Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ha azt írják hogy 5 napos...

Ha azt írják hogy 5 napos volán sztrájk lesz, akkor nem is lesz szolgáltatás 5 napig?

Figyelt kérdés
2016. márc. 17. 20:41
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Ma Magyarországon a 2010-es és azt megelőző évekhez hasonló közlekedési sztrájkokat már nem lehet tartani, mivel az elégséges szolgáltatás kb. a normál üzem 80%-át jelenti, és ezt kötelező betartani, egyéb esetben jogsértő a sztrájk.
2016. márc. 17. 20:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
88%
Még egyszer megválasztjátok a fideszt, és úgy fogják módosítani a jogszabályt, hogy a törvényes sztrájk csak annyiból állhat, hogy egy maximum A/5 méretű papírra legfeljebb 10 pontos betűmérettel felírod, hogy te most sztrájkolsz, összehajtogatod, borítékba teszed és zsebrerakod.
2016. márc. 17. 22:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 A kérdező kommentje:

és akkor mire kell számítani?


kimaradnak bizonyos járatok?

2016. márc. 17. 22:40
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

A személyszállítási törvény (2012. évi XLI. törvény) sztrájk esetére meghatároz minimális szolgáltatási szintet. Hogy ez mennyire csorbítja a sztrájkjogot, abba nem mennék bele.

A szolgáltatónak a sztrájkot megelőzően két nappal meg kell hirdetnie a rendkívüli menetrendet.

Ezt az alábbi módon kell meghatározni:

-helyi és elővárosi besorolású jártok esetében a vonal járatainak 66%-a (felfelé kerekítve)

-regionális és országos besorolású járatok esetében vonal járatainak 50%-a (felfelé kerekítve).

A járatokat időben úgy kell elosztani, hogy a sztrájk első napján minden órára, a következő naptól pedig egész napra vetítve (de munkanap 6-9 és 15-18 órai csúcsidőre is) teljesüljenek a %-ok.


Ha a "sztrájkmenetrendet" a dolgozók "elszabotálják", a vállalat kártérítést követelhet tőlük.


Ugyanakkor a dolgozók kezében van egy aduász, mégpedig a szabályok következetes betartása. A hazai közlekedési társaságoknál (legyen az BKV, Volán, MÁV, stb.) ritka az olyan jármű, aminek nincs olyan hibája, amivel megtagadható a forgalomban való részvétel. Márpedig a szabályos munkavégzést nehéz jogszerűen szankcionálni.

2016. márc. 17. 23:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 A kérdező kommentje:

értem, meg a sztrájkot is, de az közel sem normális, ha a Volán dolgozok problémái áthárulnak rám is, és nem tudok bemenni dolgozni 1 hétig.


Mert azért ez nevetséges lenne nem ezért vettem bérletet - mi több - ha kell én fogok ez miatt fellépni a Volán ellen, hogy itt a bérlet nincs busz, ez meg hogy?


Ez ilyen bolond dolog, mármint az ország lebénítása, mert nem alapul máson csak az önzőségen. Ha nekem van gondom, attól ne szenvedjen az egész város. Vagy legalábbis ilyesmi.


Ez olyan hogy "meghalt a tehenem" mit kívánok? "halljon meg a szomszédé is". Mert nekem ebből az jön le, hogy ők azért nem mennek dolgozni, hogy nekem kárt okozzanak, és én annak hangot adjak, és bebizonyítsák hogy ők mennyire kemény fiúk, hogyha nem dolgoznak akkor annak milyen következményei vannak.


Így is elég ritka a buszmenetrend, ha sztrájk lesz és kiesik a buszom, akkor én leszek az első aki majd eredménnyel vagy eredménytelenül de jogi útra tereli az egészet!

2016. márc. 18. 08:35
 6/15 anonim ***** válasza:
57%
Ha újra elolvasod az írásodat, talán rájössz, hogy te legalább ugyanolyan önző vagy, hiszen magadat előrébbvalónak tartod, mint azt a többezer embert, akinek ez az egyetlen lehetősége van a tisztességes fizetés kiharcolására.
2016. márc. 18. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 A kérdező kommentje:
Ezt én értem, meg lehet úgy jön le neked, de egyrészt nekem ez sok pénzbe van - mármint a bérlet - plusz egy hét minusz, ha nem rúgnak ki emiatt... szóval... ez így minden csak nem fair.
2016. márc. 18. 10:34
 8/15 anonim ***** válasza:

Nem rúgnak ki, mert nagyon jól tudja mindenki, hogy mi miatt késel. KÉSEL, nem pedig nem mész be, kapisi?

Kb minden 5. járat marad ki, ki ne találd már, hogy emiatt egy hétig nem dolgozol!

Bemész a következővel!

Szinte biztos, hogy a másik kérdést is te írtad ki, nem fejtem ki itt is. Épp arra való a sztrájk, hogy mindenki megérezze. Csak így tudják érvényesíteni az akaratukat.

Ha csak ők maguk szívnának, az kit érdekelne?

2016. márc. 19. 14:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 A kérdező kommentje:

Nem írtam semmilyen más kérdést! Engem csak ez érdekelt amit itt írtam és pont, pont hidegen hagy hogy sztrájkolnak-e vagy sem, szimplán ha fizetek valamiért, elvárom, hogy minden színvonalasan történjen... vagy adják vissza a bérlet árát az ahónapra!


Ne okoskodj! Ha felhívom a fönököt hogy 5 napig egy fél órát kések, akkor eleve bontottan számolja 2 óra levonással naponta, és neki csak ok kell arra, hogy valakit kirúgjon, elvégre betegszabira se mer senki sem elmenni, mert aki utoljára elment, azt kirúgta.

2016. márc. 19. 17:44
 10/15 anonim ***** válasza:

nem okoskodtam, te ostoba, hanem reálisan néztem a helyzetet.

fogd már fel, hogy nem jár vissza semmi, mert a sztrájkhoz joguk van! akár minden hónapban megtehetik, de ettől neked egy fillért sem fognak fizetni!


a te okos észjárásod alapján, ha egy nap megy felétek 20 busz, de ebből te 2-t veszel igénybe, akkor fizessék vissza a bérleted árának 90%-át, mert te azokat nem használtad?

hát persze...

mész a következővel, kb ehhez van jogod, ennyi!

2016. márc. 19. 17:50
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!