Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mennyi esély van arra, hogy...

Mennyi esély van arra, hogy Szlovákia Déli, Magyar lakta területeket illetve Észak Erdély és a határhoz közel eső Magyar lakta területeket Magyarországhoz csatolják? Esetleg Délvidék, és Kárpátalja kis részét ahol még van jelentősebb Magyar lakosság?

Figyelt kérdés

2014. jan. 30. 16:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
85%
Semennyi.Milyen alapon csatolnák vissza?az nem ok, hogy jelentős a magyar lakosság.Ennyi erővel az egész Egyesült Államokat átcsatolhatnák valamelyik nyugat-afrikai országhoz.
2014. jan. 30. 16:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:

Nem, mert Amerikában a legtöbb Színes bőrű annak Amerikai Útlevele van, tehát nem mondjuk Ghánai nemzetiségű...

Nem beszélve arról ,hogy Amerika sosem tartozott egyik Afrikai országhoz sem, nem úgy mint, Felvidék vagy Erdély Magyarországhoz évszázadokig.

2014. jan. 30. 16:33
 3/11 anonim ***** válasza:
58%

Az égvilágon semmi esély sincs rá, de alapja sem sok lenne.


A felvidékieknek meg az erdélyieknek is szlovák, illetve román útlevele van.


Ezen kivül az általad említett területeken legalább annyi a szlovák, illetve román lakos, mit amennyi a magyar. Ha netán visszacsatolnák ezeket a területeket, akkor azoknak lenne, és jogosan kifogása ellene.


Mellesleg ilyen indokkal az USA-t meg Ausztráliát Angliához kellene csatolni, Kanadát részben Angliához, részben Franciaországhoz, Magyarországot Ausztriához, Afrikát különféle európai államokhoz attól függően, hogy kik gyarmatosították annak idején, stb.


Egyébként nem ártana, ha az ilyen buta kérdések kiírása helyett tanulmányoznád a magyar helyesírás szabályait, mert a magyar nyelvben a közneveket kis betűvel kell írni - tehát a magyar NEM nagy kezdőbetű!

2014. jan. 30. 17:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
43%
Nincs túl sok és nem is tudnánk ezekkel a területekkel mit kezdeni hirtelenjében.
2014. jan. 30. 19:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem nincs rá esély, másrészt ki profitálna ebből? Nemzetiségek alapján határokat meghúzni .. Ne haragudj, de lehetetlen. Romániában [link] ilyen az etnikai megoszlás (lila román többség, zöld magyar többség) nem tudnál határt húzni.. Ráadásul ez csak a többséget jeleníti meg, nem beszélve a rengeteg vegyes lakosságú faluról/városról. És a románok, magyarok mellett élnek még roműnia erdélyi/partiumi részén cigányok, szlovákok, németek, ukránok, szerbek. De Magyarországon is vannak nemzetiségiek által sűrűn lakott területek. Nem gondolnám, hpgy a határvonalak ide-oda húzgálása javítana valamit a helyzeten.
2014. febr. 1. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
31%
Minden esély megvan rá. Mint Koszovó csak előtte nagy káosz lesz
2014. febr. 2. 08:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
16%
Jó lenne ha nem a lebensraumot látnád a magyarlakta területeken. Mellesleg magyarország elvesztette a 2. világháborút, és ennek ez a következménye. Az ottani magyarok is jobban tennék, ha hazaköltöznének, vagy megtanulnának románul, kevesebb lenne a feszűltség.
2014. febr. 22. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 progizo ***** válasza:
24%

#5.: "Romániában [link] ilyen az etnikai megoszlás (lila román többség, zöld magyar többség) nem tudnál határt húzni.. Ráadásul ez csak a többséget jeleníti meg, nem beszélve a rengeteg vegyes lakosságú faluról/városról. És a románok, magyarok mellett élnek még roműnia erdélyi/partiumi részén cigányok, szlovákok, németek, ukránok, szerbek."


Érdekes, hogy ahol vegyeslakosságú a terület, akkor az szerinted nem tartozhat Magyarországhoz. Miért van ez így? A ballibek ennyire idegengyűlölők?

2014. máj. 3. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 progizo ***** válasza:
100%

#7.: "magyarország elvesztette a 2. világháborút, és ennek ez a következménye."


Magyarország korábban is elvesztett már nagy háborúkat, három részre szakadt az ország, mégsem mondtak le elődeink az elrabolt országrészekről. Ma miért nincs így?


"Az ottani magyarok is jobban tennék, ha hazaköltöznének, vagy megtanulnának románul, kevesebb lenne a feszűltség."


Képzeld, az "ottani" magyarság ott van otthon, ahol van. A határt húzták át a fejük fölött a megkérdezésük és beleegyezésük nélkül.

Ha meg szerinted a feszültség a nyelvtudás hiánya miatt van, akkor szervezz nekik román nyelvtanfolyamokat (bár érdekes és eléggé gyomorforgató, hogy te elrománosítani akarod őket).

2014. máj. 3. 13:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Jól tudnak azok románul, sokan a románt jobban használják, mint a magyart. Nem kell nekik tanítani. :)
2014. máj. 3. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!