Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi mániákusok?

Jehova tanúi mániákusok?

Figyelt kérdés
Tehát aki ennek a tagja, az valóban fanatikus ember? Lehet annyira elvakult és megszállott, hogy a tekintetén és látszódjon, hogy tanú?

máj. 26. 00:24
A kérdező szavazást indított:
igen
nem
33 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem nem, de miért?
máj. 26. 05:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
38%
A vallásos emberek jobban bírják a nehézségeket.
máj. 26. 05:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Sokat láttam már, az öltözet kicsit árulkodó néha, de semmi más
máj. 26. 09:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 KZitus ***** válasza:
22%

Szia

Ahogyan a fát gyümölcseiről, ugyanúgy az embereket cselekedeteikről lehet felismerni, hogy mifélék. Jézus Krisztus, a krisztusi hit megalapozója így utalt erre: „Jó fa nem teremhet értéktelen gyümölcsöt, sem romlott fa nem teremhet jó gyümölcsöt. Tehát valóban a gyümölcseikről ismeritek fel azokat az embereket” Máté 7:18, 20.

Jézus az igaz keresztényiséget, amit megalapozott, egy jó fához hasonlította. Ennek értelemszerűen nem lehettek fanatizmusra jellemző rossz gyümölcsei. Jézus soha nem bátorította követőit arra, hogy akár maguknak, akár másoknak testi bántalmakat okozzanak. Ehelyett a két parancsolatot idézve ezt mondta: „Szeresd felebarátodat, mint magadat” Máté 22:39. Követőinek még ellenségeikkel szemben is barátságosaknak kellett lenniük. Ezt mondta Jézus: „Továbbra is szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót azokkal, akik gyűlölnek titeket; áldjátok azokat, akik átkoznak, imádkozzatok azokért, akik bántalmaznak titeket” Lukács 6:27, 28.

Jézus igaz követői nem tűzzel-vassal mentek ki a különböző nemzetek népeihez, hanem Isten írott Szavával, annak békés meggyőző erejével. Nem járt nyomukban katonai hadsereg, hogy lemészárolja, megkínozza, és megerőszakolja azokat, akik nem hajlandók a krisztusi alámerítkezésre. Ellenkezőleg, Jézus tanítványai Krisztus békés példáját követték az Isten Királysága jó hírének hirdetése terén, és arra buzdítottak mindenkit, hogy gondolkozzanak el a Szenírásból feltárt anyagon. Munkájuk gyümölcsei azonosak voltak az Isten szellemének gyümölcseivel: ’a szeretettel, örömmel, békével, hosszútűréssel, kedvességgel, jósággal, hittel, szelídséggel, és önuralommal’ Galata 5:22, 23.


És ez ma sincs másképp. Az igaz krisztusi hit ma is jó gyümölcsöket terem. A Jézus által több mint 1900 évvel ezelőtt „ültetett” fa, Krisztus követőinek szervezete jó volt és még ma is jó. Ezen a „fán” nem találhatók meg a fanatizmusra jellemző rossz, türelmetlen, és erőszakos gyümölcsök. De hát akkor miért oly gyakori a fanatizmus a látszatkereszténységben?

Pál apostol beszélt egy olyan időről, amikor majd álkeresztények jelennek meg. Ezek ugyan Krisztus követőinek fogják nevezni magukat, de nem élnek nevükhöz méltóan és nem teremnek jó gyümölcsöt. Az efézusi véneknek mondta Pál: „Tudom, hogy a távozásom után elnyomó farkasok jönnek majd közétek, és nem bánnak gyengéden a nyájjal, sőt ti magatok közül is támadnak majd férfiak, akik elferdített dolgokat beszélnek, hogy maguk után vonják a tanítványokat” Cselekedetek 20:29, 30. Ezekből a hitehagyottakból fejlődött ki a látszatkereszténység, a maga sok száz ellentmondó vallásfelekezetével együtt, amelyekben olyan dolgokat tanítanak, amelyek csak látszatra krisztusiak, valójában azonban „elferdített dolgok” — emberek gondolatai és nem Isten Szavának igazságai. A fanatizmus rossz gyümölcse e hamis keresztények között nyilvánul meg.

máj. 26. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
88%
Honnan veszed tanú, hogy a fanatizmus egyenlő a testi bántalmazással? Te nem is ismered a szavakat, amikre másolsz ide a szervezet honlapjáról ide nem illő hülyeséget? Neked vannak még egyáltalán saját gondolataid?
máj. 26. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 qkker1 ***** válasza:
90%

Kedves KZitus!


Egy egyszerű, eldöntendő kérdésre két választ illik adni,


IGEN vagy NEM !


Nem az ördögtoronyra vagyunk kíváncsiak, hanem a te egyszerű véleményedre!

máj. 26. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Olyan válasz nincs, hogy mániákusan imádnak másolni oda nem illő válaszokat a szervezeti honlapról?
máj. 26. 15:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
90%

Vidiripi


"Jézus igaz követői nem tűzzel-vassal mentek ki a különböző nemzetek népeihez, hanem Isten írott Szavával, annak békés meggyőző erejével. Nem járt nyomukban katonai hadsereg, hogy lemészárolja, megkínozza, és megerőszakolja azokat, akik nem hajlandók a krisztusi alámerítkezésre."


Kedves Zita!

Ismerek nem is egy ,olyan embert ,aki Jehova tanújaként megcsalta a feleségét! Akkor ez azt jelenti hogy Jehova tanúi mind ezt cselekszik?

- Természetesen nem ezt jelenti! De ha így általánosítasz ,akkor egy szavatok ne legyen amikor Jehova tanúival szemben is általánosítanak.

Hiszen csak azt teszik amit ti is tesztek!

Nagyon sok olyan hívő keresztény volt aki krisztusi lelkülettel és cselekedetekkel terjesztette az evangéliumot!

- De valahogy őket Jehova tanúi nem akarják ismerni!


"Munkájuk gyümölcsei azonosak voltak az Isten szellemének gyümölcseivel: ’a szeretettel, örömmel, békével, hosszútűréssel, kedvességgel, jósággal, hittel, szelídséggel, és önuralommal’..."


Tényleg nagyon kedves azt olvasni a hívőkről akik nem Jehova tanúi hogy tűzzel-vassal mennek az emberekhez! Roppant kedves tőled!


"Ezen a „fán” nem találhatók meg a fanatizmusra jellemző rossz, türelmetlen, és erőszakos gyümölcsök. De hát akkor miért oly gyakori a fanatizmus a látszatkereszténységben?"


Nagyon szépen össze van foglalva kedves Zita!

- Fanatizmus! Sokan beszámolnak arról hogy Jehova tanúval nem lehet másról beszélgetni csak a vallásról.

Saját tapasztalatom hogy egyszer én szólítottam meg egy Jehova tanúját ,mert ismertem őt. És megkérdeztem tőle hogy hogy van!

A válasz annyi volt hogy: "Jól vagyok!"

És már is jött a következő mondat. Láttam-e már a legújabb kiadványukat?

Tovább is lenne a történet de most nem folytatom! Minden esetre nem jutottunk el addig hogy azt is megkérdezzem a család hogy van!


"...elferdített dolgokat beszélnek..."


Lásd hű és értelmes rabszolga a mindenkori Vezető Testület!

- Postásokat képeznek ki akik egy újságot visznek el az embereknek.

- Folyton téves várakozásban vannak. Hogy na most bekövetkezik. Aztán persze nem úgy lesz ahogy ők gondolják. Így 120 év múltán talán kezdenek már leszokni a jósolgatásról de nem vagyok benne teljesen biztos!

- Új világosság! Ez a tuti tanítás most kristály tisztán látjuk hogy mit jelent ugyan az az igei rész. A 8. értelmezés az már jó lesz! A szellem vezérel.

És a másik hét esetében mi vezérelte őket meg hogyan? És milyen szellem vezérli őket!

- Jézus 1914-ben kapta meg a hatalmát? Jézus kijelenti (a Bibliában le van írva) feltámadása után hogy neki adatott minden hatalom menyben és földön. Akkor a milyen hatalmat kapott meg 1914-ben?

Kifejthetném a témát részletesebben de az hosszú lenne!

Valóban sok elferdített dolgot beszélnek.

máj. 27. 14:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
43%
KZitus,,,,,az vagy mániákus,,állandóan le akarsz venni szájjal,,kikészült a farkam már lila,,téged ez sem érdekel,nembirom hogy naponta 13x lecsumizzz
máj. 31. 09:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!