Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Csak nekem csalódás az egyetem?

Csak nekem csalódás az egyetem?

Figyelt kérdés
Úgy képzeltem, hogy itt már érettebbek az emberek, de tévedtem. Akikkel összesodort a szél azok még sosem dolgoztak életükben 5 percet sem (én 15 éves koromtól folyamatosan), drogoznak (nekem ez nem fér bele) és ilyen semmilyenek. Nagyon nem találom az én embereim pedig már egy éve ide járok. Beülök órára és előttem nyalják falják egymást az emberek pedig nagy presztizsű egyetem. Bárkihez odamegyek beszélgetni/ismerkedni mindenki egyforma más csomagolásban. Tudom tanulni jöttem, de nyilván minden könnyebb ha vannak barátaid.

ma 21:31
 1/6 A kérdező kommentje:
A tanárok konkrétan szarnak bele, hogy mit kéne tanitaniuk, tök másról tartanak órát. Ha meg gyakorlat van és beadok projekteket egyből jön, hogy "Ezt nem te csináltad ez Ai" (úgy elítélem mint a szart)
ma 21:32
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Milyen szakra jársz?
ma 21:34
 3/6 A kérdező kommentje:
kommunikáció és média
ma 21:35
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha jól tudom ott nagyon sokan lehettek, gondolom ezért is nem annyira szűrt a társaság. Kémián vagyok, 63-an kezdtük kb 3/4-e van még bent. Voltak akik csak úgy idejöttek, de gyorsan el is tűntek.
ma 21:47
 5/6 anonim ***** válasza:
36%
Én azt látom, hogy nem az iskolától, hanem a szaktól függ a dolog. A ponthatárok jó szűrők. Minél magasabb a ponthatár, annál érettebbek az emberek. És a különbség tényleg ég és föld.
ma 22:33
 6/6 anonim ***** válasza:
Egy ilyen büfészakon azért nem csodálkozom.
ma 23:07

Kapcsolódó kérdések:

Ki bánta meg az egyetemet?

Aki megbánta milyen szakot végzett? És utánna mesterképzésre mentetek vagy más szakra esetleg nem is dolgoztok a szakmában

Mi a teendő egy ilyen helyzetben?

Ugye gyakorlati órákról 2 alkalommal lehet hiányozni, legalább is erről a gyakorlatról. Éltem is ezzel lehetőséggel, 2 alkalommal hiányoztam is pótlás nélkül, a tanár viszont állítja, hogy 4 óráján nem voltam, ám én pontosan emlékszem, hogy azon a 2 alkalmon voltam,...

Szegeden melyik koliba érdemes menni?

A TTIK karol lenne szó. 214 szoc pontom van.Ezzel sajnos nem vettek fel a Moraba ,a Károlyiba pedig semmi felekeppen nem akarnék menni. Tehát a kérdésem az lenne ,hogy ha a fellebbezés után sem kerülök be a Moraba ,akkor melyik az a koli ahová még tudnék...

Más is csalódott a szüleiben felsőoktatás miatt?

Tisztázzuk előre. Azokra gondolok akik megengedhették volna maguknak az egyetem költségeit, végképp egy dolgozó gyermekkel, de a kényelem érdekében nem is akartak hallani havi kb 50e.ft kiadásról. Részemről nagyon rosszul esett hogy dolgozom, alig kellett volna...

Mit tegyek ha full ideg vagyok magamra?

Ma írtuk meg a zh-t, sokat tanultam rá, de teljesen leblokkoltam a zh-n. Ezt úgy kell értelmezni, hogy figyelmetlenségből lehagytam egy feladat utolsó összegzését, ami biztos -1-2 pont, akkor egy egyszerű típus példánál szintén lefagytam, mert elfelejtettem a képletet...

Más is fél a bukástól gólyák?

Még van majdnem egy hónapom a tényleges tanulásig, mégis már parázok, hogy tuti megbukok valamiből az egyetemen. Legjobban nem is a bukástól félek, hanem attól, hogy a családomnak, szeretteimnek csalódást okozok. A szakot én választottam, nem erőltettek rám semmit a...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!