Miért indexelnek az autóbuszok megállóból történő elindulás esetén? Ezzel csak megtévesztik a normálisabb autósokat, akik beenged/nék/ ha sávot vált/ana/, nemkis forgalmi katyvaszt okozva.
én azt nem szeretem, hogy pont mindig akkor indexel ki mikor én jövök mögötte :)
AMúgy megmondom őszíntén nem tudom, minden buszos indexel, valami bkv trükk lehet, kamionosokat nem láttam indexelni.
"A válaszíró 26%-ban hasznos válaszokat ad."
Sok olyan szabály létezik, amelyik valami okból nem fér bele sok autós fejébe. Egyik az irányjelző helyes használata.
Azzal kell jelezni (KELL!) elindulási szándékot, megállási szándékot, s mindenféle irányváltoztatási szándékot.
Tehát nem sávváltás végén villantok egyet, hanem már előre jelzem, hogy majd szeretnék.
Ne csodálkozz, hogy nem látsz elinduláskor indexelést, mert ez derogál sokaknak. Szabálytalan.
szelepke, neked remélem nincs jogsid!
Mivel is téveszt meg a busz? Induljon el jelzés nélkül, én meg aztán nézzem, hova lett a kocsi jobb eleje?
Na most látod, ez a sávváltás is. Sávváltásnál nincs kitüntetett helyzetben a busz. Csak megállóból elinduláskor, de azt meg kötelező segíteni.
Kérlek, áruld el nekem, te miről ismered fel az elindulni szándékozó buszt, ha nem jelzi?
Első válaszoló érzi a pályát.
Am köszi mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!