Vonatról leszállva az emberek a 4-5 méter széles járdán 4-5 méteres szélességben sétálnak, ezáltal nem hagynak helyet a szembejövő sétáló embereknek. Egyszerűen nincs annyi eszük, hogy a képzeletbeli felezővonalat ne lépjék át.
Tudják, hogy jönnek szembe, csak épp eléggé tiszteletlenek. Nem társadalomba valóak.
Nem jut eszükbe, hogy jönnek szembe mások, utána már kapkodnak félremenni, eszetlenek.
Nem érdekli őket semmi, élik a saját világukat. Nem társadalomba valóak.
13 szavazat
1/10 anonim válasza:
Pesten szoktam ezt tapasztalni, ott tényleg ennyire eszetlenek. Vidéken nem jellemző.
tegnap 08:03
2/10 anonim válasza:
Lassan 60 leszek, anno emlékszem, hogy sétáltak az emberek a járdákon.
Udvariasan, figyelt mindenki mindenkire, talán még köszöntek is, érdeklődtek, Budapesten.
Manapság meg.....
Neveléstanilag kissé valami nagyon félrement. :(
Sajnos.
tegnap 08:05
3/10 anonim válasza:
2-es: az elméletednek csak az mond ellent, hogy a többség, aki nem figyel másokra,általában legalább 50 éves, vagy afölötti.
tegnap 08:29
4/10 anonim válasza:
Hogy tud egy ember 4-5 méter szélességben sétálni?
tegnap 08:33
5/10 anonim válasza:
4-es: Olvasd már el, MIT ÍRT a kérdezö!
"az emberek a 4-5 méter széles járdán 4-5 méteres szélességben sétálnak"
emberEK, nem EGY ember!
tegnap 08:40
6/10 anonim válasza:
#5: elolvastam, a kérdésem fennáll.
Most fent kellene tartani egy üres leállósávot a járdán, vagy mi?
tegnap 08:43
7/10 anonim válasza:
Lehetne felezővonal, stop tábla és elsőbbségadás kötelező tábla gyalogosoknak, ha előzöl, vagy kanyarodsz, kelljen indexelni a kezedbe lévő sárga lámpával, lassátásra a hátadon lévő piros lámpa felgyullad, ha huzamosabb ideig állsz úgyhogy kicsit is útba vagy, 2 sárgát villogtatsz elakadás jelzés gyanánt, ha nagy a gyalogosforgalom, akkor elakadásjelző háromszög :) Lenne nálad kéziduda, fehér lámpával jelzed ha hátrafelé mennél :) Gyalogos sebességkorlátozás táblák (vége lenne a vonatra futásnak 😂 ) Szűk utcákon egyirányúsíthatnánk gyalogosoknak :)
tegnap 08:53
8/10 anonim válasza:
Ez van amikor faluról felmegy valaki valamiért a fővárosba és még az is zavarja ahogy az emberek sétálnak. Mi lesz veled, ha le mész a metróba?
tegnap 08:54
9/10 anonim válasza:
"Csak nekem legyen jó" szlogenű tarsadalommal nem tudsz mit kezdeni.
tegnap 10:12
10/10 anonim válasza:
#3 Pesten a 40 év alattiaktól kivétel nélkül mindig ezt tapasztalom, de az idősebbektől sem ritka.
Egyfelől minden dolgozó embernek jár, törvényi kötelezettsége a munkáltatónak, hogy megtérítse a munkába járás költségét. Másrészről pedig én mint munkavállaló nem adnám oda senkinek sem, hiszen nekem adott esetben az az érdekem, hogy más ne jusson el munkába, így...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!