Miért van az, hogy ennyire sok a tudatlan ember/gyerek?

válasza:Nem minden evidens mindenkinek. És ez múlik a neveltetésen is. Milyen alapvető dolgokra gondolsz pl.?
Én pl. a szüleimmel sose tudtam igazán jól beszélgetni arról, mi történik velem, amikor megjött az első havi vérzésem, nemhogy a többi hozzá kapcsolódó dologról. Ők ebben nem nyitottak, vagy nem tudom. Pedig ez is alapvető dolog lenne, akkor még internet se volt a háztartásokban, hát kitől kérdezzem meg, ha velük nem lehet megbeszélni a gólyamesét?
Ilyenre is gondolsz, amikor alapvetőt írsz?

válasza:Ilyenekre gondolsz? :)
www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__szokasok-..
www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__egyeb-kerdesek..
www.gyakorikerdesek.hu/szerelem-szex__szuzesseg__9614..
Igen én is úgy látom, hogy nagy a baj :D

válasza:A tudás relatív!
Ezt ne feledjük!

válasza:

válasza:hát pl h micsináljon ha szénnéégett a háta
a tejfölt , fenisztilt ajánlották
v h miagyorsabb a fény vs hang
ehhez a kedvenc beszólás amit itt olvastam
számítógépet kapott az óvoda?? :D
Az I. hozzászóló lánynak
A szülei nyilván 1 olyan rendszerbe nőttek fel ahol nekik se beszéltek ilyenekről, a mai és az oktatásról nemis szólva.... az akkori meg pláne.......szerncse h fiu vagyok
de a fiuk se különbek ahogy látom "miért nincs spermám" 13éves fiu ugyan mitakar azzal?

válasza:Ha már felmerült a felvilágosítás:
Amikor kissrác voltam nem volt internet, a TV, a rádió, és a mozifilmek cenzúrázva voltak. (De ha Udvaros Dorottya szerepelt egy filmben arra mindig belógtunkA szüleimmet nem mertem megkérdezni, az iskolában nem volt oktatás. Amit tudtunk a szexről, azt a nagyobb fiúktól lestük el, és magunkon tapasztaltuk ki, de úgy érzem mi akkor többet tudtunk a testünkről, mint mostanában némelyik fiatal, akinek elég lenne csak beírni a keresőbe, és megtudhatna mindent.

válasza:Hát, kérdező, figyelj, mint írtam, nem mindenkinek evidens minden.
Szóval pl. van úgy, hogy elcsípnek fél füllel valamit, és ha nincs előismeretük hozzá (és teljesen nyugodtan lehet ez az is, hogy a szülők nem is foglalkoznak a gyerekkel, a szülők esetén meg a régi rendszer ismeretei rögzültek), akkor furcsa dolgok jönnek ki belőle akár egy beszélgetés során is.
Nagyanyámnak volt egy elszólása, mikor még kb. 8-10 éves kislány voltam:
"ózónlyuk van a földben" mi, amikor visszanéztük a családi videót fiatalok, és meghallottuk, hát megmosolyogtuk, dehát szóval nagyi nem mozog olyan körökben, hogy tudja, hogy kicsit keverte a szezont a fazonnal.
Kapcsolódó kérdések:
És miért próbálták őket "átnevelni" jobbkézre?
Nekem kettő van, még kicsik/10hó és 4évesek/, de én is meg a férjem is inkább 10évet öregedtünk, mint fiatalodtunk.
Szerintem megalázó. A gyerek mégiscsak ember, nem szabadna pórázon tartani. Azt a gyereket amelyik nem fér a bőrébe meg kéne tanítani hogy rendesen sétáljon
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!