Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy magát kereszténynek valló...

Egy magát kereszténynek valló hogy írhat olyat a Facebookra, hogy szerinte Buddha és Zarathusztra is Jézus tanításainak előhírnöke volt?

Figyelt kérdés

Szerinte mind a kettő előhírnök volt, és emberileg nagyon hasonlót tanítottak, egyfajta előképe volt Jézus, a Megváltó későbbi dicsőséges tanainak.


Titeket is nagyon megbotránkoztatna? Hogy írhat ilyet egy magát kereszténynek valló? Titokban lehet, hogy sátánista egy ilyen ember, akár úgy, hogy nem tud róla?2022. máj. 5. 20:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
79%

Nem túl ismert, se nem elfogadott, de a jézusi tanítás egy buddhista út.

Ezt a megvilágosodottak értik, a többiek meg elvannak azzal,hogy kinek az egyháza az eredetibb, nagyobb , kinek van több temploma, kinek szebb az istene, nagyobb a pápája, stb.

2022. máj. 5. 21:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 A kérdező kommentje:
De Németh Sándor lelkész ennek az ellentétét mondta. Bár ettől a katolikustól minden kitelik úgyis.
2022. máj. 5. 21:07
 3/12 A kérdező kommentje:
Mármint a Facebookon írkáló katolikus felekezetűtől.
2022. máj. 5. 21:07
 4/12 A kérdező kommentje:
Szóval eretnek az ilyen ember vagy nem? Sátánt imád? Ő Jézust követi?
2022. máj. 5. 21:09
 5/12 anonim ***** válasza:
45%

Azt senki sem tudja, és nem is a feladatunk megítélni, hogy ő mit hisz, mit gondol.

Ha Te azt érzed hogy számodra nem hiteles, akkor helyes ha nem követed.

Nincs objektív lehetőségünk eldönteni ki a jó, és ki nem.

A katolikus egyház több millió ember haláláért felel közvetlenül és közvetve is, számtalan megrontott gyerek, stb....akkor az egyház jó vagy rossz?

Jézusi tanítást kövesd, az Ő útján haladj, a többi sokszor csak sallang.

2022. máj. 5. 21:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
92%

Nem botránkoztatna meg, noha nem is értenék vele egyet.


Egyébként nem mindenki sátánista aki eretnek, gondoltad volna? Eretnek az aki kereszténynek vallja magát az olyasmiben hisz ami összeférhetetlen a keresztény tanokkal. Szerintem Németh Sándor is eretnek. Mert egy keresztény nem szolgálhatja egyszerre Mammont is és az Urat.

2022. máj. 5. 21:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
97%

Én meg azt nem értem, hogy egy magát kereszténynek valló ember, hogy vehet bármit komolyan, amit Németh Sándor mond. Az a kókler ártalmasabb a kereszténységre, mint az összes másik vallás együttvéve.

Amúgy egyetértek Buddha kapcsán. Zarathusztra tanításai ismeretlenek számomra, de a buddhizmus vagy épp a Tao Te King nagyon is összecseng Jézus tanításával. Önmagunk megtagadása, a lemondás, az alázat, az evilági hívságok elengedése mind-mind a krisztusi tanítás alapjai.

2022. máj. 5. 21:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 A kérdező kommentje:

#6.

Akkor ez az ismerős eretnek vagy sem?

2022. máj. 5. 21:22
 9/12 anonim ***** válasza:
0%

#8 Ennyiből amit a kérdés alatti leírásban megfogalmaztál ez nem jelenthető ki 100%-ig biztosan. Lehet, hogy a Krisztus iránti szeretetből írt ki ostobaságot a facebookra. Ez nem ugyan az, mintha egy kalap alá venné Buddhát vagy Zarathustrát és Krisztus Urunkat.

Vagy lehet, hogy a követői között vannak olyanok, akik inkább ezekkel a vallási tanítókkal szimpatizálnak, és őket igyekszik meggyőzni, Krisztus az helyes út, hiszen ezek a korábbi "próféták" is ugyan azt tanították. És ha az emberünk tényleg így gondolkodik, akkor ez nem eretnekség, hanem ravasz (de jó értelemben) apalogetika.

2022. máj. 5. 21:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
27%
Az internet tele van mindenféle véleménnyel és (tév)tanítással. Nem kell frászt kapni tőlük szerintem. Vannak, akik abban hisznek, hogy Jézus prófétája egy 19. szd-i amerikai úr volt.
2022. máj. 5. 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!