Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Kultúra és közösség » Vallás

A kérdés

Hogy lehet Istenben hinni, amikor rengetek ártatlan ember szenved, éhezik, terrorizálják őket. Ha létezik Isten mért nem segít nekik?


 2015. aug. 31. 21:21  Privát üzenet  

A válaszok
1 2 3
A kérdező kommentje:

"rengeteg"

# 1/28Időpont 2015. aug. 31. 21:22 Privát üzenet
Aki úgy képzeli el Istent mint egy jóságos öreg bácsit, aki megdörzsöli a szakálát és boldogságothoz, az nagyon el van tévedve, mert az a Télapó.

A válasz 80%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/28Időpont 2015. aug. 31. 21:28 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Tamás321 nevű felhasználó válasza:

Ismered a tálentumok példázatát, amikor az, aki a legkevesebbet kapta, eltette az ő urának pénzét. Az emberi hatalom ugyanezt teszi az Isten tulajdonával, ami az ő keze alatt van, és nyomort okoz általa az egész földön. Az emberiség pedig elfogadja ezt, mert akiket nyomorgatnak, ugyanúgy a világ fertőjének adják magukat, mint azok, akik uralkodnak rajtuk. A világból, mivel ellentétes az igazsággal nem nyerhető hit, hanem csak nyomorúság. A hit vinne be abba a világba, ahol Isten van és az igazság. Mert különben aki csak erre a világra tekint, elborzad. Hitet pedig Isten igéjéből lehet nyerni. Ez az én véleményem.

A válaszíró 46%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/28Időpont 2015. aug. 31. 21:42 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Lehet még egy pár kérdést feltenni itt: Ki terrorizálja az ártatlan embereket? Miért bántja egyik ember a másik embert? Kik azok, akik ezt meg akarták szüntetni? Kik azok, akik szeretetről, megértésről beszéltek? Ki ölték meg ezeket a Tanítókat? Ki kérdezett - engem?


Karinthy Ki kérdezett?

[link]


Megkérdezték a madarat, hová repül, a napot, merre szállt?

De ki kérdezte az embert? Ki kérdezett, Homérosz? Ki kérdezett, Szókratész? Ki kérdezett, Gautama Buddha? Ki kérdezett, Názáreti?

Shakespeare, Goethe, Madách, Dante, Beethoven, Kant... ki kérdezett?


Ember, aki tudod – ember, aki láttad –, ember, aki nézted, figyelted, élted – tudtad, mielőtt volt, tudtad, mielőtt lett –, ordítottál, hogy közeledik – ki kérdezett?


Megváltó Atyaisten – aki tudod, hogy lehetne elkerülni, mit kellene tenni, hová kellene fordulni, hogy kellene csinálni –, ki kérdezett?


Ki kérdezett? Ne kérdezd – ordíts, ahogy a torkodon kifér, mert különben csönd lenne körülötted –, ordítsd magad a kérdést, s hidd el a visszhangnak, hogy ő volt, s felelj a visszhangnak, hogy legalább a magad szavát halld.A válaszíró 65%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/28Időpont 2015. aug. 31. 21:50 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Mert Isten es nem Robert bacsi. Mert megadta az embernek a dontes szabadsagat es az emberek rendrol-rendre rosszul dontenek. Isten nem a "harmadik muszak", hogy orvosolja a hulyesegeinket, hanem Isten egy remeny, egy iranyvonal amit ha kovetunk, csak akkor jo nekunk.

Istennel nincs liberalizmus es nincs demokracia, igen csak szigoru szabalyokat kellene betartanunk, hogy segitseget kapjunk. Mert nem Isten fog gazsulalni nekunk, O kijelolte az utat es az ember nem azt az utat jarja.A válasz 69%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 59%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/28Időpont 2015. aug. 31. 22:04 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Mert Istenhez nem csak akkor kell fordulna amikor baj van, hanem eleve Isten akarata szerint kellene elnunk, de az ember nem Isten szabalyai szerint el.

A válasz 69%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 59%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/28Időpont 2015. aug. 31. 22:08 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

"mért nem segít nekik?"

Mi az, hogy "segít"?

Egy végtelen isten olyan világot teremt, ami JÓL MŰKÖDIK. Az elejétől a végéig. Senkinek nem kell segíteni - főleg így utólag nem.

A jelenlegi világban MINDENT a teremtő isten alkotott! A szenvedést is!

ÍGY AKARTA!A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/28Időpont 2015. aug. 31. 23:20 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

szerintem azért mert az első emberek (de minden ember újra ér újra) azt választotta, hogy majd ő hoz erkölcsi ítéletet majd jobban tudja, az első emberek döntési szabadsága még csak arra terjedt ki hogy továbbra is Istennek akarnak e minden erkölcsi ítéletet adni, vagy képessé teszik e magukat saját erkölcsök képzésére, utóbbit választották innentől fogva bár ismerték Isten véleményét is, de már volt lehetőségük úgy dönteni h pl "ha embert akarok ölni akkor embert fogok ölni" ma is az az általános vélemény hogy "engem csak ne korlátozzon semmiféle hit"

pedig ha sokan be tudnánk ezeket az elveket tartani, valóban és hitelesen akkor nem lennének ezek a háborúk, az éhezést felszámolhatnánk, stb stb


valójában fordított a helyzet, nem nekünk kell panaszkodni ,hogy "dolgozzál már paraszt ott fent" hanem bocsánatot kell kérnünk, hogy meghirdetett és bevált elvek ellenére mégis ember embernek farkasa, és minden etikai mozgalom, illetve bármiféle mozgalom pár év leforgása alatt legalább részben korrumpálódik, de még az egyén is a maga életében, az ember egy olyan gonosz lény ami olyan egyszerű elveket nem tud betartani, hogy ne piszkítson oda ahol eszik, önmaga életére, és az egész Föld életére tör, egyetlen olyan évszázad amikor az emberek végleg igyekeztek elszakadni a vallásos etikától elég volt arra hogy a világ soha nem látott pusztuláson menjen keresztül és ennek utána annyi atomfegyvert gyártsunk le, hogy azzal többször is le tudtuk volna gyalulni a bolygófelszínt, és hány olyan eset volt amikor kis híján meg is tettük, legismertebb talán a kubai rakétaválság


szerintem örülhetünk hogy ilyen gonosz lényeket akik már annyiszor megtapasztalták hogy nem helyes Istennek különösebben ellentmondani, nem véletlenül mondja el amit mond, még így is ön és közveszélyes, örülhetünk ,hogy nem irt ki minket a többi élőlény védelmébenA válaszíró 69%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/28Időpont 2015. aug. 31. 23:38 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Nem Isten taszítja el az embert, hanem az ember nem kér Istenből. Ha az én gyerekem azt mondja, hogy ő nem kér belőlem és elmegy mellőlem, megtagad, akkor én hogy segítsek neki?


Másik fele pedig az, hogy Isten megmondta, hogy van folytatás. Ha meghal egy kisbaba, akkor mellette van, ne sajnáld tőle, mert neki már jó. Ha te meghalsz, akkor mi vár rád, ha nem kérsz Istenből? Akkor vele nem akarsz lenni, így marad a bé változat: nélküle lenni a tested halála után is. A te döntésed.A válasz 52%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 54%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/28Időpont 2015. szept. 1. 06:41 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Itt van ez a mostani helyzet is: menekülnek emberek a földi pokolból, erre mit csinál a többi, aki jólétben hentereg? Falat, meg kerítést húz ellenük, nehogy segíteni kelljen. Hát gratulálok. Ember embernek farkasa és az ember tehet arról, ha valaki nyomorog. Az egyik elnézi, a másik elissza, egyik sem jobb a másiknál. Irigység, gyűlölet, szeretetlenség, kapzsiság, fukarság. Soroljam még mi öli a világot?

A válasz 72%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 54%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/28Időpont 2015. szept. 1. 08:04 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Hol van olyankor a jó Isten amikor az ártatlan fiatal lányokat meg gyilkolják? Létezik egyáltalán? Miért a rosszak mellett van?
Hogyan győzzek meg vkit h Isten LÉTEZIK?
Matematikailag bebizonyították, hogy létezik Isten?
Akik hisznek Istenben, Milyen jelét adta nektek, hogy valóban létezik?
Létezik olyan, hogy valaki két vallásban hisz?
Hogyan lehet az, hogy némely hívők jobban hisznek az a sátánban mint Istenben, holott Isten folyton mindenütt jelen van, a sátán pedig nem is létezik?

Kérdések a Kultúra és közösség rovatbólKérdések a Vallás rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!