Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallásos keresztény vagyok,...

Vallásos keresztény vagyok, de érdekel az okkultizmus, és a természetkultuszok is. Ez normális? 25/F

Figyelt kérdés
2014. febr. 23. 17:36
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Egy mondás szerint annak, aki az Ördöggel egy tálból akar enni, hosszú nyelű kanálra van szüksége. Derek Prince-szel együtt nekem is az a véleményem, hogy nincs az a hosszú nyelű kanál, ami elég hosszú lenne ahhoz, hogy megvédje azt az embert, aki vele egy tálból eszik. Az okkultizmus annak a tudománya, hogy hogyan lehet a természetfeletti világgal kapcsolatba kerülni Isten megkerülésével. A Biblia útmutatása szerint Isten egyedül Jézus Krisztus véráldozata által fogadja magához az embert, vagyis az a szellemi személy, akivel kapcsolatba lehet kerülni Jézus Krisztuson kívül, nem Isten. A mennyei angyalok pedig minden esetben betartják a szolgálati utat, mert ha nem tennék, az azt jelentené, hogy csatlakoztak a Sátán lázadásához. Mindebből következik, hogy az okkultizmuson keresztül csak bukott angyalokkal lehet kapcsolatba kerülni, akik mind a Sátán csatlósai.
2014. febr. 23. 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 A kérdező kommentje:
Csakhogy én nem hiszem el, hogy az okkultizmus az ördögtől való, bár tény, hogy az európai kultúrkörben sokat foglalkoztak a démonmágiával.Ez a kereszténység elleni lázadás volt a sok járvány, és a magas gyermekhalandóság miatt Istent hibáztatták.
2014. febr. 23. 18:00
 3/18 anonim ***** válasza:
Viszont ha az első válaszoló szemszögéből nézzük, akkor "Ismerd meg az ellenséged" alapon ugyan úgy foglalkozhatsz vele. Viszont ahogy írod, hogy máshogy tekintesz az okkultizmusra, ezáltal bonyolódik a helyzet... átadnám a szót a keresztényeknek. :D
2014. febr. 23. 18:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Ahogyan a magasfeszültségű vezeték empirikus megismerése sem bölcs megközelítés, az okkultizmus sem az az ellenség megismerésére.


Tisztelt kérdező, ha szerinted az okkultizmus nem a Sátántól van, akkor miért tetted fel ezt a kérdést? Szabad országban élünk, ezért ha okkultizmussal akarsz foglalkozni megteheted mindenféle engedély nélkül. De egy valódi keresztény nem a hasára ütve minősít, hanem a Bibliából indul ki. Az okkultizmus az első parancsolat megszegése, azaz az idegen istenek tisztelete, ami három vagy négy generációra hoz átkot az elkövető felmenői rovására.


"Én, az Úr, vagyok a te Istened, aki kihoztalak téged Égyiptomnak földéről, a szolgálat házából. Ne legyenek néked idegen isteneid én előttem. Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, amelyek fenn az égben, vagy amelyek alant a földön, vagy amelyek a vizekben a föld alatt vannak. Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr a te Istened, féltőn-szerető Isten vagyok, aki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyediziglen, akik engem gyűlölnek." (2Móz 20,2-5)


"Mikor te bemégy arra a földre, amelyet az Úr, a te Istened ád néked: ne tanulj cselekedni azoknak a népeknek útálatosságai szerint. Ne találtassék te közötted, aki az ő fiát vagy leányát átvigye a tűzön, se jövendőmondó, se igéző, se jegymagyarázó, se varázsló; Se bűbájos, se ördöngősöktől tudakozó, se titok-fejtő, se halottidéző; Mert mind útálja az Úr, aki ezeket míveli, és ez ilyen útálatosságokért űzi ki őket az Úr, a te Istened te előled." (5Móz 18,9-12)


Ha te rá tudod venni Istent, hogy veled kössön külön megállapodást, az a te dolgod, csak azt ne mondd később, hogy senki nem figyelmeztetett!

2014. febr. 23. 18:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/18 A kérdező kommentje:

"Tisztelt kérdező, ha szerinted az okkultizmus nem a Sátántól van, akkor miért tetted fel ezt a kérdést?"

Bizonyosságot várok olyan keresztényektől, akik jártasak az okkultizmusban. Azaz előrébb tartanak, mint én


"Szabad országban élünk, ezért ha okkultizmussal akarsz foglalkozni megteheted mindenféle engedély nélkül. De egy valódi keresztény nem a hasára ütve minősít, hanem a Bibliából indul ki."

Szabad országban élünk, de a spiritualizusnak vannak veszélyei is. Leglátványosabban ez azoknál érvényesül, akik beleőrültek a New Age egyik ágába.

Egyébként a Bibliában is vannak próféták, akik jövendőmondással foglalkoztak, pedig a prófétizmus nem Izraelből terjedt ki, hanem ismert volt az egész ókori Közel-keleten."Az okkultizmus az első parancsolat megszegése, azaz az idegen istenek tisztelete, ami három vagy négy generációra hoz átkot az elkövető felmenői rovására."

Nem inkább az utódaira?

De ezek az istenek (amelyek többnyire 11 természet energia megszemélyesítői) nem az Isten vagy éppen teremtményei?


"Én, az Úr, vagyok a te Istened, aki kihoztalak téged Égyiptomnak földéről, a szolgálat házából. Ne legyenek néked idegen isteneid én előttem. Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, amelyek fenn az égben, vagy amelyek alant a földön, vagy amelyek a vizekben a föld alatt vannak. Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr a te Istened, féltőn-szerető Isten vagyok, aki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyediziglen, akik engem gyűlölnek." (2Móz 20,2-5)

Mikor te bemégy arra a földre, amelyet az Úr, a te Istened ád néked: ne tanulj cselekedni azoknak a népeknek útálatosságai szerint. Ne találtassék te közötted, aki az ő fiát vagy leányát átvigye a tűzön, se jövendőmondó, se igéző, se jegymagyarázó, se varázsló; Se bűbájos, se ördöngősöktől tudakozó, se titok-fejtő, se halottidéző; Mert mind útálja az Úr, aki ezeket míveli, és ez ilyen útálatosságokért űzi ki őket az Úr, a te Istened te előled." (5Móz 18,9-12)

És ezt Isten mondta, vagy Mózes? Vagy pseudo-Mózes?

Meg aztán ne felejtsük el, hogy ezt a zsidóknak mondta, és nem a magyaroknak.


"Ha te rá tudod venni Istent, hogy veled kössön külön megállapodást, az a te dolgod, csak azt ne mondd később, hogy senki nem figyelmeztetett!"

Isten rengeteg jelet, és összefüggést szórt szét a világban. Miért, ha nem azért, hogy az ember ezt megfejtse, és kutassa? Miért?

Ezért vélem úgy, hogy ez a zsidó papok kinyilatkoztatása.

2014. febr. 23. 18:50
 6/18 A kérdező kommentje:
*Nem 11, hanem 1-1.
2014. febr. 23. 18:53
 7/18 Szeressük egymást ***** válasza:

Kérdező!

A Törvényben az erkölcsi parancsok egyetemesek. Nincs olyan pl., hogy a 'Ne lopj!' csak a zsidókra vonatkozna, a magyar politikusokra már nem. :-)

2014. febr. 23. 19:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/18 A kérdező kommentje:
"Ha azzal nem ártasz, tégy amit akarsz"-ra gondolsz?
2014. febr. 23. 19:49
 9/18 ttrezi ***** válasza:

Szerintem normális.

Engem is érdekelt, utána olvastam, de aztán nem is volt olyan érdekes. Volt benne egy-két érdekes dolog, de egy idő után száraz és uncsi volt a számomra.

2014. febr. 23. 20:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/18 Szeressük egymást ***** válasza:

Kérdező!

Erkölcsi parancsok a személyes kapcsolatokat védelmezik a sérelmektől.

Akkor a 'Ne legyenek neked idegen isteneid én előttem!' parancs, szerinted nem erkölcsi?

Akkor mi?

Jel 21:8 A gyáváknak pedig és hitetleneknek, és utálatosoknak és gyilkosoknak, és paráznáknak és bűbájosoknak(pharmakeusz: varázsó, boszorkány, bűbájos), és bálványimádóknak és minden hazugoknak, azoknak része a tűzzel és kénkővel égő tóban [lesz], ami a második halál.

2014. febr. 23. 20:37
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!