Nem tudnánk megérteni se a motivációit, se az érzéseit. Kell vessző? A se olyan mint az és, és nem kell igazából, mert felsorolás?

válasza:Az és elé csak akkor kell vessző, ha különálló mondat is lehetne, ami utána áll.
A te mondatodba viszont kell a vessző: a sem-sem, vagy-vagy szerkezetű mondatokban ki szoktuk tenni.

válasza:

válasza:"Éppen azért kell vessző, mert felsorolás."
Micsoda?
Én úgy tudtam, hogy vagy és és estén nem kell veszző, ha felsorolás, de kell vessző, ha mellékmondat.
Vettem húst, kenyeret és vajat.
Angolban kell, de nem a magyarban. Rosszul tudom?
Kapcsolódó kérdések:
Pl. képregény-, magazin- és könyvborítók (jól írtam? egy vesszővel?)
Lükopolisz = Farkasváros,Leontopolisz = Oroszlánváros,Künopolisz = KutyavárosA két utolsó két egyiptomi város görög neve.Az oroszlánok városában Mahesz istent, a harcos oroszlánt tiszteltékFő kultuszhelye a Nílus-delta keleti részén fekvő Taremu városa volt (ma Tell...
Én úgy tudom angolban a felsorolás és elé kell vessző, nem?
TEhát 1) 2) 3) ... (első, második / egyes, kettes PONT ?) vagy 1. 2. 3. (első, második, ... PONT ?)
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!