Először azt hittem azért, mert a Margit híd alatt néhány méteren majdnem közös vágányon haladnak. Viszont sokszor hallom új vonalak tervezése kapcsán.
tegnapelőtt 16:38
1/6 anonim válasza:
A budai fonódó villamoshálózat egy budapesti közlekedésfejlesztési program, amelynek célkitűzése a villamosvasúti hálózat budai vonalainak fejlesztése, a hiányzó villamospályák megépítésével észak–dél irányú átmenő viszonylatok létrehozása volt. A fonódó elnevezés egyaránt utal a villamosviszonylatok ÖSSZEFONÓDÁSÁRA, valamint a Margit híd alatt kiépítendő vágányfonódásra. A program több lépcsőben valósulna meg, egyelőre csak az I. ütem realizálódott, a II. tervezés alatt áll. A további lépések még nem egészen kidolgozottak.
tegnapelőtt 17:28
2/6 eddiboy válasza:
Elsősorban arra utal az elnevezés, hogy a különböző végállomásokról induló járatok összefonódnak, majd újra szétválnak. Pesten is terveznek fonódó hálózatot a Lehel tér - Deák tér összekötésével, de ott nem lesz tudtommal vágányfonódás.
tegnapelőtt 17:31
3/6 anonim válasza:
A projekt neve valószínűleg a Margit híd alatti vágányfonódásból kölcsönözte a nevét, de inkább utal arra, hogy több viszonylat előbb összefonódik, majd szétválik. A "műkedvelőknek" biztosan beugorhat a vágányfonódás, de a laikusoknak inkább a viszonylatok összefonódása ugorhat be a kifejezésről, utóbbiból nyilván több van, így nem csak jól hangzó, hanem eléggé kifejező névről is van szó - legalábbis szerintem.
tegnapelőtt 18:31
4/6 eddiboy válasza:
#3: Nem, a projekt neve a viszonylatok őssze- és szétfonódásról kapta a nevét. A Margit híd alatti fonódás csak jarulékos dolog.
tegnapelőtt 20:23
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
tegnapelőtt 23:07
6/6 anonim válasza:
Pontosan a Margit híd alatti fonódásra utal a név. Az meg teljesen alap, hogy össze vannak kötve a vonalak, ha meg már össze van, kihasználják a vonalak, nem csak a garázsmenetek használják.
Már megint sikerült fűt fát beígérni a kampányhajrában. Ezt meg is érteném, de miért ilyen agyhalott ötletekkel teszik ezt?A külső Bécsi úti villamos (1-es északi meghosszabbítása): BCR 0,4-ESPacsirtamező úti villamos (Flórián tér-Kaszásdűlő): BCR -0,02Gyakorlatilag...
Mikor a fonódót átadták semmibe se telt megszűntetni, értékes átszállási kapcsolatokat veszítve a Pacsirtamező utca - Szentendrei út nyomvonalon. Eltöröltek egy jelentős É-D-irányú összeköttetést, melyet csak részben pótolnak a villamosok. A pótlás fennmaradó részét a...
Tudom, már nem mai téma talán, de kíváncsi vagyok a tapasztalaitokra.
Én részemről nagyon utálom. Tudtommal azért van, hogy átszállás nélkül átjussunk a-ból b-be. Eddig a legnagyob nyugalomban elmentem a 86-os busszal Óbudáról Újbudára. Most kénytelen vagyok...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!