Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények! A libanoni...

Keresztények! A libanoni keresztények miért ennyire hívők? Ti mit tennétek, ha a kánaániták leszármazottai lennétek teszt alapján?

Figyelt kérdés

Egy izraeli, zsidó kohéntől hallottam, hogy csináltatott egy ilyen származást kimutató tesztet, és kiderült belőle, hogy nagyrészt az ókori izraelitákkal mutat hasonlóságot a genetikai térképe, de valahány százalék kánaánita származást is mutatott. A zsidók rengeteget keveredtek a kánaánitákkal, ebből adódóan sok zsidónak van kánaánita származása is, a zsidók pedig sokat keveredtek a magyarokkal is, tehát végül is... A rómaiak is keveredtek velük (pontosabban a föníciaiakkal, akik ugyanúgy kánaániták voltak, csak Izraeltől északra éltek), a rómaiak leszármazottai közül meg többen maradtak a Kárpát-medencében, így a magyarok velük is keveredhettek.


De ez semmi a libanoniakhoz képest. Libanonban vannak mélyen vallásos keresztény családok, akiknek egyenesen az a családnevük, hogy "Kanan", vagy "Kanainim" ami a héber Kánaán és kánaánita megfelelője. Ez azért van így, mivel a libanoniak szinte mind a föníciaiak leszármazottai, akik magukra ezzel a szóval hivatkoztak, és mind kulturálisan, mind genetikailag, mind vallásilag, mind nyelvileg, mind szinte minden szempontból azonosak voltak szinte a kánaánitákkal. Genetikailag például semennyi különbség nincs közöttük. A libanoniak egyértelműen, egyenes ágon, szinte teljesen, folytatólagosan a kánaánitáktól származnak (pontosan 90-98%-ban). Ennek ellenére miért olyan mélyen vallásosak egyes libanoniak? Miért létezik náluk egy nagyon sajátos keresztény felekezet a maronita kereszténység, ha átkozottnak tartja őket a Biblia? Miért annyira hívők? Miért van saját egyházfőjük (akire nem mellesleg rá kell nézni, és látszik rajta, hogy kánaánita származású:

[link]

[link]

[link]

[link] Miért vallják magukat Jézus követőjének, ha Jézus először elküldte a hozzá könyörgő föníciai asszonyt, majd csak az asszony erős hitét látva gyógyította meg a lányát? Az ő őseik Baál, meg Astarte bálványai előtt hódoltak.jan. 23. 14:27
 1/8 A kérdező kommentje:

Isten megmondta, hogy megbünteti harmadíziglen és negyedíziglen azokat, akik átkozták az Ő nevét, Baáloknak, Astartéknak, bálványoknak hódoltak, azokat imádták, szobrokat dicsőítettek, gonosz isteneket követtek (ne feledjük el, hogy ezek az istenségek gyermekáldozatot, ritualizált prostitúciót, meg sok egyéb tisztátalanságot követeltek), bálványimádók voltak.


Arról se feledkezzünk meg, hogy itt nem egyszerű pogány vallásokról van szó, mint mondjuk a görög, a római, vagy az egyiptomi. Ógörög és római történészek szörnyülködtek a karthágóiak gyermekáldozatain, hedonista orgiáin (szinte mindig bestialitással, homoszexualitással, rituális lerészegedéssel, vérfertőzéssel stb. összekötve) stb. Sokan, köztük Hérodotosz is leírták, hogy sokan nem riadtak vissza semmitől a kultuszok terén, és mindenféle erkölcstelen tettel össze volt kötve az egész.

jan. 23. 14:35
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Istent nem a genetikai származás érdekli, hanem hogy fejben mit hiszel.
jan. 23. 14:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

A Biblia az ott és akkor élőket tartotta átkozottnak, mert hamis isteneket imádtak rendkívül súlyos bűnök közepette. Például gyermekáldozatok, vallásos prostitúció és egyebek. Viszont ha leszármazottjaik megtértek, akkor ez már rájuk nem vonatkozik. Ahogy Pál apostol írja, Isten nem személyválogató.

Igazából, szinte az összes ott és környéken élő nép megtért és kereszténnyé lett. A keresztények aránya ott csak az arab hódítással változott, amikor egyrészt a kereszténységet elnyomták és arabok költöztek be.

jan. 23. 14:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:

#2.

De Isten kiirtatott rengeteg kánaánitát, és a Bibliában az szerepel, hogy Kánaán leszármazottai el vannak átkozva.


A föníciai-kánaánita (türoszi) asszony története is miről szól, akivel Jézus találkozott?

jan. 23. 14:56
 5/8 A kérdező kommentje:

#3.

De nagyon sokáig imádták még Baált valamilyen formában. A hegyvidéki, illetve falusi részeken, ahova későn ért el a római kultúra és a kereszténység is, még a késői korokban, a Kr. u. 6. században is tisztelegtek Baál előtt áldozatokkal.


[link]


Ők azok, akik a maronita keresztények ősei.

jan. 23. 15:01
 6/8 A kérdező kommentje:
Pontosabban ők is azok. Voltak, akik hamarabb megtértek, de szinte mindenki a kereszténység előtt a rendkívül bűnös kánaánita bálványimádást gyakorolta (meg persze néhányan szinkretizálták a római vallással, de főként a nemesek).
jan. 23. 15:03
 7/8 anonim ***** válasza:
Onnantól fogva, hogy megtérnek, teljesen mindegy, hogy mit gyakoroltak előtte. Pál apostol keresztényeket üldözött megtérése előtt.
jan. 23. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:

[link]


"Related ethnic groups

Canaanites,[9] Phoenicians, Arameans,[10] Jews, Samaritans, other Syriac Christians, and other Lebanese[11]"

jan. 23. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!