Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ennyire eszetlenek az emberek ?

Ennyire eszetlenek az emberek ?

Figyelt kérdés
Vonatról leszállva az emberek a 4-5 méter széles járdán 4-5 méteres szélességben sétálnak, ezáltal nem hagynak helyet a szembejövő sétáló embereknek. Egyszerűen nincs annyi eszük, hogy a képzeletbeli felezővonalat ne lépjék át.

tegnap 04:09
A kérdező szavazást indított:
Igen, ennyire eszetlenek.
Tudják, hogy jönnek szembe, csak épp eléggé tiszteletlenek. Nem társadalomba valóak.
Nem jut eszükbe, hogy jönnek szembe mások, utána már kapkodnak félremenni, eszetlenek.
Nem érdekli őket semmi, élik a saját világukat. Nem társadalomba valóak.
13 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
80%
Pesten szoktam ezt tapasztalni, ott tényleg ennyire eszetlenek. Vidéken nem jellemző.
tegnap 08:03
 2/10 anonim ***** válasza:
30%

Lassan 60 leszek, anno emlékszem, hogy sétáltak az emberek a járdákon.

Udvariasan, figyelt mindenki mindenkire, talán még köszöntek is, érdeklődtek, Budapesten.

Manapság meg.....

Neveléstanilag kissé valami nagyon félrement. :(

Sajnos.

tegnap 08:05
 3/10 anonim ***** válasza:
52%
2-es: az elméletednek csak az mond ellent, hogy a többség, aki nem figyel másokra,általában legalább 50 éves, vagy afölötti.
tegnap 08:29
 4/10 anonim ***** válasza:
0%
Hogy tud egy ember 4-5 méter szélességben sétálni?
tegnap 08:33
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

4-es: Olvasd már el, MIT ÍRT a kérdezö!

"az emberek a 4-5 méter széles járdán 4-5 méteres szélességben sétálnak"

emberEK, nem EGY ember!

tegnap 08:40
 6/10 anonim ***** válasza:
0%

#5: elolvastam, a kérdésem fennáll.

Most fent kellene tartani egy üres leállósávot a járdán, vagy mi?

tegnap 08:43
 7/10 anonim ***** válasza:
39%
Lehetne felezővonal, stop tábla és elsőbbségadás kötelező tábla gyalogosoknak, ha előzöl, vagy kanyarodsz, kelljen indexelni a kezedbe lévő sárga lámpával, lassátásra a hátadon lévő piros lámpa felgyullad, ha huzamosabb ideig állsz úgyhogy kicsit is útba vagy, 2 sárgát villogtatsz elakadás jelzés gyanánt, ha nagy a gyalogosforgalom, akkor elakadásjelző háromszög :) Lenne nálad kéziduda, fehér lámpával jelzed ha hátrafelé mennél :) Gyalogos sebességkorlátozás táblák (vége lenne a vonatra futásnak 😂 ) Szűk utcákon egyirányúsíthatnánk gyalogosoknak :)
tegnap 08:53
 8/10 anonim ***** válasza:
63%
Ez van amikor faluról felmegy valaki valamiért a fővárosba és még az is zavarja ahogy az emberek sétálnak. Mi lesz veled, ha le mész a metróba?
tegnap 08:54
 9/10 anonim ***** válasza:
64%
"Csak nekem legyen jó" szlogenű tarsadalommal nem tudsz mit kezdeni.
tegnap 10:12
 10/10 anonim ***** válasza:
78%
#3 Pesten a 40 év alattiaktól kivétel nélkül mindig ezt tapasztalom, de az idősebbektől sem ritka.
tegnap 12:34

További kérdések:

Mitől "fonódó" a villamoshálózat?

Először azt hittem azért, mert a Margit híd alatt néhány méteren majdnem közös vágányon haladnak. Viszont sokszor hallom új vonalak tervezése kapcsán.

Komárnóban (Észak-Komárom) igaz, hogy ingyenes a helyi közlekedés?

Csak szlovák állampolgároknak, vagy magyaroknak is?

Melyik HÉV vonal pályája van a legrosszabb állapotban? Vagy körülbelül egyformán mindegyiké?

Úgy tudom, nagyjából az összesnek, de különösen a ráckeveié.

Miért ellenőrzik a személyi igazolványt az országbérlethez?

Egyfelől minden dolgozó embernek jár, törvényi kötelezettsége a munkáltatónak, hogy megtérítse a munkába járás költségét. Másrészről pedig én mint munkavállaló nem adnám oda senkinek sem, hiszen nekem adott esetben az az érdekem, hogy más ne jusson el munkába, így...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!