Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi okozhatja az olaj folyást...

Mi okozhatja az olaj folyást és hogyan lehet kijavítani? Már vagy 3 hete intenzívebben kezdett csöpögni az olaj a kocsiból és ma megkerestem honnan folyik és a nívó pálca melletti, talán olajgombából? 1998-as 1.9-es TDI VW Jettánk van.

Figyelt kérdés

Annyira nem értek az autókhoz, ezért kérdezlek benneteket. Linkeltem képet is a folyásról.

[link]

2018. jún. 17. 11:02
 1/6 anonim ***** válasza:
mostanaban volt olaj es szuro csere?
2018. jún. 17. 11:48
 2/6 anonim ***** válasza:
Bár a típust nem ismerem, de a fotó alapján úgy néz ki, hogy valóban onnan folyik és az valószínűleg az olajgomba. Nem nagy dolog a cseréje.
2018. jún. 17. 12:18
 3/6 A kérdező kommentje:

Kiszedtem a gombát, de nem voltam biztos hogyan feszítsem le róla a gumit, hagyom amíg nem tudom biztosan. Viszont észrevettem, hogy a motor alsó része is olajos. Lehet, hogy csak a gomba miatti szivárgás folyt oda vagy ez komolyabb annál? Linkeltem mindkettőről képet. Tudnátok esetleg ajánlani egy megfelelő gombát?

[link]

[link]

2018. jún. 17. 13:34
 4/6 anonim ***** válasza:

Írd be a gugliba ezt:

vw jetta 1.9 tdi 1998 olajnyomás kapcsoló

és nézd meg a képeket! Rögtön látni fogod, hogy jön le a gumi. Bármelyik autósboltban fogsz kapni ilyet 1-2e Ft-os áron. Simán lehet ettől olajos az alja. A lecsurgó olajat a menetszél szétfröcsköli és egy idő után csupa olaj az egész alul. Ki kell cserélni, lemosni magasnyomásúval, vagy féktisztítóval lefújni és letörölni, aztán figyelni, hogy megszűnt-e a folyás.

2018. jún. 17. 14:59
 5/6 anonim ***** válasza:

Először is , nagyon le kellene mosni sterimobbal.

Aztán meg nézni hogy a friss folyás honnan jön.

Akkor már könnyű megmondani hogy mi a baj.

Lehet egy tömités csere megoldja.

Vagy pedig elsőként csak simán meghúzni, lehet ez is segit rajta.

2018. jún. 17. 15:44
 6/6 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm szépen a válaszaitokat! Amint sikerül előrelépnem a dologban, azonnal írok! ; )
2018. jún. 17. 15:47

Kapcsolódó kérdések:

Folyik az olaj az 50-es enduró kipufogójából. Miért?

Az normális, hogy 1:4-es keverék mellett, kannában összerázva folyik az olaj a kipufogóból? Mind a rezonátor becsatlakozásnál, mind a tompító végén. Megőrülök, az összes ruhám olajos. Mit tehetnék?

Autó üléshuzatára, belső kárpitra csepegtetett fekete alvázvédőt (rücsi) ki lehet szedni valahogyan?

Aki ismer bármilyen praktikát ezzel kacsolatban, kérem ne tartsa magában. Már a foltok halványítása is siker lenne.

Ilyenkor tortenni fog valami? (olaj ujratoltes)

Vettem egy hondat civicet es neztem a nivo palcat es a minimum alatt volt az olaj,viszont azt nem tudom,h a tulaj milyet toltott bele..en most vettem egy boltba olajat,ha azt beleontom ergo a 2 "keveredik"attol lehet valami baja az autonak?

Honnan/miért folyik az olaj? ( kép lent )

A képen jelölt csövön folyik végig, mikor megállunk pár csepp lecsöpög rajta...Mielőtt megnézi szerelő, szeretném tudni nagyjából mire számíthatok, köszi a válaszokat.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!