Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Érettségizők! Mit gondoltok a...

Érettségizők! Mit gondoltok a 2014-es írásbeliről?

Figyelt kérdés

Én is most írtam, kíváncsi vagyok ki mit gondol róla!

Szerintem a matek egész jó volt... amíg nem láttam meg a második részt! :) Az utolsó feladatot rögtön írtam is a négyzetbe! Remélem jól sikerült, de sok apróságon elcsúszhatok!

A magyar szövegértés is tetszett, bár nem ilyen témára számítottam. Az érvelést választottam, tetszett a téma! Még mottót is sikerült írnom! :)

A töritől elsőre megijedtem, de utána higgadtan sikerült végigmennem rajta! :) A lengyelorszagos, magyarországos, eu-s feladat nagyon nem tetszett. Nem volt egyértelmű.

Még hátravan egy német emelt, a magnótól félek...

Írjatok, ki mit érez!

2014. máj. 7. 23:12
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

A magyarnak az első része szerencsére könnyű volt, a műértelmezést elrontottam, félreértelmeztem a novellát!

Mateknál is első rész könnyű, de a második..Annyira nehéz volt.

Töri az nagyon rosszul sikerült! Sose volt a kedvenc tárgyam, de ez nehéz volt.

Angol a halott szövegértésből alig lehetett érteni, a nyelvhelyesség is nehéz, de még a levél se volt egyszerű! Nem volt semmi értelme a másodiknak szerintem..

2014. máj. 8. 20:04
 12/16 A kérdező kommentje:

Én is ezt hallottam, hogy az angol emelten borzalmas volt a magnó. Ezért félek a némettől, mert németet sokkal kevesebbet hallok, mint angolt. Tehát zene, filmek semmi. És annyira lusta voltam, hogy most pár napja kezdtem el magnózni. Sajnos olyan vagyok, hogy amit nem szeretek, azt nem is csinálom. Sokkal szívesebben írok levelet.

De fel a fejjel! Már nincs sok és utána pedig jön a nyár! :)

2014. máj. 8. 20:13
 13/16 anonim ***** válasza:

Magyarból a szövegértés tetszett, de a novella nem volt a legkönnyebb, úgyhogy olyan 85-90%-ban reménykedek. A matekom nagyon jó lett, pár pont veszteségre számítok maximum. Töriből vagyok a leggyengébb, első látásra sokkoltak is a feladatok, de remélem a 80% meglesz. Angolból szerintem volt már jobb feladatsor, de a matek után ez sikerült a legjobban. :)

Annyira jó érzés, hogy vége van! :D

2014. máj. 8. 20:55
 14/16 anonim válasza:

Csalodottsagot erzek :D

magyar kb 90 %

tori 80

angol 60 korul

matek... hat azt kell mondjam orulok ha meglesz a 13p es mehetek szobelizni, sajnos nagyon nem az erossegem,inkabb nagyon de nagyon human beallitottsagu vagyok..

nekem a kiserettsegim matekbol 30% lett, elso reszben ami elvileg konnyebb szerezte 8!!! pontot,a 2.ban pedig 22-t... most egyik sem ment :/ nagyon el vagyok keseredve,de lesz ami lesz

orulok h vege egyebkent, szobelink juni.23-24, addig tanulas es pihi van

2014. máj. 8. 21:33
 15/16 anonim ***** válasza:

Szerintem a magyar érettségi első fele nem volt annyira könnyű, több kifejtős választ kellett adni, de igazából aki nem életképtelen annak muszáj a szövegértést pár pont veszteséggel teljesíteni.

Az esszé része miatt aggódtam, hiszen 6 év gimi alatt se írtam irodalomból 1 oldalnál hosszabb fogalmazást, de szerencsére összehoztam valahogy 3,5 oldalt a novelláról, lesz ami lesz :)

Matek emeltre rengeteget készültem, de a stressz miatt nem sikerült annyira jól, ezért valószínűleg fel se vesznek az első helyre amit megjelöltem.

Törire úgy mentem be, hogy 12. év 3/4-ében töri füzetem se volt, 2 órát szántam rá az egész tanulásra és átlapoztam egy összefoglaló könyvet, ennek ellenére azért egész jól ment :)

Angol emelt listeningnél kétségbeestem, sok értelme van ilyet berakni, összesen több mint 2 hónapot töltöttem anyanyelvi környezetben, sorozatokat nézek csak angolul, mégse ment. ha tudom hogy ilyesmi lesz akkor nem vállalom be, a részek 90% fölötti de örülök ha 10pontom lesz a listeningből..

Szóval én se tudtam megfelelni magamnak, és szinte biztos, hogy fel se vesznek oda ahova menni szerettem volna. Dehát ez van, nem tudok már mit kezdeni.

2014. máj. 9. 00:39
 16/16 A kérdező kommentje:

Ne csüggedjetek,engem sem biztos, hogy felvesznek az első helyre. Sőt, biztos, mivel nemzetközi gazdálkodást jelöltem be, ahol tavaly 460 volt a ponthatár. Nos, ha minden a lehető legjobban sikerül, akkor is csak 440 pontom lesz. Hát, ez van! Elég átgondolatlanul írtam be ezt, úgyhogy már inkább b tervben gondolkodom. Elég elszomorító, hogy nem vesznek del államilag támogatottra, pedig úgy gondolom, hogy megérdemelném. Nem vagyok egy nagy ész, de jeles voltam évvégéken, 2 középfokú nyelvvizsgám van és elég sok külön órára jártam. Ehelyett majd bekerül, aki tudja finanszírozni, de semmit nem tett annak érdekében, hogy a tanulmányai alapján legyen ott. Bocsánat, hogy ezt itt most leírtam, de elszomorít nagyon!

Amúgy azt gondolom, hogy közületek annyian éreztétek ugyanazt. :)

Köszi mindenkinek, hogy megosztottátok a gondolataitokat!

2014. máj. 9. 07:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!