Ha én jobbra kanyarodok kis ívben, szemböl meg kanyarodik egy menetrendszerinti busz nagyívben balra ugyanarra az útra kinek van elsöbbsége?
Figyelt kérdés
2016. jún. 25. 15:33
11/17 anonim válasza:
Aki jó menedzser módjára a zárójeles jobbkezes szón rugózik: egyszerűbb ennyit leírni, mint az "egyenrangú útkereszteződés"-t, ráadásul a köznyelvben is úgy terjedt el!
No és úgy jön ide, hogy hiába közlekednek egymásnak szemben, ha a busz pl. egy balra kanyarodó védett úton (nem feltétlenül főútvonal) közlekedik, akkor már neki van elsőbbsége!
Kapis?
12/17 anonim válasza:
igen ha nem tűnne fel a kanyarodási szabály a jobbkéz szabályból következik
13/17 A kérdező kommentje:
Valamit kihagytam ami lényeges lehet! Mindketten mellékútról kanyarodtunk föútvonalra.Nekem elsöbbségadás tábla volt kitéve jobbra kanyarodáshoz.Ö zöld lámpát kapott a balra kanyarodáshoz.Én úgy gondoltam a tábla arra vonatkozik, hogy a föútvonalról érkezöknek adjam meg az elsöbbséget.Aki a szembe levö mellékútról jön hiába zöldje van, mivel nagyívben kanyarodik, adja meg nekem , aki kis ívben mennék.
2016. jún. 25. 21:12
14/17 anonim válasza:
Ugye-ugye mondtam én, hogy nem feltétlen a buszpilóta a hülye...
15/17 anonim válasza:
Na most lenne annak az ideje, hogy pontosan leírd, vagy belinkeld a kereszteződést!
Ha neked lámpa kerülő sávod volt, akkor bizony neki volt elsőbbsége!
Valami ilyesmire gondolok, csak 2x1 sávosban:
Ha itt jobbra kanyarodsz, akkor bizony a szemből zöld lámpánál balra kanyarodónak elsőbbsége van veled szemben!
16/17 A kérdező kommentje:
Pont ilyen!
2016. júl. 7. 16:54
17/17 anonim válasza:
Add vissza a jogsid mielőtt megölsz valakit te istrn barma. Mi nem egyértelmű neked itt????????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!