volna a benzin már kikönyökölt volna a motor oldalán a hajtókar, mivel a víz egy összenyomhatatlan dolog, jobb esetben a hajtókarodban lesz egy szép ív, rosszabb esetben megreped a blokk...

Szeretem ezeket a "vizezik a benzint" téziseket, mivel mindig azok mondanak ilyet akik abszolút nem értenek ehhez

2017. máj. 15. 19:02
 7/15 A kérdező kommentje:
kedves utolsó, te sem vagy a helyzet magaslatán. Hogyha víz kerül oda, legfeljebb leáll az autó, vagy elég az égéstérben, semmiféle hajtókar nem könyököl ki. Még a hengerfejes autóval is el szoktak járni füstölősen, pedig ott aztán jócskán kerül víz az égéstérbe. De másokat le tudsz húzni hogy nem ért hozzá, de közben te sem.
2017. máj. 15. 20:27
 8/15 anonim ***** válasza:
84%

A víz nem ég el, a víz már égéstermék.

Hogy a fenébe lehet 5 litert tankolni? Mi ez, robogó?

Ha túl kevés benzinnel jársz, egy idő után kifeküdhet a szivattyúd. Lehet, hogy annak az előjelét tapasztaltad.

2017. máj. 15. 20:50
 9/15 anonim ***** válasza:
Nem mindegy, hogy mennyi víz jut oda... egy minimális mennyiség el képes párologni, bár az is " jót teszt " a csapágyaknak, miközben gőzzé alakulva tágul, még sűrítési ütem alatt. Ellenben ha egy minimálisnál több a víz, attól bizony kikönyökölhet egy motor, tekitnve, hogy a víz nemt artozik az összenyomható anyagok közép, és általában a hajtókar szokott az lenni, ami enged a fellépő erőknek. Jobb esetben csak görbül, rosszabb esetben törik, aztán szépen összever amga körül mindent, végül kiüti a blokk oldalát...
2017. máj. 15. 23:20
 10/15 anonim ***** válasza:
74%
Ennyi baromságot meg urban legend-et azert ritkán olvasni egyetlen kerdes alatt.....de a kerdesedre valaszolva nincs olyan hogy vizes benzin mert a 2 anyag nem oldodik egymasban,semmilyen szinten sem!Ugyhogy ott valami mas baj volt,nem a tankolas miatt allt le!
2017. máj. 16. 09:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!