ELTE anglisztika minor?

válasza:Tudom, hogy a kérdésedben ez nem merült fel mint opció, de én igazából egy az egyben lebeszélnélek az anglisztika minorról, ha a nyelv elsajátítása a célod. Kevés célzottan nyelvfejlesztés óra van, egyáltalán nem a nyelvtanuláson van a hangsúly. Viszont már az elején bedobnak a mélyvízbe (politikatörténeti, nyelvészeti, irodalmi kurzusok 100%-ban angolul...), és ha nem vagy alapból erős B2+/inkább C1 közeli szinten, nyögve nyelős lesz. Szóval mellette elkezdeni járni nyelvtanfolyamra már késő. Ha felsőfokra szeretnél jutni, menj nyelviskolába, magántanárhoz, mert se a minor, se a főszak nem erre hivatott.
(anglisztika főszakos, másik nyelvszak minoros vagyok)

válasza:

válasza:A legtöbb vizsga írásbeli, csak az irodalom kurzusok közt van szóbeli, meg a nyelvi alapvizsgának van szóbeli része. De megfelelő nyelvtudás hiányában az írásbeliken is ugyanúgy el lehet hasalni, sőt...
A másik, hogy ehhez a mesteres tervedhez az anglisztika legfeljebb papíron hangzik jól, valójában nem nagyon fog hozzátenni. Ezt azért gondolom így, mert az egész alapképzés során csupán egyetlen angol nyelvtörténet előadás van a kötelező tárgyak között, és az is csak főszakon (persze szabadon választhatóként bárki felveheti - de ehhez nem is kell még minorosnak sem lenni).
Szóval én meggondolnám. Ha érdekel, vedd fel az első féléves minoros tárgyakat, és meglátod, hogy bírod, az első héten még lehet leadni.
Kapcsolódó kérdések:
Idén érettségiztem és eredetileg ezeken a kombinációkon gondolkoztam, mert fordító szeretnék lenni, de angolul már nagyon sokan beszélnek idehaza meg alapjáraton szeretnék több nyelvet beszélni. Ha valakinek van ezzel konkrétan tapasztalata az is érdekelne, hogy...
Szóval ugye anglisztikán (többek között) van olyan lehetőség, hogy a hallgatók felvegyenek minor tárgyat, ami az én esetemben a latin, melyet úgy hirdetnek, hogy "tanári és diszciplináris". Az lenne a kérdésem, hogy ez azt jelenti, hogy a kurzus elvégzésével...
A felvételéhez kell középfokú nyelvvizsga (vagy emelt szintű érettségi).
Ugyanis ezt a választ kaptam: Az anglisztika (magyar nyelven) és az anglisztika (angol nyelven) alapképzési szakok közötti különbségek: - az angol nyelven folyó képzésben a Filozófiatörténet, Egyházismeret, Bevezetés a Biblia olvasásába, Bevezetés az...
Sőt egyáltalán kell minor? Vagy nem is muszáj felvennem?
Az az igazság, hogy már van egy felsőfokú angol nyelvvizsgám, viszont imádom a nyelvet. De sajnos angolon kívül mást nem beszélek, ezért gondoltam, hogy felvenném inkább a hébert (oda nem szükséges előzetes tudás). Szerintetek?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!