Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Kultúra és közösség » Vallás

A kérdés

Jézus és Isten tényleg ezt akarja?

Mostanában több olyan történet jött velem szembe, amelyben keresztény szülők ráerőltetik radikális vallási nézeteiket a gyerekeikre, és természetesen mélységes előítélettel viseltetnek azok iránt, akik nem úgy viselkednek, ahogyan azt ők helyesnek gondolják (és ezt persze a Bibliában leírtakkal támasztják alá). A gyerekekre való ráerőltetéssel pedig lelki terror és fizikai bántalmazás is jár (nagyon sokszor).

Én ezt képtelen vagyok befogadni. Nem vagyok vallásos, de a fejemben létező Isten és Jézus nem olyan, aki elvárja bárkitől, hogy megfosszon mást a személyiségétől, hogy bántalmazzon, bántson, csak hogy elérjen valamit... Az ilyen emberek tényleg azt gondolják, hogy jót tesznek? Hogy gondolhatják, hogy ez beletartozhat a "jó" fogalmába? Bántani, elítélni, kirekeszteni, gyűlölni - ez hogyan is tartozhatna a jóhoz, Istenhez, Jézushoz? Vagy bármihez, amire azt mondjuk, hogy a jót képviseli.

Nyomaszt és felháborít, hogy ez létezik, és hogy vannak emberek, akik "Isten szavával" takaróznak és tesznek tönkre lelkeket és életeket. És nem értem, hogyan és miért lehetséges ez.

Aki keresztény, az tényleg csak ilyen lehet?  nov. 12. 14:56  Privát üzenet  

A válaszok
1 2
Dehogy akarja ezt Isten! Vallásos emberek közt is van különbség, sőt mindegyik másmilyen. Attól, hogy valaki hülyeséget csinál Isten nem azt akarja.

A válasz 77%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 57%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/12Időpont nov. 12. 15:42 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

"Én ezt képtelen vagyok befogadni. Nem vagyok vallásos, de a fejemben létező Isten és Jézus nem olyan, aki elvárja bárkitől, hogy megfosszon mást a személyiségétől, hogy bántalmazzon, bántson, csak hogy elérjen valamit... "

Egy kis neveléstől nem lesz baja senkinek, sőt... Később majd jól fog jönni, mikor az első pofonnál nem leszel depressziós és öngyilkos.


"Aki keresztény, az tényleg csak ilyen lehet?"

Első feladat, utánanézni az általánosításnak, és ebből kikövetkeztetni, h miért kérdeztél marhaságotA válasz 41%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 31%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/12Időpont nov. 12. 16:06 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Nem. Csak a pszichopaták gyakran vallási közösségeket választanak maguknak és belépnek ilyen csoportokba. Az ottani kultúrát felhasználja,hogy a saját egóját növelje és másokból kihozza az alázatosságot hogy irányíthatóvá váljanak. Lehet ez Jehova,lehet keresztény,lehet muzulmán,lehet buddhista,lehet sátánista. Bármilyen valláshoz csatlakoznak.

A válaszíró 49%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/12Időpont nov. 12. 16:16 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Red Vixen nevű felhasználó válasza:

A biblia egy kódkönyv. A nagyon tiszta szelleműek, nagyon bölcsek is csak a az általános lényeget tudják kihámozni belőle, de nem minden mondatot tudnak lefordítani istenire, helyette azt mondják, ez már csak a biblia íróinak a negatívsága, ami félig igaz. Én sokszor fordítottam már le főleg szexuálisságit, nemhez kapcsolódó, tettekhez, elvekhez kapcsolósó szövegrészleteket, amik egy laikus számárs tűnhetnek szimplán csak debil szintű istenkáromlásnak.


Sok fideszes is van. Rájuk is ugyanezt lehetne mondani. 'Jaj ez hogy lehetséges'. Hát barátom a pici elme bármire képes.


Igen, nekik valóban ez a jó. Nem akarom megértetni veled az ő elméjüket, se semmit benne, csak a tényt, hogy nagyon torzak, és hogy nekik ez tényleg összeáll. Ne akard megérteni.


Én minden vallást képviselek. Amikben közös, nincs más csak jó, amikben nem, az vagy helyi sajátosságból véletlen benne lévő dolog( kevesebb, mint 1%), vagy torzulás, a jótól eltérő dolog, mint az általad említett élettönkretevő csacskaságok.A válasz 33%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 40%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/12Időpont nov. 12. 17:46 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Az én apám már meghalt, de ha nem lett volna beteg akkor is halott lenne mert agyonvertem volna egy vascsővel.

Bibliai szavakkal, szálljon le tűz az égből és eméssze meg az ilyen keresztényeket.A válaszíró 54%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/12Időpont nov. 12. 19:21 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
mirőlszól nevű felhasználó válasza:

Szerintem az ilyen embereket a félelem torzítja el. Annyira félnek attól, hogy nem tudják mi lesz velük, hogy elképzelnek egy követendő utat, amiről ha letérnek elvesznek. Minél többet áldoznak erre az életükből, annál nagyobb veszteségként élnék meg ha letérítődnének erről az útról, és éppen emiatt, hogy energiaráfordításban, lemondásokban élik meg ezt, felértékelődik, fontossá válik számukra a választott útjuk. Félnek hogy a gyerekük elveszik ha nem tart velük, és tudják, hogy valójában nekik kellene választaniuk a meggyőződésük és a gyerekük között, ami számukra képtelenség lenne. Ezért inkább megpróbàlják a saját döntésükre kényszeríteni, senki sem akarná elengedni, elveszni engedni a gyerekét. De mivel az egészet alapjaiban a félelem irányítja és nem a szeretet, így nem sok jó származhat belőle. Nem kell ehhez kereszténynek lenni, és a legtöbb keresztény akit ismerek, egyáltalán nem ilyen.

A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/12Időpont nov. 12. 21:57 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Kint éltem Angliában, keveset találkoztam magyarokkal, kb 10-et láttam és mind egy hatalmas tahó volt. Következtetés: a külföldi magyarok tahók.


Nem.


Ha tahó keresztényeket látsz, az bizony nagyon sajnálatos. De ő tahó lenne akkor is, ha nem lenne keresztény. Másra fogná, de aki beteg, az beteg.

Ennek semmi köze a valláshoz. A Biblia egyértelműen fogalmaz a gyereknevelésről, illetve a mások feletti ítélkezésről. Ha valaki ezt nem tartja be, akkor ne a hívőkön és a Biblián kérd számon, hanem az illetékesen.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 35%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/12Időpont nov. 12. 23:40 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
KZitus nevű felhasználó válasza:

Szia


Isten és Jézus biztosan nem azt akarja, amit ma az emberek többsége csinál akár a gyermekével, akár házastársával, akár a munkahelyén....

Amit Isten akar, azt Krisztuson keresztül elmondatta, hűséges szolgáival leíratta, mint pl. Mátéval, Márkkal, Lukáccsal, Jánossal, Pállal, Péterrel, Júdással...szóval akik nem ezek szerint élnek és nevelik a gyermekeiket, azt sem Isten, sem Jézus NEM akarja.A válasz 51%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 30%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/12Időpont nov. 13. 10:00 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
szaja nevű felhasználó válasza:

Kedves kérdező!

Induljunk ki abból, hogy mit akar Isten!


Isten azt akarja, hogy szeressük egymást, szeretettel legyünk egymás felé! Isten maga Szeretet!


Az a sajnálatos, ha valaki nem ismerte meg az Élő Isten önzetlen szeretetét, megértését, türelmét és megbocsátását, mert az az ember nem is tud igazán szeretni! Ha nincs benne szeretet, akkor minden igyekezete hiábavaló bármire is akarja ráfogni tetteinek és cselekedeteinek okát! Az igaz hit nem valláson alapszik, hanem az önzetlen szereteten!


Rm.13,8.Senkinek semmivel ne tartozzatok, hanem csak azzal, hogy egymást szeressétek; mert a ki szereti a felebarátját, a törvényt betöltötte.

Rm.13,10.A szeretet nem illeti gonoszszal a felebarátot. Annakokáért a törvénynek betöltése a szeretet.

Gal.5,14.Mert az egész törvény ez egy ígében teljesedik be: Szeresd felebarátodat, mint magadat.

Mk.12,31.A második pedig hasonlatos ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat. Nincs más ezeknél nagyobb parancsolat.A válaszíró 43%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/12Időpont nov. 13. 11:20 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Sok ateista szerint már az is a vallás ráerőltetése, hogy a szülő mesél Istenről a gyerekének.

Bár annak, hogy nem fogadhat el ajándékot, süteményt a még kereszteletlen gyerek, nem biztos, hogy sok értelme van.A válaszíró 73%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/12Időpont nov. 13. 17:10 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Isten miért akarja még a rossz házasságban is benn tudni az embert?
Milyen látható, földi bizonyítékok szólnak amellett, hogy a Noé bárkája történet igaz? Mik szólnak amellett, hogy ez képtelenség? Isten szándékosan akarja megtévesztenibaz embert...
Isten miért akarja, hogy Izraelben felépüljön a templom, hogy helyre álljon a zsidó áldozásos istentisztelet?
Honnan tudom, hogy mi a helyes döntés? Hogy melyik "utat" akarja nekem Isten?
Miért nem akarja Isten, hogy boldog legyek?
Én azt nem tudom felfogni hogy Jézus hogyan tudott meg születni az Atyábol akkor mondhatni az Isten is tud Isten fiat nemzeni? Ha akarja

Kérdések a Kultúra és közösség rovatbólKérdések a Vallás rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!