Átsorolás, méltányossági kérelem?
Sziasztok!
A SZTE-n tanulok mérnökinformatikus szakon és sajnos nem lett meg a 30 kreditem 2 félév alatt. Tudom, hogy teljes mértékben az én hibám, nem akarok mentegetőzni!
A kérdésem az lenne, hogy önköltséges képzésre átsorolás alóli felmentésre megfelelő indok e egy dékáni méltányossági kérelemben, hogy diszgráfiás és figyelemzavaros vagyok! Erről hivatalos pappír is van, melyet érettséginél is figyelembe vettek!
Előre is köszönöm a válaszokat!

válasza:Nem az. Ahogy munkahelyen sem lesz, ha hibázol.
Nekem is volt diszgráfiás szaktársam infón, mégsem sorolták át, mert jól tanult.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Biológia szakos hallgató vagyok és matekból 3-szorra se mentem át. Dékáni méltányossági kérelmet adok be,hogy elmehessek még egyszer utoljára vizsgázni,de nyomós indok kéne hozzá. Azt mondták valami orvosi kell,de pontosan mi lenne megfelelő? Sebészit elfogadnak? Vagy valami pszichés indokot?
Sziasztok! Jelenleg az Óbudai Egyetem RKK hallgatója vagyok és az lenne a kérésem, hogy van egy vizsgás tantárgyam, amiből megvan az aláírásom, de sajnos a vizsgáim soha sem sikerülnek. Nemrégiben már a 4.-en voltam, de az sem sikerült. Attól félek, hogyha elfogynak a...
A szabályzat szerint minden hallgatót megillet egy dékáni méltányossági kérelem bármilyen tanulmányi ügyben. Egészségügyi okokból nem sikerül teljesítenem két félév alatt azt a kreditmennyiséget, amely feltétele az állami ösztöndíjas képzésben maradáshoz. Ez a kérelem ilyen ügyben is helytálló?
Matematikából 3-jára se mentem át és dékáni méltányossági kérelmet adtam be,hogy elmehessek utoljára vizsgázni. Ezt 26-tól lehetett beadni. Jövő héten viszont már kezdődik a félév. Ilyenkor hogy van a vizsga,ha megkapom az engedélyt? Még most a héten,vagy valamikor a...
nem lett meg a 30 kredit 2 félév alatt... Óbudai Egyetemen
3x vettem fel egy tárgyat, és már csak egy lehetőség van vizsgázni. Ha nem sikerül, hogyan működik a dékáni méltányossági? Milyen indokokat szoktak elfogadni és ez hány vizsgalehetőséget jelent? A köv. félévben lehet belőle vizsgázni? A to-nk elég gyatra, érdekel,...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!