Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Injektor elektronika mitől...

Injektor elektronika mitől romlik el?

Figyelt kérdés

CRTDI motorról van szó, a rádugott laptop Befecskendező elektronika hibát érzékelt, de mivel az külön nem cserélhető, egy injektort cserélni kell, ami 220 ezer Ft.

Az injektor eltömődhet rossz minőségű üzemanyagtól, de az elektronikája mitől hibásodhat meg? Mi okozhatja ezt? Mennyire gyakori ez?

2018. máj. 2. 22:58
 1/5 anonim ***** válasza:
Az elektronika sem örök életű. De lehet hogy egy másik elektronikais egység intézte el. Emiatt nem árt ellenőrizni az elektromos rendszert mert előfordulhat hogy az új se lesz hosszú életű.
2018. máj. 2. 23:42
 2/5 anonim ***** válasza:

Sikerült alkudni az árból? Mert elsőre 250k volt, aztán 240, most meg csak 220.

Most, hogy végre kiderült milyen motorról van szó: szoftverfrissítés megvolt?

Sokan panaszkodnak ugyanis a "javítás" utáni problémák megszaporodásáról. Én ezért nem frissíttettem, a szintén 1.6-os Skoda CRTDI-met.

Ami a Maxmotiont illeti: próbáltam én is, hidgen csörgött tőle a motor. Átálltam Mol prémium gázolajra, azzal sima a hidegindítás.

Az elektronika és az injektor hibája nem gyakori, de mint minden ami elromolhat...

Végig márkaszervízbe volt hordva a kocsi? Ha igen és nem ajánlották fel az ingyenes cserét szavatosság keretein belül, akkor valószínűleg egyedi az eseted. Azért mondom, mert nekem pl. gariidőn túl cseréltek ingyen klímakompresszort, mert kiderült, hogy gyári hibás.

Ez már más téma: mikori évjárat és milyen modell a kocsi? Mert a 2011-2012 közti Octaviák vízpumpája rossz beszállítói minőség miatt nem éli meg a 210ekm-es csereperiódust. Nálam féláron cserélték a teljes vezérlést 150ekm-nél.

2018. máj. 3. 06:52
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam végig a topicot, csak rábukkantam erre a válaszra, hátha ad egy kis reménysugarat, hogy nem lesz drága a javítás:

[link]

Hivatalos forrás:

[link]

2018. máj. 3. 07:51
 4/5 anonim ***** válasza:

Itt van magyarul is:

[link]

2018. máj. 3. 07:53
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Még egy eset, nála is az egyes injektorral kezdődött a probléma, de sajnos a topciban nincs meg a történet vége, csak az eleje és a javaslatok:

[link]

Érdemes privátban rákérdezni a kérdést kiíró felhasználóra, hogy mi lett a történet vége.

A Briskoda fórumosok igen segítőkészek, nekem volt, hogy pár éve elfeledett topic kiírójától magánban feltett kérdésre megkaptam a választ, mely megoldást jelentett a saját problémámra.

2018. máj. 3. 08:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!