Továbbtanulással kapcsolatban lenne kérdésem, kinek mi a véleménye és, hogy miért?
Leérettségiztem szerencsére jól siekrült az érettségim mindegy tantárgyam négyes lett, kivétel a biológia mert abból emelt szinten érettségiztem és bőven ötös lett.
Imádom a biológiát, szerintetek minek tanuljak?
Sokak szerint mérnöknek menjek, de mérnökihez semmi kedvem, meg azért azoknak se könnyű az elhelyezkedés.
Mások szerint tanári pálya is jó, de inkább a középiskolai tanár, ott nekem biológia lenne a főszakom és mellette kémia, földrajz, természetismeret és környezettan, vagy matek jöhet szóba.
Persze senki se úgy mondta, hogy annak menjek, csak ötleteket adtak.
Neten néztem és nem sok mérnöki állás van, tanáriból több állást találtam. Tanáraim szerint természettudományi tantárgyakat tanító tanárok nagyon nagy hiányban vannak. Gyerekeket szeretem, akárcsak a biológia tantárgyat.
Ti, hogy gondoljátok?
Előre is köszönöm! 😊
Februárban nem adtam le a jelentkezésemet, nem gondoltam, hogy ennyire jól fog sikerülni, és már bánom is nagyon. Se a pótjelentkezésen, se a keresztfélévesnél nem tudok elvileg jelentkezni mert nem fog indulni alap vagy osztatlan képzés vagy csak ha indul önköltségesen.
Nem tudom, hogy a biomérnök, élelmiszermérnök, hogy jobban eltudok e vele helyezkedni mint pl a tanárival. Fejér megyei vagyok, nem tudom van e biológusra igény,...
Nagyon aranyosak vagytok köszönöm szépen a jó tanácsokat is, és a segítséget is.
Az osztatlan tanári képzést ha elvégzem, alap- és mesterképzést, akkor azzal a végzettséggel csak tanárként dolgozhatok?
Vagy, ha pl.: biológia-kémia szakos tanári képzéssel, dolgozhatok mint vegyész/kémikus vagy biológus?
Köszönöm előre is a segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!