Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Azok mit éreznek akik lakott...

Azok mit éreznek akik lakott területen kívül 60nal döcögnek feltartva a forgalmat? Ahol 90nel lehet menni. Az ilyent mér nem büntetik?

Figyelt kérdés
ma 16:14
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
Személyautóra gondolok
ma 16:15
 2/21 anonim ***** válasza:
87%
Ráérnek.
ma 16:20
 3/21 anonim ***** válasza:
87%
Azt érzik, hogy nekik ennyivel komfortos menni. Nem időre mennek valahová, vagy ha igen időben elindulnak.
ma 16:40
 4/21 anonim ***** válasza:
19%

Na erre is ki kéne találni valamit. Nem értem, hogy miért nincsen definiálva ez. Mert a KRESZ kimondja, hogy indokolatlanul lassan hajtani és a forgalmat akadályozni tilos, de mégis mi minősül annak? Egy százalékos szabály simán jöhetne rá, például 10% a sebességhatártól szerintem ideális. 50-nél 45, 90-nél 81, 110-nél 99, 130-nál 117. Aki ezeken a helyeken ezt a tempót nem tudja tartani (ideális körülmények között), az nem való az útra.

Mert lehet erre mondani, hogy "hova sietsz, kibírod, előzd meg" vagy akármi, de sokan azt nem értik meg, hogy gyorshajtás esetében is SOHA nem a gyorshajtó sebessége a veszélyes, hanem a két autó közötti sebességkülönbség, ami jelentősen csökkenti a rendelkezésre álló reakcióidőt. Ha valaki gyorshajt, a másik pedig szabályosan megy és csattannak, nyilván nem lehet a szabályosat büntetni. Na de ha ugyanez a probléma áll fent, de úgy, hogy a gyorsabb is még szabályos, a másik pedig sokkal lassabb a megengedettnél, akkor az a másik a lassú haladásával pontosan ugyanolyan sebességkülönbséget, azaz veszélyhelyzetet idéz elő és ugyanúgy ő a felelős ezért, mint gyorshajtás esetében a gyorshajtó.

Nem tudom, hogy ezt az emberek miért nem értik meg. Még mindig mindenki azt hiszi, hogy a magas sebesség a veszélyes, pedig ez hülyeség. Ha hirtelen felemelnék a sebességhatárt 200-ra és mindenki 200-zal menne (követési távolságot betartva), akkor sem lenne semmivel több baleset, hiába mennek 200-zal. A biztonság a forgalom konzisztens sebességén alapszik, nem pedig a sebesség mértékén.

ma 17:44
 5/21 anonim ***** válasza:
75%
Lehet gyakorol, mert még kezdő.
ma 18:04
 6/21 anonim ***** válasza:
77%
A pocsék helyesírást miért nem büntetik?
ma 18:10
 7/21 anonim ***** válasza:
19%

#5 Na ez még egy szar érvelés. Bár valós lehet, de akkor sem elfogadható. Nem lenne szabad olyan embernek jogsit kapnia, aki még nem kellően rutinos és nincs kellő tapasztalata. Aki csak úgy mer menni, hogy azzal másokat feltart, annak egyszerűen nem való jogsi.

Persze ez már inkább a szar oktatási rendszer hibája, nem a sofőré.

ma 18:45
 8/21 Koplárovics Béci ***** válasza:
13%
Csak várd meg amíg beérnek lakott területre! Ott már nem érzik magukat annyira magányosan, és 70 lesz az a 60!
ma 19:06
 9/21 anonim ***** válasza:
0%
3-as: magánúton menjenek komfortosan, mert közúton nincsenek egyedül, én azért ülök a kocsiba, hogy odaérjek, és nem azért, hogy a tájat nézzem. Ez szar érvelés, ha nekik 90 helyett a 30 komfortos, az is oké, mert időben elindultak? Te is amolyan "tipikus" közlekedő vagy, aki azt hiszi, egyedül van a világon.
ma 19:20
 10/21 anonim válasza:
80%
Az a 90 a MAXIMÁLIS sebesség, nem a kötelezően tartandó..
ma 19:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Adott 2 balra telezölddel kanyarodó sáv, ahol a külsőt egyenesen is engedi kiegészítő lámpával 12 másodperc különbséggel? Joggal dudálnak le, ha én a...

Konkrét helyszín (remélem pontosan írtam le): Balra kanyarodik 2 sáv, de a külsőt egyenesen is engedi (12 másodpercig utána telezöldre vált).Valamelyik nap a sávban a sor elején (én a 4.-5. autós lehettem) az illető - természetesen balra indexxel jelezte, hogy nem...

Ezen a (illetve más rövid besorolásra alkalmas) szakaszon ha nem sikerül időben besorolni, akkor ti mit tennétek: megállni a sort feltartva míg...

Adott a fenti útszakasz (Debrecen Nagyállomás környéke).Szinte mindig olyan nagy a forgalom, hogy csak a belső egyenesen haladó sávból lehet továbbmenni (mert előtte a buszmegállóban álló távolsági járatok miatt nem lehet a külsőben menni) és ha a felüljáróra akar...

Lehet, hogy elsőre búzi egy kérdés, de mi van akkor, ha egy autós egy gyalogost CSAK azért gázol el, mert az beállt a még álló kocsi elé, szándékosan...

Mondjuk azért, mert „vitatkoztál” valakivel, aztán már csúnya is lett a szitu, menekülni akarsz előle, sikerül beszállnod a kocsidba és magadra zárni azt, de „szabályosan” elindulni már nem tudsz, mert ő eléd állt és aztán magától az istennek se áll el előled. Aztán...

Fog okozni az balesetet, aki feltartva másokat ingerel az előzésre?

Amikor valaki képes a csatornafedeleket kerülgetni 40-43mal, és nem lehet megelőzni lassan biztonságosan, csak gyorsabban(60-70km/h fele). Mert sokak idegbajt kapnak ettől. Köztük én is. És nem szeretek gyors hajtani, de utálom, ha valaki ilyeneket csinál. Na most...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!