Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Átsorolás, méltányossági kérelem?

Átsorolás, méltányossági kérelem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A SZTE-n tanulok mérnökinformatikus szakon és sajnos nem lett meg a 30 kreditem 2 félév alatt. Tudom, hogy teljes mértékben az én hibám, nem akarok mentegetőzni!

A kérdésem az lenne, hogy önköltséges képzésre átsorolás alóli felmentésre megfelelő indok e egy dékáni méltányossági kérelemben, hogy diszgráfiás és figyelemzavaros vagyok! Erről hivatalos pappír is van, melyet érettséginél is figyelembe vettek!

Előre is köszönöm a válaszokat!

2015. júl. 1. 22:28
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem az. Ahogy munkahelyen sem lesz, ha hibázol.

Nekem is volt diszgráfiás szaktársam infón, mégsem sorolták át, mert jól tanult.

2015. júl. 2. 07:02
 2/2 anonim ***** válasza:
erre nem lehet, de ezzel már kérvényezhetsz 50%-os mérséklést
2015. júl. 6. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Dékáni méltányossági kérelemhez milyen indokot célszerű adni?

Biológia szakos hallgató vagyok és matekból 3-szorra se mentem át. Dékáni méltányossági kérelmet adok be,hogy elmehessek még egyszer utoljára vizsgázni,de nyomós indok kéne hozzá. Azt mondták valami orvosi kell,de pontosan mi lenne megfelelő? Sebészit elfogadnak? Vagy valami pszichés indokot?

Kérhető egyetemen dékáni méltányossági kérelem? (bővebben lent)

Sziasztok! Jelenleg az Óbudai Egyetem RKK hallgatója vagyok és az lenne a kérésem, hogy van egy vizsgás tantárgyam, amiből megvan az aláírásom, de sajnos a vizsgáim soha sem sikerülnek. Nemrégiben már a 4.-en voltam, de az sem sikerült. Attól félek, hogyha elfogynak a...

Méltányossági kérelem az átsorolás ellen?

A szabályzat szerint minden hallgatót megillet egy dékáni méltányossági kérelem bármilyen tanulmányi ügyben. Egészségügyi okokból nem sikerül teljesítenem két félév alatt azt a kreditmennyiséget, amely feltétele az állami ösztöndíjas képzésben maradáshoz. Ez a kérelem ilyen ügyben is helytálló?

Hogy kezdődik a félévem, ha még a dékáni méltányossági kérelmem elfogadására várok?

Matematikából 3-jára se mentem át és dékáni méltányossági kérelmet adtam be,hogy elmehessek utoljára vizsgázni. Ezt 26-tól lehetett beadni. Jövő héten viszont már kezdődik a félév. Ilyenkor hogy van a vizsga,ha megkapom az engedélyt? Még most a héten,vagy valamikor a...

Dékáni méltányossági kérelmet milyen formában kell leadni?

nem lett meg a 30 kredit 2 félév alatt... Óbudai Egyetemen

Dékáni méltányossági kérelem - tárgyújrafelvétel, hogy zajlik?

3x vettem fel egy tárgyat, és már csak egy lehetőség van vizsgázni. Ha nem sikerül, hogyan működik a dékáni méltányossági? Milyen indokokat szoktak elfogadni és ez hány vizsgalehetőséget jelent? A köv. félévben lehet belőle vizsgázni? A to-nk elég gyatra, érdekel,...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!