Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A muszlimok egész pontosan...

A muszlimok egész pontosan hogyan állították össze a Koránt?

Figyelt kérdés

Ahogy utána olvastam ismerem ezt a eléggé homályos történetét miszerint Gábriel arkangyal adta át teljes egészében, de pontosan hogy alakult ki? Ugye a keresztények a Bibliát úgy hozták létre, hogy egy az egyben lefordították latinra a zsidó szövegeket, plusz hozzatoldották az evangéliumot és a leveleket, és szinte mindegyikből tudjuk vagy sejtjük ki írta, sőt a legtöbb meg is van nevezve.

Ez így volt a Koránnal is lefordították arabra a zsidó könyveket, vagy hogy kerültek bele ezek az iratok ami a Bibliaban is ott vannak? Kik írták és rakták össze ha nem volt egyháza a muszlimoknak, kik terjesztették el egyáltalán hogyan nem lett sok verziója ha nem voltak egyetemes zsinatok?febr. 10. 17:04
1 2 3 4 5 6 7
 31/67 A kérdező kommentje:

Köszönök minden választ

"Muszlimoknál senkit nem érdekel az etnikai származás."

Ez viszont hatalmas öngól és nem is igaz.

Bár létezik és egyre erősödik az iszlám nem arab népeknél mint UK francia vagy akár magyarország, ez tény. De felhozni egy kereszténynek azt, hogy nem érdekli az etnikai származás? Keresztények vannak Oroszországtól Argentínáig, Izlandtól Fülöp szigetekig a világon mindenhol.

Persze muszlimokat is lehet találni de ne ezzel támadd a kereszténységet...

Amúgy irreveláns a Koránnnal kapcsolatban- offtopic

febr. 13. 00:49
 32/67 anonim ***** válasza:

"El sem olvastad amit írtam? Van olyan Korán változat, amiben a 33:6 vers hosszabb."


Persze hosszabb :) Hogyne. És megmutatnád hol van ez a Korán? És melyik irányzat állítja hogy ez a hiteles változat?"Ja, és nincs annyi Biblia változat, fogalmad sincs miről beszélsz, az Ótestamentum könyveinek száma eltérő egyes felekezeteknél, ennyi."


Végül is csak többszáz oldal eltérés van az egyes keresztény irányzatok Bibliái között. Az Újszövetség estében a kéziratok között többszázezer eltérést számoltak össze és a mai Újszövetségben olyan betoldások vannak amik a legkorábbi változatokban nem voltak."Ami a Koránt illet Mohamed életében nem is lett össze rakva a Korán egy könyvé, Mohamed csak elmondta verseket amit leírtak az írnokai, hogy megtudják tanulni a verseket. Mohamed halála után az I. Khalifa Abu Bakr azzal a zseniális ötlettel állt elő, hogy csatába küldte ezeket a muszlimokat is, nagyon sokan meg is haltak, viszont egyes Korán versek csak nekik voltak meg, vagyis örökre elvesztek. Hogy ilyesmi ne fordulhasson elő többet, össze rakták a Korán verseket egy könyvé, Zayd ibn Thabit lett megbízva ezzel."


Ha az írnokok leírták, akkor hogy veszhetek el örökre? :)

febr. 13. 00:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 33/67 anonim ***** válasza:
32%

"Bár létezik és egyre erősödik az iszlám nem arab népeknél mint UK francia vagy akár magyarország, ez tény."


Létezik? :) Az akkor nincs meg neked hogy a muszlimok 80%-a nem arab."De felhozni egy kereszténynek azt, hogy nem érdekli az etnikai származás? Keresztények vannak Oroszországtól Argentínáig, Izlandtól Fülöp szigetekig a világon mindenhol."


Azt írtam muszlimoknál senkit nem érdekel az etnikai származás. Keresztényeknél sok embert érdekel. Ugye az Ószövetség a zsidó nép kiválasztottságát hirdeti ami átment felsőbbrendűség érzetbe. Ez átkerült a keresztény vallásba, majd olyan ideológiák alakultak ki ebből mint a nácizmus ami ugye faji alapú.

febr. 13. 01:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 34/67 A kérdező kommentje:
Azért most kicsit megint túl messze mentél főleg mivel a nácizmus nem keresztény csak abból következett de az al Qaeda vagy ISIS viszont... Most figyelj : muszlim.
febr. 13. 01:23
 35/67 anonim ***** válasza:
0%

Az al kaidát és ISIS-t az USA hozta létre. Ez ma már teljesen egyéretlmű. Ezek terrorszervezetek amelyeknek a tettei ellentétesek a Koránnal.

A nácizmus pedig a keresztény vallás terméke. Továbbá keresztény területen alakult ki és keresztények csatlakoztak hozzá volt hogy államszinten.

febr. 13. 01:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 36/67 A kérdező kommentje:

"Az al kaidát és ISIS-t az USA hozta létre. "

Muszlimok hozták létre. USA akarta így maradjunk ennyiben

febr. 13. 03:00
 37/67 anonim ***** válasza:

"Persze hosszabb :) Hogyne. És megmutatnád hol van ez a Korán? És melyik irányzat állítja hogy ez a hiteles változat?"


Nem olvastad el amit írtam korábban?


Yusuf Ali comments: “In some Qira’ahs, like that of Ubayy ibn Ka’ab, occur also the words ‘and he is a father of them,’ which imply his spiritual relationship and connection with words ‘and his wives are their mothers’.”


Vagy muszlim létedre nem tudod mi az a Qiraʼah (vagy Qiraʼat)?


"Az Újszövetség estében a kéziratok között többszázezer eltérést számoltak össze és a mai Újszövetségben olyan betoldások vannak amik a legkorábbi változatokban nem voltak."


A Koránban is vannak. :)


"Ha az írnokok leírták, akkor hogy veszhetek el örökre?"


Ezt írják az iszlám források, nem én találtam ki, meg is adtam a forrást. De gondolom szerinted az hiteltelen forrás, hiszen minden és mindenki hiteltelen ami és aki nem téged igazol, ugye? Tipikus magyar mentalitás.


"Az al kaidát és ISIS-t az USA hozta létre."


Az USA fegyverezte fel és képezte és ki őket, de az ideológiát nem, azt megtalálták a Koránban és a Ḥadīthban.

febr. 13. 11:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 38/67 anonim ***** válasza:
0%

A Qiraat olvasatot jelent és semmiképen sem jelenti azt hogy több Korán létezik. A David Wood által beismert Bibliai betoldások azt jelentik hogy később lettek hozzáadva részek aminek semmi köze a Qiraat-hoz."A Koránban is vannak. :)"


Hol vannak? :) A saana kézirat az egyetlen amit mindig felhoznak. Ezt az egyet a millióból amit egy muszlim sem tart hitelesnek. Közben meg a keresztény irányzatok többszáz oldallal térnek el."Ezt írják az iszlám források, nem én találtam ki, meg is adtam a forrást. De gondolom szerinted az hiteltelen forrás, hiszen minden és mindenki hiteltelen ami és aki nem téged igazol, ugye? Tipikus magyar mentalitás."


Először is nem így szól a forrás hanem úgy hogy azok közül haltak meg sokan akik fejből tudták a Koránt, de ugye ez sem számít mert a Korán le volt írva ami alapján egy bizottság állította össze a Koránt könyv formájába és ők is szintén fejből tudták a Koránt.

febr. 13. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 39/67 anonim ***** válasza:

"Ezt az egyet a millióból amit egy muszlim sem tart hitelesnek."


Hol van az a millió kézirat?


"Először is nem így szól a forrás hanem úgy hogy azok közül haltak meg sokan akik fejből tudták a Koránt, de ugye ez sem számít mert a Korán le volt írva ami alapján egy bizottság állította össze a Koránt könyv formájába és ők is szintén fejből tudták a Koránt"


Nem ezt mondja? Akkor hová lettek azok a Korán versek amik hiányoznak a mai Koránból? Mert más források szerint is hiányoznak versek a Koránból.


"Many (of the passages) of the Qur’an that were sent down were known by those who died on the day of Yamama... but they were not known (by those who) survived them, nor were they written down, nor had Abu Bakr, Umar, of Uthman (by that time) collected the Qur’an, nor were they found with even one (person) after them." - Ibn Abi Dawud, Kitab al-Masahif


Sahih Muslim 2286 - Abu Musa al-Ash’ari sent for the reciters of Basra. They came to him and they were hundred in number. They recited the Qur’an and he said: You are the beast among the inhabitants of Basra, for you are the reciters among them. So continue to recite it. (But bear in mind) that your reciting for a long time may not harden your hearts as were hardened the hearts of those before you. We used to recite a surah which resembled in length and severity to (Surah) Bara’at. I have, however, forgotten it with the exception of this which I remember out of it: "If there were two valleys full of riches, for the son of Adam, he would long for a third valley, and nothing would fill the stomach of the son of Adam but dust." And we used to recite a surah which resembled one of the surahs of Musabbihat, and I have forgotten it...


"It was narrated that Aishah said: ’The Verse of stoning and breastfeeding adult ten times was revealed, and the paper was with me under my pillow. When the Messenger of Allah ﷺ died, we were preoccupied with his death, and a tame sheep came in and ate it.’" - Sunan Ibn Majah 1944


https://www.youtube.com/watch?v=xYLAiNQitUM

febr. 13. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 40/67 anonim ***** válasza:
0%

"Az USA fegyverezte fel és képezte és ki őket, de az ideológiát nem, azt megtalálták a Koránban és a Ḥadīthban."


Az iszlám vallásban nincs semmiféle alapja az ISIS vagy bármilyen terrorszervezet tetteinek. Nemcsak hogy nincs alapja, de totál ellentétes is a Koránnal amit ezek művelnek. Az ideológiai hátterét a vahabita szekta adja ami Szaud-Arábiából származik tehát abból az államból amit a keresztények hoztak létre 100 éve és a mai napig a keresztények éltetik.

A náci ideológia viszont egyértelműen a Bibliából származik mivel az egy etnikum kiválasztottságát, felsőbbrendűségét hirdeti, a többi népet pedig etnikai vagy vallási alapon kiirthatónak nyilvánítja."Hol van az a millió kézirat?"


Mi az hogy hol vannak? :) Rengeteg Korán kézirat van különböző korokból."Nem ezt mondja? Akkor hová lettek azok a Korán versek amik hiányoznak a mai Koránból? Mert más források szerint is hiányoznak versek a Koránból."


Nincsenek semmiféle hiányzó versek. A Koránt Mohamed próféta idején leírták és sokan meg is tanulták az egészet. Ha volt is olyan aki aki meghalt, akkor is le volt írva és voltak olyanok akik éltek és az egészet tudták fejből szóval marhaság amit állítasz.

febr. 13. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!