Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » A rendőr miért nem bünteti a...

Motorosmedve kérdése:

A rendőr miért nem bünteti a túl lassan közlekedő járműveket?

Figyelt kérdés
Mint, azt sokan tapasztalhattuk az utóbbi időben, egyre sűrűbb az olyan autósok létszáma az utakon, akik a megengedett 90km/h helyett 60-70-el másznak, hatalmas torlódásokat okozva ezzel. Hogy ezzel a tevékenységgel az üzemanyagárak emelése miatt sztrájkolnak, vagy éppen aludni járnak ki az utakra, ezt nem is értem, de hogy a közlekedésbiztonságot fokozottan veszélyeztetik, az biztos! ÉÉÉS, A RENDŐRÖK NEM FOGLALKOZNAK VELE!!! Pedig ez is szabálysértés, ami a forgalom indokolatlan akadályoztatása nevet kapta. MIÉST NEM BÜNTETNEK ÉRTE? Ha pedig nincs kedve haladni, álljon félre, hogy legalább előzni lehessen a szemből érkezők veszélyeztetése nélkül!

2012. okt. 11. 12:56
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
Csak szemléltetés, hogy is néz ki ez a tábla. Miért imád ebben a retek országban mindenki 5-el menti, ez érthetetlen...
2012. okt. 11. 13:38
 12/32 anonim ***** válasza:
nah akkor hogy megnyugtassalak: én az első városi vizsgámon azért buktam meg mert "túllassan mentem" és akadályoztam a forgalmat (90 helyett mentem 80-al és egy deka autó nem volt mögöttünk)
2012. okt. 11. 13:42
 13/32 anonim ***** válasza:

1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet

a közúti közlekedés szabályairól

13. § (1) d) „Kötelező legkisebb sebesség” (24. ábra); a tábla azt jelzi, hogy az úton legalább a táblán megjelölt sebességgel kell haladni - kivéve ha ez a sebesség az út-, a forgalmi, az időjárási vagy a látási viszonyok miatt a személy- és vagyonbiztonságot veszélyeztetné; a jelzőtábla hatályát csak a „Kötelező legkisebb sebesség vége” tábla (25. ábra) oldja fel;

Ha már ennyire belementünk, akkor leírom, hogy a rendőr ennek a táblának a megléte esetén büntethet érte, ezen a jogszabályi hivatkozási számon.

2012. okt. 11. 13:44
 14/32 anonim ***** válasza:

De tényleg, ez miért kérdés? Előzd meg és kész. Én - Bucsek remélem ezt most nem hallja :P - fel szoktam tenni a mutatót 110-re az egyik település után, aztán amíg nem érek el a 30 km-re lévő másikra (elkerülő van a közbeeső 1 falu körül) addig folyamatos tempóval megyek, esetleg motorfékkel korrigálva, féket csak ha nagyon szükséges akkor használok - ha valaki szöszmötöl kiteszem az indexet és ott sem vagyok. Így el lehet érni 140 ezer km-t gyári fékbetétekkel, csak előrelátóan kell közlekedni és nem a mások által megfelelőnek vélt sebességű autók között folyamatos nagy gáz - nagy fék játékot űzni.

Vagy vegyél motort, állj rá a felezőre és kész... :D

2012. okt. 11. 14:34
 15/32 anonim ***** válasza:
100%
Azért ne vezessünk félre senkit! Autópályán sincs kötelező legkisebb sebesség.
2012. okt. 11. 14:46
 16/32 Golan Trevize ***** válasza:
janzi: sajnos ez igaz, bár van egy olyan kikötés, hogy csak olyan jármű hajthat fel, ami tudja tartani a 70-et...
2012. okt. 11. 14:48
 17/32 anonim ***** válasza:
60-at. Ez igaz, de minimum sebességet nem fogalmaz meg a jogszabály.
2012. okt. 11. 15:31
 18/32 anonim ***** válasza:

Nincs minimum sebesség. De ha lenne is mit csinálhatnának?

Úgyis kitalálna mindenki valami indokot hogy miért megy lassan.

Mondjuk és se szeretem az ilyet, tény. De ez van. Kielőzöm azt viszonlátás(bár többségük előzés után persze rámtapad)

Én is megyek így néha. Ha mondjuk fel van spaniferezve a tetőcsomagtartóra 2-3db K-1 es versenykajak, na akkor (a kiváló minőségű magyar aszfalton) nem fogok 90-el menni. (aztán mindig jön egy barom aki beáll 2m-ra a kocsi mögé és úgy követ mert előzni nem mer ahhoz meg hülye hogy normális távolságból kövessen...)

A gond akkor kezdődik inkább ha olyan hü*** ret****** idi***kkal találkozok akik amint észreveszik hogy egy 1000ccm-es autóval előzik őket szépen elkezdenek gyorsítani...

Na ilyenkor sokszor repülne a szélvédőjére a féltégla.(ha lenne a kocsiba)

És a gond az hogy az ilyen, másokat veszélyeztető idiótákkal se foglalkoznak a rendőrök.

2012. okt. 11. 15:52
 19/32 anonim ***** válasza:
Én is szoktam 70-nel menni, ha olyan kedvem van. És pont leszarom, hogy a mögöttem jövő majd' fel robban. Az ilyen idegbeteg menjen, és kezeltesse magát.
2012. okt. 11. 18:08
 20/32 anonim ***** válasza:
0%

"És pont leszarom, hogy a mögöttem jövő majd' fel robban. Az ilyen idegbeteg menjen, és kezeltesse magát." Az a kamionos is így gondolja, aki előzésnél rád húzza a kormányt, mert siet. Majd kezelteted magad :)

Azt azért érdekesnek találom, hogy a közlekedők egy része azt akarja, hogy emeljék a sebességhatárokat, egy része örülne ha a megengedettel lehetne menni mindenhol, egy részük, meg sz@rik az egészre és 70-ezik autópályán is. Hjajj, olyan rossz amikor tudatosul az emberben, hogy még mindig nagyon a Balkánon vagyunk :/

2012. okt. 11. 23:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!