Hogyan ábrázolom ezt a feladatot? Jól oldottam meg? (geometria-hasonlóság) Sürgős!
Sziasztok!
Két feladatról lenne szó:
1, [link]
2, A kémény árnyéka 35,8 m, míg ugyanerről a helyről egy pózna árnyéka 1,62 m (míg maga a pózna 1,9 m) Milyen magas a kémény?
ez így jó???
35,8/x=1,62/1,9

válasza:Ha az 1. feladattal a BK szakaszt akartad meghatározni akkor jó.
A 2. hoz sem ártana egy rajz hogy egyértelmű legyen
Kapcsolódó kérdések:
Ugye adott egy pont, egy szög és egy ötszög.Az a csúcsot összekötöm az o ponttal. Az o pontból körívezek és utána? Segítség?
(Nem voltam iskolában, azért nem értem a faladatokat) 1./ Egy derékszögű háromszögben a befogók átfogóra eső merőleges vetületeinek hossza 2 cm és 10,5 cm. Mekkorák a háromszög oldalai, és milyen hosszú az átfogóhoz tartozó magasság? 2./ Egy derékszögű...
Az ABC háromszögben meghúzzuk az AB oldallal párhuzamos DE szakaszt. Igazoljuk, hogy a BDC háromszög területe az ABC és DEC háromszögek területének mértani közepe.
kész van már egy csomó, csak a nehezebbek nem :(Előre is köszönöm a válaszokat :)
Adott egy r sugaró kör és benne h hosszúságú húr. A húr egyik végpontjában húzzunk érintőt. A húr másik végpontjának az érintőtől való távolságát jelöljük m-mel. Bizonyítsuk be, hogy a h húr mértani közepe az átmérőnek és az utóbbi m szakasznak. Eddig sikerült ugye...
Szerintem hamis, tegyük fel van két hatszögünk, a b c d e f oldalak. Tehát ha az arány a:a' = 2:1 és b:b' = 3:4 akkor nem hasonlóak szerintem mert a két sokszögnek a megfelelő oldalaiknak ugyanakkorának kell lenniük arányban. Nem?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!