Milyen kulturális kapcsolat van az írek és a görögök között? Írországban miért népszerű az ógörög nyelv tanulmányozása?
Figyelt kérdés
Több helyen is olvastam róla, hogy az íreknél népszerű az ógörög valamiért. Mi ennek az oka?2016. jún. 28. 08:30
1/4 anonim válasza:
Szerintem ez döntően csak egyéni érdeklődés kérdése lehet. Olyan mint az eszperantisták, vagy mint a magyar-olasz baráti társaságok. Van egy-két ember akinek ez a szívügye, de különben a két nép között ezen felül nincs szorosabb kapcsolat.
Az ógörög nyelv (legalább minimális) ismerete pedig az európai klasszikus műveltséghez hozzá tartozott, nálunk is tanították minden gimnáziumban egykor.
2/4 A kérdező kommentje:
De olvastam egyszer valami olyasmit, hogy görög szerzetesek Írországba menekültek és ott őrizték meg és ápolták az ógörög irodalmat, és ezért olyan népszerű Írországban az ógörög.
2016. jún. 28. 10:11
3/4 anonim válasza:
4/4 A kérdező kommentje:
Utolsó, hagyj már ezzel a f...sággal...
2016. júl. 24. 18:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!