Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mennyit szokott kérni egy...

Mennyit szokott kérni egy katolikus pap a temetésért?

Figyelt kérdés
2012. júl. 6. 17:53
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Nálunk 20e forintot kér,+a mise díja,+egyház adó

Én sem értek vele egyet,de ez van.

2012. júl. 9. 21:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/19 A kérdező kommentje:

20000 Ft volt+2200 gyászmise. Az egyházadót én nem fizettem ki. Kérték, de nem fizettem ki. Kaptam számlát is.

Köszönöm a válaszokat!

2012. júl. 10. 14:44
 13/19 Hazardteam ***** válasza:
Én katolikus pap lennék simámn rádupláznék. há nem? Ha már homár, legyen kövír nemiga'?:D Köll a festményekre, kopik a széleken az aranyozás:)))))) Meg aztán nehogymá tusco gizdaságos kannásat igyak misebornak, a jóféle burgundi nem olcsó mulatság ám:) Kapnátok tőlem olyan szentbeszédet a temetésen, hogy ihaj! Csak el ne alvadjatok, mert már tisztára unnám ugyanazt az előre begyakorolt sódert elmantrázni századszor is a szamárfüles papírkámból. Mindegy, addig jó, miíg tejeltek érte. Meg az álam is lökheti a milliárdokat, nem gáz, ha ateisták adójából, a kórházakat meg ott egye meg a fene, köll az apácáimnak a piros golf flotta a mária utcába a házunk elé, amit az 50 éve ott lakó jolánka nénétől, meg attól a pár 2 kisgyerekes családtól zsaroltunk ki, mikor az önkormányzat nem akart tejelni, meg cserelakástot anni! Hát mit képzeltek ingyé nyomom a szűzességet meg vakerálok a temetéseiteken? Ne izéjletek má:) 1%-ot meg lehet küldeni idefele, nelazsájjatok, mert kiátkoztatlak a pápával:D
2012. júl. 10. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/19 A kérdező kommentje:
Akár még vicces is lehetne, amit írtál...mert a valóságtartalma kétségtelen.. De egy épp temetés után mászkálónak szerintem rohadtul nem az... :(
2012. júl. 10. 15:08
 15/19 Hazardteam ***** válasza:
89%

Erre gondoltam én is, ugyanis az unokatestvéremet is most temetjük a napokban, aki fiatalon halt meg tragikus körülmények között. De én éppen azért írtam ebben a stílusban, mert bagatell látni, amikor mondjuk egy 37 éves ember egész életét pár mesterkélt, és hiteltelen, pénzhajház ember pár perc előregyártott rizsával letudja, beszedi a lét, aztán rohan a másik temetésre, hogy ott is előadja a műsort, látszat együttérzésből, többszörösen bezsebelve az összegeket az államtól, hitetlenektől és a saját híveitől is egy pár perces beszédért. A valóság tartalma? Megtörtént, méghozzá az egyik "kisgyerekes család" éppen az egyik közeli rokonom volt. Évekik fenyegették őket, zsarolták, hogy hagyják el a helyet, odaállítottak először ügyvédekkel (noha a bírósági tárgyalás őellenük mondott ítéletet) majd miután ez nem jött be, kigyúrt, kopasz "fogdmegekkel". Másik oldalon meg 2-6 éves kisgyerekek, 40-50 éve ott élő nagymamák és idős nénik voltak ugye, akiknek a közüzemi számláit visszatartották valami egyház-önkormányzat jogi csűrés csavarás és joghézag okán évekig, majd egy összegben kellett kifizetniük horribilis összegeket a károsultaknak. Mindeközben akárhányszor ott jártam, a gangról jó rálátás nyílt a fényárban úszó, full felújított és fél falat betöltő aranyozott kerestes freskó előtt telefonáló fiatal, jól öltözött papokra, meg ha kimentem a főbejáraton elhagyva a házat, ott parkolt az említett "piros golf flotta" természetesen vadiújak és nem 5, nem is 10 kapásból, amikből "apácák" szállingóztak kifele.


Mivelhogy hasonló cipőben járok, megértem a gyászodat. De te meg azt értsd meg, hogy amiket írtam ilyen ironikus stílusban, felháborodásból írtam, és NEM neked, vagy a gyászodnak, veszteségednek szóltak..


Egyébként meg részvétem és sajnálom a veszteségedet, azt kívánom mihamarabb enyhüljön a fájdalmad és élj boldog életet.

2012. júl. 10. 15:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/19 anonim ***** válasza:

Én sem tudom miért van így, mivel a Szentségek kiszolgáltatásáért nem szabadna pénzt kérni...

(Keresztség, Bérmálás, Áldozás, Gyónás, Betegek kenete, Papság és Háazasság)

Ezzel a lendülettel kérhetnének a Gyónásért és a Szentáldozásért is.

Nem értem..

2012. júl. 24. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/19 Hazardteam ***** válasza:

Nem pont erről szól, de az elv benne van:


"De Péter monda néki: A te pénzed veled együtt vesszen el, mivel azt gondoltad, hogy az Istennek ajándéka pénzen megvehetõ. Nincsen néked részed, sem örökséged e dologban, mert a te szíved nem igaz az Isten elõtt. Térj meg azért ezen gonoszságodból, és kérjed az Istent, ha talán megbocsáttatik néked szívednek gondolatja. Mert látom, hogy te keserûséges méregben és álnokságnak kötelékében leledzel"

2012. júl. 24. 17:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/19 Hazardteam ***** válasza:
Ha pénzen nem "megvehető", akkor nem is "árulható" nem? Legalábbis így logikus. Főleg, hogy egybevág azzal, amit maga Jézus mondott: "aki szomjazik, jöjjön hozzám és vegye az élet vizét INGYEN"
2012. júl. 24. 17:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/19 anonim ***** válasza:

Így van.

Lehet, hogy úgy kerülik meg a dolgot, hogy az a pénz nem a papé, hanem az Egyházé... De ez sem mentség szerintem.

Még az jutott eszembe, hogy tegyük fel van 1 néni, aki napi szinten jár misére, segít a templomban és akörül, vajon ha meghal és a hozzátartozója nem akar fizetni a temetésért, akkor nem kap katolikus temetést?

2012. júl. 25. 09:17
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!