Ingyenes a nyelvvizsga? Ha nem akkor mennyibe kerül kb? 17/L

válasza:

válasza:

válasza:Közben rájöttem, mire gondolt a hármas....
Tehát, ha van már egy régebbi nyelvvizsgára, az újat akkor is kifizetik, de csak egyet!
Be kell fizetned, ez vizsgaközpontonként változó. Origó 28 ezer, ez biztos. De a többi is itt körül mozog.
Ha sikerül, akkor igényelheted vissza az árát.

válasza:

válasza:

válasza:#6: én közben az ellenkezőjéről találtam.
A Magyar államkincstár oldaláról letölthető az igénylő lap:
Ennek a tájékoztatónak az utolsó oldalán szerepel:
"JOGOSULTSÁGGAL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK
A támogatásra jogosultság megítélése szempontjából első sikeres komplex nyelvvizsga:
A támogatott nyelvek közül 2018. január 1-jét követően elsőként sikeresen megszerzett
• államilag elismert általános nyelvi vagy szaknyelvi komplex B2 típusú (középfokú) vagy komplex C1
típusú (felsőfokú) nyelvvizsga (a továbbiakban együtt: komplex nyelvvizsga),
• a 137/2008. (V.16.) Korm. rendeletben meghatározott feltételek szerint egyesíthető középfokú vagy
felsőfokú írásbeli és szóbeli részvizsga,
• a komplex nyelvvizsgával egyenértékű emelt szintű idegen nyelvi érettségi vizsga, továbbá
• a komplex nyelvvizsgának megfelelő, honosított nyelvvizsga."
Úgyhogy amellett, hogy én beszélek hülyeségeket, érdekelne a forrás továbbra is, mert akkor valamit tudsz, amit az államkincstárnál nem tudnak!

válasza:Ja, ez meg a legnagyobb tévedés:
"Akárhány sikeres nyelvvizsgát csinálsz 2018-tól, visszafizetik az összes árát."
Nekem egyet se fizetnek vissza. :/
Kapcsolódó kérdések:
Miből érdemes tanulni? Ha esetleg tudtok könyvet ajánlani vagy bármit ami jó lehet! Általános nyelvvizsgára készülök C1 szinten! Nagyon megköszönném!
Szeretnék egy C1-es típusú nyelvvizsgát szerezni, viszont egy olyat, amit a világ több országában is elfogadnak. (Azt hallottam, hogy a cambridge ilyen) Tudtok nekem ilyeneket mondani, illetve, hogy nehézségét tekintve milyenek?
Elmúltam 18, szóval nem lenne kötelező a gondviselőnek kitölteni, viszont a számlaszám (amiről be lett fizetve, illetve amire visszaigényelném) az nem az enyém, hanem a gondviselőé. Ilyen esetben neki kell kitöltenie a nyomtatványt?
Sziasztok! Szeretnék középfokú nyelvvizsgát tenni és két nyelvvizsga típus van ami szóba jöhet: az Origo és az ÖSD. Német nyelven tanulok és később szeretnék majd német egyetemen tanulni. Persze ez még változhat, mert még csak 8.os vagyok. Szóval jelentkeztem...
Egyáltalán le tud járni, vagy örökké érvényes marad? Vagyis lehet vele igazolni az angol nyelvtudásomat évekkel később is? Tudom, hogy Magyarországon már nincs ilyen angol nyelvvizsga, viszont én Angliában vizsgáztam, ami CEFR mértékekben átváltva B2/C1 borderline-al egyenlő.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!