Koord. Geometria feladat elakadtam?

Figyelt kérdés

Egy (3;-1) középpontú kör a 2x-5y+18=0 egyenletű egyenesből 6 egység hosszúságú húrt mersz ki,

Mi a kör egyenlete?

Ugye a sugárt kell ehhez meghatározni.

A kör középpontjából merőlegesen bocsátottak az adott egyeneste.

A közös pont koord.(1;4) lett igy tudjuk a kor középpontját es a merőleges talp pontja közötti szakasz hosszat ami gyok29 lett.

Innen hogy kapom meg a sugarait? 6 egység hosszu húrt hogyan tudom ki metszeni?

2015. márc. 12. 11:06
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Pitagorasz

A merőleges felezi a húrt

igy van derékszögű háromszöged aminek a sugár az átfogója.

2015. márc. 12. 12:05
 2/2 A kérdező kommentje:
Tényleg,köszi :))
2015. márc. 12. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Adjuk meg az y^2= (7/2) x egyenletű parabola és a 7x-18y+28=0 egyenletű egyenes metszéspontjait. Írjuk fel a metszéspontokban a parabola érintőinek...

ADdig eljutottam,hogy mennyi a metsszéspont.....majd kijött nkeme egy olyan egyenlet, hogy -784m^4+784m^3-38m^2-98m=0 ahol m az érintő meredeksége(i).......most ez lehet,hogy rosszz.....de hogy kellene egy ilyen egyenletet levezetni? Hogy ell tovább halkadni? Ha nem jó...

Egy kör egyenlete x^2+y^2=4 és egy x+2y=c egyenletű egyenes érinti a kört, határozzuk meg az egyenes és a koordináta tengelyek által bezárt háromszög...

Ezt hogy kel megoldani? Illetve már van sejtésem,de,hogy biztosra menjek...ez volt dolgozatban és ezt nem tudtam kiszámolni, pedig most utólag belegondolva egyszerű lett volna, de még ebben sem vagyok biztos,hogy így kellett volna, ahogy most gondolom....leírnátok?

Matek geometria feladat?

Egy ABC háromszögben a C csúcsból induló súly vonal és magasság vonal a C csúcsnál lévő szöget harmadolja. Mekkorák a szögek?

Matek haziban valaki tus segiteni (6. osztaly)?

Ossze lehet-e ragasztani harom szabalyos dobokockat ugy,hogy az oldalakon lathato szamok osszege 57 legyen?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!