Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus szavai; "Én vagyok az...

Jézus szavai; "Én vagyok az út, az igazság, és az élet. " Ha ezt megérti és elfogadja az ember, akkor szükséges a vallás?

Figyelt kérdés
2014. jan. 31. 05:57
 1/10 KZitus ***** válasza:

Szervusz


Ha az általad leírt idézetet megérted, elfogadod, és követed, akkor Jézus hitvallását vallod, és a követője vagy.

2014. jan. 31. 06:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim válasza:

Ezen kívül szükséges a megszentelődés, hogy tudd követni.Érteni, hogy ehhez a gyülekezet, hogy kapcsolódik, és te milyen tagjává válsz az egységnek.

Megszentelődés nélkül nem tudod követni Jézust az Igének megfelelően.

A 10 szűz példázata is azt mutatja, hogy elfordul Jézus azoktól, akik nincsenek megszentelődve.


Neki önmagának a testi mivoltjába is meg kellett szentelődnie, Isten szellemével betöltekeznie (lásd Jordánban lévő keresztség), hogy betudja tölteni az Atya akaratát.

2014. jan. 31. 08:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim válasza:
Neki=Jézus
2014. jan. 31. 08:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
Jézus mint a Jó Pásztor vezeti a juhait. Ezt tette a múltban is, és ma is. Máskülönben a juhok veszélybe kerülnének, és nem lennének táplálva. Jézus nem hagyott vallást, de követői mindig egységesek voltak: pl. mielőtt elküldte őket kettesével prédikálni összehívta őket és eligazításról gondoskodott nekik. A Máté 28:19,20-szerint Jézus a követőivel lesz a világ végéig.
2014. jan. 31. 09:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:

(János 14:6) "6 Jézus ezt mondta neki: „Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem jut az Atyához, csakis énáltalam."


Mit gondolsz, a démonok nem értik meg ezt, és nem fogadják el ezt?

Mit gondolsz, mire elég az, ha hiszed, és elfogadod, hogy hogy erdélyben van egy felszini aranybánya?

Meggazdagodsz ennek tudatától?

Vagy akkor gazdagodsz meg, ha odamész, kibányászod, és értékesited is?

Ha hiszed, hogy Jézus az igazság és az élet, de nem tartozol ahhoz a csoporthoz, amelyik tesz is avval összhangban, amit hisz Jézussal kapcsolatban, akkor mivel mutatod ki a hitedet?


(Jakab 2:18-26) 18 De valaki majd azt mondja: „Neked hited van, nekem meg cselekedeteim. Mutasd meg nekem a hitedet a cselekedetek nélkül, én pedig megmutatom neked hitemet a cselekedeteim által.” 19 Ugye hiszed, hogy e g y Isten van? Jól teszed. Csakhogy a démonok is hiszik, és reszketnek. 20 De akarod-e tudni, ó, te balga ember, hogy a hit cselekedetek nélkül tétlen? 21 Ábrahámot, a mi atyánkat vajon nem cselekedetek által nyilvánították igazságossá, miután felajánlotta fiát, Izsákot az oltáron? 22 Látod, hogy a hite együtt munkálkodott a cselekedeteivel, és a cselekedetei által lett tökéletes a hite, 23 és beteljesedett az írás, amely ezt mondja: „Ábrahám hitt Jehovában, és ezt igazságosságul számították be neki”, és „Jehova barátjának” hívták. 24 Látjátok, hogy az embert cselekedetek által, és nem csupán hit által fogják igazságossá nyilvánítani. 25 Ugyanígy Ráhábot, a szajhát is, vajon nem cselekedetek által nyilvánították igazságossá, miután vendégszeretően fogadta a követeket, és más úton bocsátotta el őket? 26 Bizony, ahogy a test halott szellem nélkül, úgy a hit is halott cselekedetek nélkül.

2014. jan. 31. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 pelgrim ***** válasza:
80%

Ez itt most a keresztények egyik legnagyobb tévedése. Jézus aki feladatának tekintette az emberek (ön-)tudatát javítani, felemelni, ezzel és ehhez hasonló kijelentésekkel nem saját személyére célzott, hanem az ÉN VAGYOK -ra minden emberben. Távol volt tőle az a szándék, hogy önmagát dicsőíttesse, hogy imádjuk őt mint egy bálványt. Ugyanis, mi más lenne mint bálványimádás, azok személyiségét imádni akik a legszentebb eszményeinket hozzák kifejezésre?


Mikor Jézus saját személyéről beszélt akkor az EMBER FIA kifejezést használta, és nem egyesszám első személy formában.

2014. jan. 31. 11:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Köszönöm a válaszokat..

Amikor azt írom,hogy "Ha ezt megérti és elfogadja az ember..." akkor tulajdonképpen arra célzok,hogy az az ember teljes mértékben eleget tesz Jézus Krisztus tanításainak és követőjévé válik. De ehhez szükséges a vallás?

Rengeteg keresztény közösség,egyház,vallás,gyülekezet,szervezet (mindegy ,hogy minek nevezzük)van napjainkban. Hogy tud biztosra menni valaki,hogy a megfelelő vallást válassza? Mert ha tényleg szükséges egy vallás ahhoz,hogy örök életet kapjon az ember akkor tulajdonképen Jézus áldozata semmisnek bizonyul. Miért halt meg Jézus? Azért,hogy megváltsa az embert.És Ő ezt megtette! Akkor minek ide a vallás?

Tegyük fel,hogy én betartom azt amit kér tőlem,hirdetem,nem élek bűnös életet,segítek azon akin csak tudok,nem veszek részt semmi olyanban ami világi és stb,stb. De nem tartozom egyetlen vallási csoporthoz sem,akkor mi történik?

Én nem hiszek a vallásokban.

2014. jan. 31. 18:09
 8/10 anonim ***** válasza:

ne felejtsd el, kedves kérdezö, hogy Jézus beszélt a keskeny és széles útrol, és nem csupán arrol beszélt, hogy valaki jo ember, vagy nem.

Ezenkivül emlékszel, mit mondott Jézus a gazdag elöljáronak, aki megkérdezte, hogy örök élete legyen? (mert mondta, hogy ö a törvényt betartja)

Jézus azt mondta neki, hogy " menj, add el a vagyonodat, add a szegényeknek, és KÖVESS ENGEM!"

Az elöljáro, hogy örök életet kapjon, kellett Jézust kövesse, nem csak a törvényt kellett betartsa.

Most nincs itt Jézus, de hátrahagyott egy "keskeny utat" ahol kevesen járnak, és azt kell követni, nem csak jo embernek lenni.

és melyik vallás követi Jézust abban is hogy prédikálnak az embereknek?

Nem tökéletes embereket kell keresni, mert Jézus tanitványai sem voltak azok, hanem olyan embereket, akik követik a példáját, és engedelmeskednek a parancsának.

Máté 28:19,20

Menjetek és tegyetek tanitvánnyá minden nemzetböl valo embereket, és kereszteljétek meg öket...

Máté24:14

A királyságnak ezt a johirét prédikálni fogják az egész lakott földön tanuságul minden nemzetben, és akkor jön el a vég.

2014. jan. 31. 20:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező nagyon jól látod a dolgokat. Ha elfogadod Jézust Ő szívedbe költözik. Bárhol és bármikor bizonyítod cselekedeteiddel a hitedet és tanításait betartod, eléred szellemi feltámadásodat. Az örök élet vár rád.
2014. jan. 31. 20:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 pelgrim ***** válasza:

# 7


„Amikor azt írom,hogy "Ha ezt megérti és elfogadja az ember..." akkor tulajdonképpen arra célzok, hogy az az ember teljes mértékben eleget tesz Jézus Krisztus tanításainak és követőjévé válik. De ehhez szükséges a vallás?”


Nem, a vallás ehhez nem feltétlen szükséges, de sokat segíthet, feltéve ha ugyanazt a célt szolgálja melyet Jézus feladatának tekintett. Azt, hogy javítsa, felemelje az emberek, az emberiség öntudatát arra a színvonalra melyen szellemi fejlődését saját kezébe veheti.


„Hogy tud biztosra menni valaki, hogy a megfelelő vallást válassza?”


Minden vallás felekezet, vagy gyülekezet jó, mindaddig míg azt a célt szolgálja, melyet Jézus feladatának tekintett.


„Mert ha tényleg szükséges egy vallás ahhoz, hogy örök életet kapjon az ember akkor tulajdonképen Jézus áldozata semmisnek bizonyul. Miért halt meg Jézus? Azért, hogy megváltsa az embert. És Ő ezt megtette! Akkor minek ide a vallás?”


Nem a vallás szükséges, hanem egy bizonyos lelkiállapot. A vallás mint szervezet nem nélkülözhetetlen, de lehet hasznos hogy elérjük azt a lelkiállapotot mikor a vallás fölöslegessé válik.


Jézus áldozata nem volt fölösleges, ő értünk vállalta a szenvedést, a gyötrelmes halált, de nem a bűneink végett, hanem azért hogy kiemeljen bennünket az (ön-)tudat szánalmas állapotából. Képzeljük csak el tanítványai lelkiállapotát, mikor az első alkalommal találkoztak a Mesterrel, miután néhány nappal korábban a kereszten látták meghalni. Tudatuk akkor a magasba szökkent egy ember lehetőségeinek láttára, aki isteni kilétére ébredve a Krisztust hozta kifejezésre!


„Tegyük fel, hogy én betartom azt amit kér tőlem, hirdetem, nem élek bűnös életet, segítek azon akin csak tudok, nem veszek részt semmi olyanban ami világi és stb., stb.”


Abban az esetben, már az átlagnál a tudat egy magasabb színvonalán működsz, élsz feltéve ha „a bal kezed nem tudja mit tesz a jobb”.

2014. febr. 1. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!