Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Katolikusok! Ti szeretkeztek...

Katolikusok! Ti szeretkeztek a párotokkal házasság előtt? Mit gondoltok a paráznaságról?

Figyelt kérdés

2012. júl. 5. 22:20
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
62%
Igen, én római katolikus vagyok és bizony szeretkeztem a házasságom előtt, nem is egyszer, de nem hiszem, hogy ez paráznaság lett volna. Normális emberi kapcsolat. Azaz, majdnem mind normális emberi kapcsolat volt... néha én is tévedhettem.
2012. júl. 5. 22:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/20 A kérdező kommentje:
és bocsáss meg, de tényleg érdekelne, hogy erről mit tanítanak a papok egy misén? hogy lehet? vagy hogy nem lehet, de mégis megcsináltad?
2012. júl. 5. 22:31
 3/20 anonim ***** válasza:
48%
Mi az, hogy lehet vagy nem lehet? Minden otthoni tetthez engedélyt kellett volna kérni a templomban? Hogy gondoltad? Hogy "Atyám, meghághatom-e a Bözsit?" vagy mi? De nem is értem... nem vagyok állampolgári jogaimtól megfosztott egyén, nem vagyok korlátozva személyes szabadságomban, ki mondja meg, hogy szeretkezhetek vagy nem? Miért, neked valami engedélyt kell ehhez kérni?
2012. júl. 5. 22:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/20 anonim ***** válasza:
51%
Nem lehet, de a mai világban már senki sem vár vele a házasságig. Nagyon kevés kivétel van.
2012. júl. 5. 22:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/20 A kérdező kommentje:
Nekem fogalmam sincs mi zajlik egy templomban, ezért kérdeztem. Szóval a papok tanítják hogy a paráznaság az mi? Hogy bűn? És hogy azt jelenti, hogy házasság kötés előtt nem fekszem le a párommal bármennyire is szeretem, és tudom hogy ő lesz a társam? Ez nem engedélykérés kérdése, hanem a hit miatt a lelkiismeretedre bízott döntés.
2012. júl. 5. 22:39
 6/20 anonim ***** válasza:
33%
Kérdező, amit írsz, annak semmi kimutatható értelme. Miért lenne attól jobb nekem, ha nem jó nekem? Miért akarná ezt tőlem Isten? Isten nem gonosz - szerintem -, nem akar ilyen marhaságokat rátukmálni az emberekre. A papok persze szeretnék, hogy ha már nekik nem lehet, akkor más se érezze jó magát. Olyan egyházba ne járj, ahol mindig azzal kezdik, hogy ezt sem szabad, meg azt sem szabad. Azok gonosz egyházak, azt akarják, hogy ne érezd igazán jól magad. Persze, erkölcs azért van, nem azt jelenti a szabadság, hogy korlátlanul kiélhetjük magunkat bárhol és bármikor, de az egészséges és szép dolgokat, szép érzéseket Isten támogatja, persze!
2012. júl. 5. 22:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/20 anonim válasza:
66%

Na szóval. :)

Én is Római Katolikus vagyok, de bizony házasság nélkül is szeretkeztem a párommal, sőt, a lányunk is házasságon kívül született. Emiatt több helyen meg sem akarják keresztelni a katolikus papok. :(

Viszont, van egy barátnőm, 30-on felül van, ő református (de az igazi hívő fajta), a férje katolikus (szintén a nagyon hívők közül való). Az ő esküvőjüket mindkettejük papja celebrálta, nagyon szép és érdekes volt, és engedélyeztetniük kellett egymás papjával is, hogy egybekelhessenek.

Na ők nem szeretkeztek, csak az esküvő után! Mindketten szüzek voltak egészen a templomi esküvőig, ami azért is szép, mert polgári esküvőjük volt már előtte 2 vagy 3 héttel!

Az a szép, hogy nem is védekeznek, csak naptármódszerrel, meg ilyesmi, mert ugye azt is tiltja a vallás.

Na náluk szóba sem jöhet a paráználkodás, sőt a barátnőm nagyon szeret meg minden, de folyton nyaggat, hogy házasodjunk meg a párommal, mert hát mégis csak vad házasság a miénk. :)

2012. júl. 5. 22:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/20 anonim ***** válasza:
51%
Hát erről igy konkrétan nem szoktak a papok misén beszélni. Gyerekként elvileg jártunk hittanra és ott pl szó volt erről is, szóval elvileg a misén levők tudják ezt. Nem hinném, hogy sokan betartják. .)
2012. júl. 5. 23:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/20 anonim ***** válasza:
25%

Katolikusok szerint (is) tudtommal helytelen.

A "10 parancsolatban", eredeti nyelven az található, hogy ne törj házasságot és semmi paráználkodásos cuccc.

A tetteidnek viszont következménye van és a sex sem játék, ahogy néhány fiatal szokta gondolni.

Ha ésszel csináljátok, mindketten akarjátok, szerintem Isten szerint nem bűn. Az én véleményem, hogy a sex nem bűn. Semmilyen formában sem. Csak ha másnak fogsz vele ártani. De én ez ügyben nagyon liberális vagyok. Halgass inkább magadra!

2012. júl. 6. 02:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/20 anonim ***** válasza:

Viszont a hazzaság utáni sexnek is megvan a maga szépsége...

Rajtatok múlik.

Valaki egyszer írta, hogy Ádám és Éva sem házasodtak össze. (csak úgy megjegyzem)

2012. júl. 6. 02:20
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!