Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Sikerülni fog az ORIGÓ B2 C...

Sikerülni fog az ORIGÓ B2 C típusú nyelvvizsgám?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Június 14-én lesz a német nyelvvizsgám. Nem tudom eldönteni, hogy sikerülhet-e nekem. Ugyanis komolyabban csak egy hete kezdtem el készülni (napi ca. 3 órát németezek).

Majdnem minden szóbeli témakör ki van dolgozva, de még csak 6-7-ről tudok beszélni. A szituációs párbeszédekre lehet valahogyan készülni? Attól félek a legjobban. Amúgy a feladat a szituációs párbeszédnél magyarul vagy németül van leírva?

Az írásbeli feladatokban viszonylag jó vagyok, az 50 tesztből általában 42-45 jól sikerül. A szövegértés is jól megy. A levélírással sem lesz túl nagy gondom. Viszont a fordítás valami katasztrofális. A suliban ötös vagyok németből, én vagyok a legjobb a csoportból (most ezt nem egózásból írtam), és az órai fordítási gyakorlatokat is mindig nagyon jól megoldom. Pár napja viszont megvettem a nagy ORIGÓ könyvet, és abba van 15 fordítás megoldással együtt. És nekem egy csomószor tök más a fordításom, mint ami a megoldókulcsban van. Ráadásul minden szövegben van 1-2 olyan szó, ami nincs is benne a szótárban, és én azokat ilyenkor kihagyom. A megoldókulcsban meg egy tök más kifejezéssel körül írják..

Egy hónap alatt van esélyem felkészülni normálisan? Hogyan tudnám gyakorolni esetleg a szituációs párbeszédeket? Meg még annyi lenne a kérdésem, hogy a hallás utáni szövegértésnél a kérdések után odaírják, hogy hány pontos?

A válaszokat előre is köszönöm!

2014. máj. 7. 22:03
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
Szurkolok! :)
2014. máj. 10. 19:55
 12/29 anonim válasza:
100%

Szia!

Hogy állsz a készüléssel?

Én eddig voltam 1x DExam-os nyelvvizsgán, megbuktam, voltam 4x Euróson, megbuktam, most, május 10-én elmentem, 1 hónapom sem volt a felkészülésre, a levelet pontozták le nekem mindig a 2 nyelvvizsgaközpontnál, de most az Origónál sikerült. Ebből azt akarom kihozni, hogy nem olyan vészes szerintem. (De én angolon voltam)

Olvasd el a könyv elején a "tanácsok és tudnivalók" részt!

Nem kell szó szerint fordítani, arra mennek, hogy átadd azt, ami le van írva. NEM SZÓ SZERINT!!!! Nem kell mindent kiszótárazni, csak megnézed, hogy milyen szövegkörnyezetben van.

Sikeres vizsgát!!!

Majd várom az eredményed.

2014. jún. 2. 10:33
 13/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm az érdeklődést! Egyre többet németezek naponta, de a tényleges készülés holnaptól fog elkezdődni, mert már holnap nem megyek suliba, és így rengeteg időt tudok a nyelv gyakorlására fordítani. Még van 11 napom (ugyanis június 13.-ára hozták előre - [péntek 13..:D] - a szóbelit). Pozitívan állok a nyelvtanuláshoz, és minden erőmmel azon leszek, hogy meg legyen ez a középfokú német nyelvvizsga. :)

Majd a vizsga után írok, hogy hogyan sikerült, és majd ha lesz eredmény, akkor megírom azt. :)

2014. jún. 2. 16:13
 14/29 anonim válasza:
100%

Az előző vagyok,

Nekem 3 hétre rá tették fel az eredményt, a sikeres vizsga után 1 hónapra meg küldik a bizonyítványt (már volt egy Origós szóbelim)

2014. jún. 2. 23:16
 15/29 A kérdező kommentje:

TÉNYLEG TUDNI KELL INNEN MINDENT??!

[link]

Például a Familie témakör vége felé a 31-estől. Mert minden témakör első 20-25 kérdése még normális, meg középszintűnek tűnik, de még az is a középszinthez tartozik (?) , hogy pl.

- Was für einen Zweck hat ein Allesschneider?

- Wie ist ein typischer Flughafen?

- Würden Sie mal per Anhalter fahren?

- Es ist ein neues Medium erschienen: DVD. Was für Vorteile hat es?

- Warum sind Computerviren gefährlich?

- Was für einen Hauttyp haben Sie?

- Eine neue Diskussion hat heutzutage das Klonieren ausgelöst. Worum geht es hier?

- a Politik téma teljes egészébe mit keres ott?!

- a célnyelv országa(i) címszó alatt Németország, Svájc és Ausztria is értetendő? Nem elég csak Németországról tudni pár fontos információt, fontos nagyon Svájc és Ausztria is?

Nagyon félek. :(

Eddig rendesen készültem, de most kétségbe esve próbálok készülni ezekre a nem épp középfokúnak tűnő kérdésekre... :S

2014. jún. 4. 20:36
 16/29 A kérdező kommentje:

Az előző kommentben lévő kérdésemre a válasz: nem, nem kell tudni.:D

Egyébként megjött az eredmény:

-szóbeli 92% (46/50)

-labor 70% (14/20)

-írásbeli 90% (72/80)

Összesen: 88% (132/150)

:))

2014. júl. 1. 12:01
 17/29 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Én most megyek német középfokúra pénteken.

Lenne 2 kérdésem:

-a magnó mennyire volt nehéz,és mi volt a témája?

-milyen levelet kellett írni?

Előre is köszönöm a válaszokat. :)

2014. júl. 1. 15:57
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

Ja és még 1 kérdés: milyen képeket húztál?

Én igazából egyetlen egy témát sem magoltam be,igazából a témák nagy részéről tudok önállóan 2 percet beszélni.Hallottam,hogy az Origonál mindig belekérdeznek mindenbe,így igazából annyira nem félek. Még a napokban átnézem az olyan témákat mint a környezetszennyezés,kommunikáció,divat. Remélem sikerülni fog.Igazából egy 60%-kal is meglennék elégedve,egyenlőre nem tervezek komolyan foglalkozni a nyelvvel. :)

2014. júl. 1. 16:16
 19/29 A kérdező kommentje:

Nem volt vészes a magnó, 9 kérdés volt. Értető volt szinte az egész. Az egészséges táplálkozásról volt szó benne. Lényegében arról szólt, hogy a szülőknek hogyan kellene szabályozniuk a gyermekük táplálkozását.

Az egyik levélben írni kellett arról, hogy szívesen részt venne a gyermeked/testvéred egy csereprogramban, ezért írnod kell egy német barátodnak, hogy szállásolják el a gyermekedet/testvéredet, cserébe te is elszállásolod az ő gyermekét/testvérét, ha részt szeretne venni ő is ezen a csereprogramon.

A másik levélben a filmezési szokásaidról kellett írni. Egy másik kérdésben már részleteztem: http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__nyelvt..

A szóbelin ugye két képet kellett húzni. Én egy olyat választottam, amin egy apuka és a kislánya főznek, a tartalmát röviden leírtam, és utána társalogtunk kicsit a főzésről, és megkérdezték, hogy nem tartom-e kicsit furcsának, hogy egy apuka van ott és nem egy anyuka. Szóval nem túl bonyolult kérdéseket tesznek fel, nem kell aggódni! :)

A másik képen egy 5-6 fős család állt a kertben. Középen állt egy 7-8 éves kislány és egy kb 1 méteres sárgarépát tartott a kezében. A másik kép szimpatikusabb volt, ezért ezt mellőztem. :)

Az bőven elég, ha 2 percet tudsz beszélni, ajánlom, hogy próbáld ki azt is, hogy 1-1 percig beszélsz minden témáról úgy, hogy írd fel magadnak 15 cetlire a 15 témát, és éles váltásokkal kezdj másik témába. Ha ez megy, akkor bármikor úgy formálod a társalgást, ahogy neked tetszik (persze csak egy bizonyos kereten belül). Ez a módszer azt fejleszti, hogy minél gyorsabban kapcsoljon az agyad, bármilyen témát is húzz.

A lényeg, hogy a szóbelin ne látszódjon rajtad, hogy izgulsz, kezeld úgy az egészet, mintha csak egy kellemes társalgás miatt ülnél oda, mert igazából az. Próbálj meg szimpatikusnak tűnni, sokat segít.

Sok sikert kívánok! Majd írd meg, hogy hogy sikerült akár itt akár privátban.:)

Amúgy ha megvárod az összes vizsgázót a szóbeli után, akkor még aznap láthatod az eredményed, mert kiteszik az ajtóra az online azonosítóddal.:)

2014. júl. 1. 18:32
 20/29 anonim ***** válasza:
Szia kérdező!Az angolos vagyok,aki felsőfokot csinált.Gratulálok az eredményedhez! :) Ahhoz is,hogy sikerült,meg ahhoz is,hogy ilyen szuper százalékkal :D
2014. júl. 1. 18:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!