Hogy írják helyesen,ha több tagú kötőjeles felsorolás van? Pl. képregény-, magazin- és könyvborítók (jól írtam? egy vesszővel?)

válasza:Szerintem ezt jól.
Kötőjel, majd szóköz nélkül vessző, utána szóköz, következő szó, és így tovább egészen addig, amíg vessző helyett kötőszóval ("és", "továbbá", "illetve", stb) választod el a felsorolás további tagjait.
Amikor jön a kötőszó, akkor ott nem teszel vesszőt, mert nem tagmondatot választasz el a kötőszóval.

válasza:#1-es majdnem jól mondja, de nem teljesen:
ez a vessző nélküliség nem minden kötőszóra igaz (pl. a "továbbá" és az "illetve" elé felsoroláskor is kell vessző!), csak az "és, s, meg, vagy" kötőszavak elé nem teszünk, vö.: AkH.248.
az eredeti kérdésre: jól írtad.
Kapcsolódó kérdések:
Lükopolisz = Farkasváros,Leontopolisz = Oroszlánváros,Künopolisz = KutyavárosA két utolsó két egyiptomi város görög neve.Az oroszlánok városában Mahesz istent, a harcos oroszlánt tiszteltékFő kultuszhelye a Nílus-delta keleti részén fekvő Taremu városa volt (ma Tell...
Én úgy tudom angolban a felsorolás és elé kell vessző, nem?
TEhát 1) 2) 3) ... (első, második / egyes, kettes PONT ?) vagy 1. 2. 3. (első, második, ... PONT ?)
Sokat jelentene, ha magyarázattal (szabályokkal) is tudnátok szolgálni. Nagyon szépen köszönöm! 1. a.) Felesége, Goody kislány kora óta velünk él. b.) Felesége, Goody, kislány kora óta velünk él. 2. a.) A kötetet visszaemlékezések és a krónikákból származó...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!