Milyen a SOTE-n PhD-ni?
- Külföldi (Ny-Európa) egyetemről szeretnék hazatérni (orvosi diploma), az egyetlen dolog ami érdekel otthon az a doktori képzés. Jegyeim nem borzasztóak, experimentális lesz a diplomamunkám, nem sima könyvtárazás. Itt nincs OTDK, de ha kész a diplomamunkám majd megpróbálom azt publkálni valahol, illetve MedEducation témában volt egy konferenciás előadásom és poszterem, nem tudom ez mennyire számít.
- Mikor érdemes írnom az általam kinézett témavezetőjének? Ősszel végzek.
- Hol tudom mennyi a keretszám a képzésekre, mennyi embert vesznek fel?
- Reális, hogy külföldi diplomával felvegyenek itthon? Olvastam mér ilyet fórumokon, hogy ezeket a helyeket előre kiosztják a saját hallgatóik között, ami makes sense hiszen őkeg már ismerik tudják mennyire szorgalmasak, ismerik a lab környezetét, elvárásaikat.
Akinek van ebben tapasztalata, bármi, kérem válaszoljon!

A SOTÉn PhD-ztam, de már 15 éve.
"- Mikor érdemes írnom az általam kinézett témavezetőjének? Ősszel végzek."
Minél előbb!!
"- Hol tudom mennyi a keretszám a képzésekre, mennyi embert vesznek fel?"
Nem tudok. A SOTE Doktori Iskola titkárságán biztos tudják.
"- Reális, hogy külföldi diplomával felvegyenek itthon?"
Igen. De lehet, hogy akreditáltatni kell. Attól függ, milyen külföldi.
De ezt is a Doktori Iskola tudja megválaszolni.

TDK nélkül is felvehetnek, de akkor van nyert ügyed, ha az adott dotori témát már elkezdted TDK szinten.
Ingyen szerintem nem lehet kutatóintézetnél dolgozni.
Nézz utána, hogy a megcélzott helyen milyen témák vannak meghirdetve, beszélj a témafelelősökkel (mert simán lehet, hogy már megvan rá a befutó jelölt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!