Mely igék alapján mondja a Biblia azt, hogy a Föld kb.6000 éves?
Ja, bocs, ha téged nem érdekel az igazság... akkor ez van.
Akkor viszont azt mondom, hogy nincsen olyan igehely, amelyik azt mondaná, hogy a Föld 6000 éves.
SEHOL SINCSEN EZ ÍGY LEÍRVA.
Ezt csak következtetni lehet a Bibliából - de ez a következtetés rossz, ahogy fenn leírtam.
Válaszoltam a kérdésedre.
Még egyszer leírom, ha elsőre nem találtad meg:
SEHOL SINCSEN EZ ÍGY LEÍRVA A BIBLIÁBAN.
Leírtam részletesebben is, de azt - gondolom - nem érted meg.
Ennyi.
Kérdező!
Mivel hozzám még nem intéztél kérdést, ezért remélem nem is támadsz le azonnal, mielőtt átgondolnád.
Olvastam a hozzászólásokat és nem értem miért sért téged az, ill. azok, akik azt írták neked a kérdésre, hogy a biblia nem tartalmaz ilyen igét, hogy a föld 6000 éves lenne.
Erre nincs ige.
Ha figyelmesen olvasod a bibliát, -hiszen az az egyetlen és hiteles mérce, -be kell látnod, hogy a bibliai nyelvezet ismeri a két kifejezés közötti különbséget és direkt, készakarva vannak külön szavak erre.
A "kezdetben" és az "első nap" kifejezések tartalmilag nem felcserélhetőek. Ez hibás teológia lenne.
Megteheted persze, hogy egybemosod, de akkor sajnálatra méltó vagy, mert nem az igazságot akarod megérteni a bibliából, hanem eleve van egy hibás elő-koncepciód és azt akarod bizonyítani.
Miért nem lehet megérteni, hogy így kezdődik a biblia:
- Kezdetben!!! teremtette Isten az egeket és a földet....stb..stb (itt eltelik x idö!!!, amit nem kötnek az orrodra mennyi) ,...majd egyszer csak Isten megszólal és mondja: -legyen világosság!
-Na itt kezdődik az első nap és a "kezdetben" kifejezés az örökkévalóságba nyúlik vissza.
Írhatták volna, hogy első nap teremtette Isten az egeket és a földet, de szándékosan nem ez van írva, ugyanis az nem lenne helytálló. Isten is tudja és neked is illene megértened, hogy ezek a szavak nem egymás szinonímiái.
Lehet persze ezzel nem egyetérteni, lehet vitázni, de ha valaki komolyan veszi a bibliát, akkor abban nincs föld korának megállapítására 6000 év.
6000 év az nagyjából az emberiség kora, de ott is bezavarodhatnak egyesek, ha nem tudják mikortól számítódik a hold év (merthogy ószövetség idején ebben számoltak) és a mostani időszámítás.
Nekem egyébként nagyjából mindegy, mit pufogsz és kikelsz magadból, mert az én lelki nyugalmamat nem zavarják az ilyen kis prücskök, csak nehezemre esett olvasni, hogy értelmes emberek próbálnak kis tudást beléd csepegtetni, te pedig még rájuk vagy felháborodva, pedig a nem saját kútfőből írták, hanem épp, hogy ez a bibliai.
Egy öreg kollégista tanáromnak volt a hozzá hasonlókra kifejezése: Maradj magadnak! :D
A "válaszolóknak":
A biblia több helyen konkrétan úgy hivatkozik a teremtés-napokra, mint konkrét napokra, szóval el lehet húzni. A "kezdetben"-re lehet hivatkozni, de a következő sor már azt mondja "és ez volt az ELSŐ NAPON".
Az is egyszerű tény, hogy az Emberiség NEM 6000 éves. A Homo Spaiens Sapiens idestova 200,000 éve létezik, és egy kb. 3,000,000,000 éves evolúció terméke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!