Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért indexelnek az autóbuszok...

Szelepke kérdése:

Miért indexelnek az autóbuszok megállóból történő elindulás esetén? Ezzel csak megtévesztik a normálisabb autósokat, akik beenged/nék/ ha sávot vált/ana/, nemkis forgalmi katyvaszt okozva.

Figyelt kérdés
2014. máj. 7. 21:48
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
86%
Kresz szerint kell balra indexelni elinduláskor. Én csak azt nem szeretem mikor tényleg hosszan indexelnek. Az valóban megtévesztő, volt már jó párszor, hogy azt hittem be akar sorolni, én pedig soha a büdös életbe nem nyomtam még ilyenkor a gázra a 4 év alatt, mikor valaki beakar sorolni, hát ezekben az esetekben is lassítottam, volt, hogy villogtam is, hogy menjen. Aztán láttam, hogy jah mégse. Elég lenne szerintem 2-őt is indexelniük szerintem.
2014. máj. 7. 21:54
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Már miért ne indexelne? Elinduláskor kell.
2014. máj. 7. 22:02
 3/19 anonim ***** válasza:
53%
he??
2014. máj. 7. 22:04
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Elinduláskor a balra index azért kell, hogy mindenkinek világos legyen: az addig álló jármű mozogni fog. Ez a buszokra is érvényes és ezzel nincs semmi baj.
2014. máj. 7. 22:04
 5/19 anonim ***** válasza:
70%
téged most engedtek ki vagy csak nem vetted be a mai adag gyógyszeredet
2014. máj. 7. 22:07
 6/19 anonim ***** válasza:
77%
A normálisabb autós ettől nem zavarodik meg, csak az idióták akik nem tudják hogy elinduláskor kötelező indexelni hogy a többi autós tudja most elindul a busz.
2014. máj. 7. 22:08
 7/19 anonim ***** válasza:
0%

én azt nem szeretem, hogy pont mindig akkor indexel ki mikor én jövök mögötte :)

AMúgy megmondom őszíntén nem tudom, minden buszos indexel, valami bkv trükk lehet, kamionosokat nem láttam indexelni.

2014. máj. 7. 22:37
 8/19 anonim ***** válasza:
47%
#7 te is egy nagy észlény vagy... a kamionok mióta állnak meg buszmegállókban? -.-
2014. máj. 7. 22:48
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

"A válaszíró 26%-ban hasznos válaszokat ad."

Sok olyan szabály létezik, amelyik valami okból nem fér bele sok autós fejébe. Egyik az irányjelző helyes használata.

Azzal kell jelezni (KELL!) elindulási szándékot, megállási szándékot, s mindenféle irányváltoztatási szándékot.

Tehát nem sávváltás végén villantok egyet, hanem már előre jelzem, hogy majd szeretnék.

Ne csodálkozz, hogy nem látsz elinduláskor indexelést, mert ez derogál sokaknak. Szabálytalan.

szelepke, neked remélem nincs jogsid!

Mivel is téveszt meg a busz? Induljon el jelzés nélkül, én meg aztán nézzem, hova lett a kocsi jobb eleje?

Na most látod, ez a sávváltás is. Sávváltásnál nincs kitüntetett helyzetben a busz. Csak megállóból elinduláskor, de azt meg kötelező segíteni.

Kérlek, áruld el nekem, te miről ismered fel az elindulni szándékozó buszt, ha nem jelzi?

2014. máj. 7. 23:25
 10/19 A kérdező kommentje:

Első válaszoló érzi a pályát.

Am köszi mindenkinek.

2014. máj. 8. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!