Miért mondják azt az emberek, hogy "evvel" meg "avval"? Titeket nem zavar?

válasza:

válasza:Nyelvtanilag ez nem helytelen, hanem régies, illetve tájnyelv (mint a szögedi beszéd).
Engem sokkal jobban irritál a net-szleng rövidítések legújabb generációja (ien, oan... és társai, a régebbiek, mint a vmi, vki és hasonlók, használatosak a magyar nyelvben, persze pontokkal kiegészítve, de a divatossá vált netes szlengként elterjedt igénytelen helyesírás nem).

válasza:

válasza:

válasza:Engem is zavar nagyon, de ennél jobban ez a "tini" netes szleng, pl. h, ien, oan, vok, szal, megőrülök tőle....
Egyébként valamelyik előttem hozzászólónak: Pécsett nyelvtanilag helyes, az iskolában is úgy tanítják.

válasza:azt, hogy Pecsett azert mondjak ugy, mert ugy kell mondani, az a helyes.
Ez az evvel-avval, nekem is bantja a fülemet, de nem helytelen, csak en nem szoktam meg (bp-i vagyok), emiatt ra nem szolnek senkire, hogy beszelj mar rendesen...

válasza:Kapcsolódó kérdések:
És lehetőleg normális válaszokat várok és olyanoktól akik ugyan így jártak.Ja és apukám sincs :(
Nem vagyok egy kutakodós, féltékeny fajta, megbízom a páromban és tudom azt is, hogy sosem csalna meg, de egyszer mikor a számítógépén interneteztem, elment az áram a lakásban, majd mikor visszakapcsolták, újra bekapcsoltam a gépet és kerestem azokat az oldalakat az...
1-es matek tz-t írtam mert nem tudok tőle figyelni... "két szólamban" mondja a magáét és nem tudok tőle figyelni rettentően idegesítő mit mondjak neki hogy ne sértődjön meg (nagyon)?
mármint felszabadultan beszélni 15 éves fiú vagyok
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!