Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények - segítséget...

Keresztények - segítséget kérek, mit tehetek?

Figyelt kérdés

10 éves házasok vagyunk férjemmel, nemrég derült ki, hogy neki kielégítetlen szexuális vágyai voltak, bevallotta, hogy (nem tudom másképp mondani) szadista és perverz vágyai voltak, már házasságkötésünk elejétől is, ill. egész életében, ami ellen képtelen ellenállni, mert elmondása szerint akkora erő. Mivel tudta, hogy én ilyesmire nem vagyok képes és nem is akarta behozni a házasságba, mikor már nem bírta tovább elfojtani, több alkalommal megcsalt. Elmondása szerint ez mind nem jelentett neki semmit, csak ki kellett jönnie annak a perverz feszültségnek, aminek a házasságunkban nincs helye. Megtalálta rá a megfelelő személyt, aki mindenre hajlandó volt neki, érzelemmentesen.

Én őt egy szerető embernek ismertem meg, két gyerekünk van, soha nem bántana, ezt mondta is, hogy ide hozzánk képtelen behozni ezt a szemetet, de fogalma sincs, hogy mit tegyen. Velünk akar maradni, minket szeret, állítólag "ezért" is tette ezt, de ez nálam nem állja meg a helyét.

Énbennem egy világ omlott össze, azt hittem, a házasságunk szent, együtt imádkozunk, katolikusan neveljük a gyerekeket, stb. Most ez az egész meg lett szentségtelenítve.

Iszonyú mértékű fájdalommal de úgy döntöttem, meg akarom harcolni a Megbocsátást, ami tudom, nehéz és hosszú út lesz, mert nekem ez nagyon nagyon fáj. Rengeteget imádkozom.

Ami nagyon bánt, az, hogy férjem bocsánatot kért, és megigérte hogy törekszik a jóra, de azt mondta, nem tudja megigérni, hogy ellen tud-e állni ennek az iszonyú mértékű vágynak. Most akkor én hogy bocsássak meg? Mit tegyek?

Ő is szeretne változni, de azt állítja, lehet, hogy ez genetikai defekt nála, és nem tudja legyőzni. Én mondogatom, hogy a szeretetben ill. Isten segítségével mindent legyőzhetünk, hiszen ezt tudtuk korábbról is, de ő azt mondja, fogalmam sincs nekem arról, hogy ez mekkora erő. És a legrosszabb, hogy ő meg van győződve arról, hogy szent marad a házasságunk, ha ő ezt a szennyet kiviszi belőle...


Mit lehet ilyenkor csinálni? Kérlek, ne ítéletet mondjatok, hanem segítsetek! Adjatok tanácsot, mit tehetünk (leginkább én) ez ellen a sátáni út ellen? Bármilyen ehhez tartozó irodalom, bibliai részek, de konkrét tanácsok és leginkább gyakorlati út volna nagyon hasznos. Vagy bárki, akihez fordulhatnánk.2012. jún. 16. 09:30
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
100%
Részvétem! Menjetek el együtt pszichológushoz, szexológushoz.
2012. jún. 16. 09:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/32 anonim ***** válasza:
70%
első jól mondja + egy tipp: paphoz ne menjetek
2012. jún. 16. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/32 anonim ***** válasza:
85%
Elsővel értek egyet, menjetek el egy szexuálpszichológushoz, egy pap nem biztos, hogy objektívan tudna segíteni.
2012. jún. 16. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/32 anonim ***** válasza:
87%

Ilyenkor hol vannak a liberális keresztények a "pornó nem árt senkinek" dumáikkal?

Ez nem genetikai defekt, hanem pszichés, ezt szakemberrel kezeltetni kellene. A szakember után szerintem a megbocsátás terén érdemes valamilyen lelki vezetőhöz fordulni, de ha lehet valamilyen hiteles életű paphoz, lelkészhez, akinek az életén is látszik, hogy van köze Istenhez és tudna segíteni.

Semmiképp ne gondolj a válásra, ezt még helyre lehet hozni, és egy elhidegülés nemcsak titeket, hanem a gyerekeiteket is tönkretenné.

De a szeretetről érdekes elképzelései vannak, ez az "akkora az erő" inkább egy mentegetésnek hangzik, mintha nem helyezne igazából maga elé titeket, és úgy tenne, mintha nem rajta múlna ez. De a szeretet és a boldogság egy döntés, neki ezt lehet hogy meg kellett volna hozni korábban.

2012. jún. 16. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/32 anonim ***** válasza:
73%
A második válaszolóhoz én is csatlakozok. Erre keresnetek kell valami terápiát, és akkor nem lehet ilyesmi mentsége semmire. Mert az hogy genetikailag predesztinált, nem igaz. Ez már éppen olyan kifogás, mint a homoszexualitás esetében, mikor a génekre fogják. Most már minden aberráció és rendellenesség ezzel van kimagyarázva. Így semmiféle erkölcstelenség nem bűn, mert egyesek szerint nem tehetnek róla. Ó, dehogynem!
2012. jún. 16. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/32 anonim ***** válasza:
58%

OFF:


"

Ilyenkor hol vannak a liberális keresztények a "pornó nem árt senkinek" dumáikkal?

"


Könnyű ráfogni másnak a hibáit a pornóra. Nem lehet, hogy azért ilyen a pasi, mert inkább mindent el kell nyomni magában? Tilos élvezni a sexet?

Szerintem sokkal hatékonyabb lenne, ha megnézne inkább egy pornót.


ON:

Amúgy szerintem is az első válaszolónak van igaza.


Pozitív érvek a férjed mellett:

-őszinte volt

-nem bánt titeket


A negatívakat most inkább hagyjuk.

A férjeddel kell megbeszélni a problémákat őszintén. Hogy neked ez nem megy, neked ez rosszul esik és lelkileg vág haza. Teljesen jogosan.

Gondolom egyikőtök sem akar válni vagy ölni egymást a gyerekek előtt, vagy igen??


Bármennyire rosszul esik a pasinak, ő a hibás. Nincs ilyen, hogy valaki nem tud uralkodni magán, csak olyan, hogy nem akar. Különben azokkal is le fog feküdni, akikkel nem akar.(ha nem tud nemet mondani). 12 éves lányokkal is.


Tudom a nőknek ez nagyon rosszul szokott esni, hogy a pasi ránéz másik nőkre is, mert nem verheti ki a szemét. De mindennek van határa. És szerintem a legtöbb pasinak is rosszul esik, ha a nő más férfire izgul.


Mi lesz, ha a "szenny" bent marad a családban???

Fel fog titeket darabolni? Nem inkább a szenny forrását kellene kiírtani? Mi lesz, ha már azon sem fog többé tudni uralkodni??


Hidd el 2 lehetőséget van. Tűrsz vagy sem. Mivel elárulta a szemétségeit, amivel téged jól hazavágott, az első esetben te fogsz tönkre menni, ha nem tudod elfogadni őt.

Így marad a szemét a családban.


Ezért szokta sok fundi azt mondani, hogy a sex csak gyerek csinálásra van. Mert gyengék az emberek és nem tudják használni a sexet, aztán lesz mindig sírás meg fogcsikorgatás.Ha szeret téged a pasi, akkor le kell mondani.

2012. jún. 16. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/32 anonim ***** válasza:
33%
szervusz. szeretném megkérdezni, hogy a férjed kereszténynek tartja magát, vagy csak te vagy az és aktivan szeretnéd ezt az élet formát folytatni? Ő ha keresztény miért nem éli a keresztény életet. Jézus élte az egész életével élte nem csak mondta tette is amit hirdetett. várom kedves válaszod. kata
2012. jún. 16. 21:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/32 anonim ***** válasza:
23%

És most csak és kizárólag a férjed a hibás azért mert TE félreismerted? Komolyan gondolod, hogy ha valaki belül perverz és szadista érzésekkel, vágyakkal küzd évtizedszámra, egész életében ahogy írtad, leküzdhetetlenül, ennek nincs semmi jele? Vagy komolyan isten fogja ezt megállítani, vagy egy pap? Hiszern isten már seddig sem segített rajta, se rajtad, katolikusság ide vagy oda!

Vagy ő az első álszent keresztény a világtörténelemben?

Kicsit szállj le a valóságba, reálisabb lesz az esélyed felmérni a helyzetet.Bocs ha nem tetszik, de ez van.

2012. jún. 16. 21:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/32 anonim ***** válasza:
67%

Nagyon sok válasz itt nem helyes, de nem rossz szándékból, hanem tapasztalatlanságból. Ezek valóban pszichológiai gondok és nem genetikaiak, de a legtöbb esetben nem lehet segíteni az ilyen problémákon.


A terápia feltárhatja az okot, adhat "módszert" a kezetekbe, ha ő is akarja, de ez nem egy kis elfojtott vágy, amit egy pornó helyrehoz.


Kérdező, néz utána a Hellinger féle családállításnak. Egy pszichológus-pap dolgozta ki a módszert, és szerintem egész jó. Az választ adhat sok kérdésre pszichoterápia mellett.


(A szexuálpszichológus meg azt fogja mondani: hölgyem, miért nem megy bele ezekbe a játszmákba, így legalább színesíthetné a szexuális életüket....aztán sajnálkozón néz rád, amikor közlöd, hogy inkább a halál, de EZ nem! )

2012. jún. 16. 22:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/32 anonim ***** válasza:
76%

[link]


Tehát én nem fordulnék katolikusként ehhez a módszerhez...


Te mit tehetsz? A megbocsátással küzdesz első sorban. Részedről szükség lenne egy megbízható lelkivezetőre, aki Téged ellát tanácsokkal a saját lelkedet illetően. Esetedben nem pszichológus kell, hanem egy tapasztalt, keresztény lelkivezető. Lehet pap, szerzetes(nő), világi.


A férjeddel néhány ilyen beszélgetés után ülhetnél le, és kereshetnétek a közös megoldást. Első sorban keresztény segítséget, mentálhigiénés szakembert, pl. Pál Ferit (keress rá), vagy Szarka Miklóst (gugli), vagy valaki olyat, aki házasokkal foglalkozik sokat (vannak többen az országban, akik teológiát és pszichológiát is végeztek, mentálhigiénés, családterápiás irányban - van olyan szerzetesrend is, ahol több ilyen embert találhatsz). Szexológust csak akkor keresnék, ha ezek az emberek tudnak olyat ajánlani, akit megbízhatónak tartanak keresztény szemmel.


Mindezt azért írom, mert kifejezetten keresztény segítséget kértél. A pszichológia önmagában véve is jó dolog, meg megfelelő emberrel a szexuálpszichológia is, de keresztényként ütközhetsz számodra feldolgozhatatlan falakba. Ezért jó a keresztény oldalon kezdeni, mert ők el tudnak irányítani keresztény szakemberekhez.


Melyik városban élsz? Van-e lelkivezetőd, vagy ismersz-e lelkigondozással foglalkozó megbízható egyént? Ha nem, írj privátot, hátha tudok segíteni.


Aszerint amit a férjedről írsz, tényleg szeret, csak nem eléggé letisztázottak a fogalmak a fejében (pl. a szenny akkor is bennmarad, ha "kiviszi").


Az nagyon fontos, hogy előbb Te láss tisztábban a kérdésben, azután pedig higgadtan és szeretettel le tudjatok ülni beszélgetni róla. Biztosítsd addig is a szeretetedről, de mondd, hogy egyelőre kicsit szükséged van arra, hogy Magadban emészd a kérdést, viszont szeretnél rá vele kettesben is visszatérni. Ne félj, és kérd őt is, hogy ne féljen. Ha családsegítővel sem jutottatok majd előbbre, mert a férjedben ugyanígy ott van az a téves képzet, hogy ezt neki ki kell élnie, akkor később lehet, elmennék egy exorcistához.


Mindenesetre karizmatikus körökben szabadító imát addig is kérhetnétek, bár jobb akkor, amikor Ti is tisztán látjátok, mi ez az egész és hogy szükség van arra, hogy megszabaduljatok mindketten belőle.

Ne izgulj, akihez fordultok mindezekkel katolikus körökben, nem fognak elítélni, nagyon sok-sok-sokmindennel találkoznak nap mint nap. Keress rá Varró Istvánra és Gál Péterre is.... :) Szeretettel és segítőkészséggel állnak minden emberhez, ennél sokkal durvább esetekben is.


A házasságotok szentségi volta nem sérül semmilyen bűnnel, ez Isten nagy ajándéka. A gyerekek katolikus nevelése ilyen háttérinfókkal a férjedtől már kicsit érdekesebb. Viszont ha ő küzdött ez ellen az egész ellen, és meggyónta, valamint nem akart többé vétkezni, akkor őszinte a dolog. Nyilván nem akarta addig felhozni Neked, amíg nem volt abban biztos, hogy nem tud tőle megszabadulni egyéni úton...


Tényleg nem olyan egyszerű ez, hogy "holnaptól nem érdekelnek az ilyen vágyaim", de sokat lehet segíteni rajta és a mindennapi életben való kezelésén is.


Jól teszed, hogy imádkozol sokat, ne add fel! És kérj segítséget. Ha gondolod, írj privátot.


Isten áldjon!!!

2012. jún. 17. 09:34
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!