Hogyan vegyem rå magam a nyelvtanulásra? Mennyi idő alatt lehet eljutni a középfokú nyelvvizsgához, ha tavaly emelt szinten érettségiztem és 4-es lett? Taná nélkül mennyi idő kell és hogyan érdemes haladni?
Tanár nélkül nehezebb, mert nincs ki kijavítson, úgyhogy szerintem ha tanárt nem is, de legalább valakit szerezzél akivel együtt tudsz tanulni és gyakorolni. Én megnézném a szóbeli témák listáját és elkezdeném hozzá gyűjteni a szókincset, meg hogy miket lehet róluk mondani. A nyelvtannal pedig az egyszerűbb szerkezetektől a bonyolultabbak felé haladnék. A mi tanárunk ebből a könyvből tanította a nyelvtant; minden benne van:
Plusz nézzél filmeket angolul, hogy gyakorold a hallás-értést, meg olvassál sokat, az jót tesz a szókincsednek meg a nyelvtani tudásodnak is. A levélírásról találsz egy csomó mintát meg anyagot a neten, még tankönyveket is, amiket ingyen le lehet tölteni.
De szerintem ha az emelt szintűd 4-es lett, a középfokú nyelvvizsga már simán menni fog. Sok sikert:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!