Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A keresztények legnagyobb...

A keresztények legnagyobb ellenségei a liberális emberek?

Figyelt kérdés

A múlthéten beszélgettem erről a lelkésszel.

Ő meglehetősen karakán, szókimondó ember, nem olyan, mint a katolikus papok, netán a pápa.

Azt mondja, a kereszténységnek ők a legnagyobb ellenségei, semmi becsületük nincs, erkölcstelenek.

Felhozta ezt a bevándorlós krízist is, szerinte a liberális emberek, a keresztényeket akarják ezzel gyengíteni, azért is, mert nem érzik jól magukat egy egységes vallási, etnikai gyökerű közösségben, nekik káosz meg sokszínűség kell.

2016. jún. 25. 12:24
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
0%

nagyon helyes kedves Dante

akkor egy töredékét vissza adták annak a több évszázados szenvedésnek amit el kellett viselniük

az "ész vallása" ezen nagyon jót mosolyogtam

tulajdonképpen ebből az jön le hogy lenézed azt aki gondolkodik és "vallási" tömbbe tömöríted a logikát

sajnos nem végeztek ki eleget

2016. jún. 25. 16:01
 22/30 anonim ***** válasza:
88%

Kedves kérdező, a te értelmezésed szerinti karakánság és az igazmondás nem azonos jelentésű szavak.

A kereszténységnek ellensége lehet a liberalizmus abban az értelemben, hogy a kereszténység ez erős kötöttséget és hierarchikus, parancsuralmi nézetrendszert támogatja, míg a liberalizmus a szabadságot. Azonban egy konkrét liberális ember vagy keresztény, vagy nem, vagy vallásos, vagy nem, és ez csekély mértékben származik a liberalizmusából, sokkal inkább a körülményeiből, neveltetéséből és még inkább a tudása mértékéből. A lelkészed nem karakán, hanem keménykezű, parancsoláshoz szokott ember, aki nehezen viseli, ha ellentmondanak neki. Hamar szolgává leszel általa.

2016. jún. 25. 16:35
 23/30 anonim ***** válasza:

16:01-es:

"akkor egy töredékét vissza adták annak a több évszázados szenvedésnek amit el kellett viselniük"

->Ha szerinted ez az adok-kapok rendben van, akkor lényegében ebből az jön le, hogy az ateizmus sem jobb erkölcsileg mint a keresztény emberek. Igen, töredékét adták vissza. De képzeld csak el, mi lenne akkor, ha ma is egy olyan rendszer uralná Európát, ahol börtönbüntetés járna egy templom kinyittatásáért. Nem kizárt, hogy ateizmus virágkora lenne, ugyanakkor nem lenne tisztességes dolog.

"tulajdonképpen ebből az jön le hogy lenézed azt aki gondolkodik és "vallási" tömbbe tömöríted a logikát"

->Azt gondolom, nem értettél meg. Ez a kifejezés, hogy "Ész vallása" nem egy gúnyolódó megjegyzés részemről, hanem az a szóhasználat, amit Párizs népe használt abban a törvényben, amit 1793 november 24-én rendelt el. Ezt a kifejezést ők használták akkor, én csak szó szerint idéztem őket.

"sajnos nem végeztek ki eleget"

->Remélem ezt nem gondoltad komolyan, mert ez egy rendkívül durva megjegyzés volt.

Dante

2016. jún. 25. 19:22
 24/30 anonim ***** válasza:

"ha valaki megkérdőjelezte az egyház tanítását mert logikusan érvelt pl. az evolúció mellett eretneknek nyilvánították és igyekeztek keményen keresztbe tenni neki (hány tudóst kínoztak, öltek meg csak mert rávilágított az egyházi tanok hézagaira?)"

Kicsit nem vagy tisztában a fogalmakkal. Konkrétan az evolúció miatt senkit nem nyilvánítottak eretneknek. Ha meg az inkvizíció által történt kivégzésere próbáltál utalni, akkor nem árt tudni, hogy ebből az intézményből több is volt, és a Római Szent Inkvizíción kívül mindegyik állami kézben volt. a római inkvizíció viszont töredék annyi ítéletet hozott, mint más államok. Másfelől meg egy olyan korszakról beszélünk, ahol a vallásszabadság a mai formája egyszerűen nem létezett a köztudatban. Természetesen embert ölni bűn bármilyen formában. Úgy is, hogy a jakobinus diktatúra papokat végeztet ki a vallásszabadság nevében...

2016. jún. 27. 16:20
 25/30 anonim ***** válasza:
De hát Krisztus is liberális volt! Ha konzervatívként ragaszkodott volna a mózesi törvényekhez, azt a szerencsétlen házasságtörő asszonyt hagyta volna halálra kövezni, sőt, ő maga dobta volna rá az első követ. Ráadásul a konzervatív világnézetben a nő a férfi alárendeltje. Jézus biztosított egyfajta egyenjogúságot a nőknek is azáltal, hogy tanítványokká fogadott közülük néhányat, pl. Mária Magdolnát, vagy hogy a támogatói közt is voltak nők.
2022. nov. 19. 00:08
 26/30 barpi61@61 ***** válasza:

Ő önmagát többre tartja olyanoknál, akiket nem is ismer? Az alázat hol marad? De nem csak erről van szó, hanem leginkább az zavar, hogy azokat, akik még csapdában vannak, nem hogy menteni akarna, hanem meg is szólja őket.Ő önmagát többre tartja olyanoknál, akiket nem is ismer? Az alázat hol marad? De nem csak erről van szó, hanem leginkább az zavar, hogy azokat, akik még csapdában vannak, nem hogy menteni akarna, hanem meg is szólja őket.Ő önmagát többre tartja olyanoknál, akiket nem is ismer? Az alázat hol marad? De nem csak erről van szó, hanem leginkább az zavar, hogy azokat, akik még csapdában vannak, nem hogy menteni akarna, hanem meg is szólja őket.

Megfogalmaztad a lényeged. Ennél szebben nehéz lenne.

febr. 16. 20:08
 27/30 barpi61@61 ***** válasza:
Ember, itt tényleg nem amit te akarsz, Isten szádba adta.
febr. 16. 20:12
 28/30 barpi61@61 ***** válasza:

Amit írtam, sehol. Amit picsába az megjelent.

Miféle izé ez??????????????????

febr. 16. 20:32
 29/30 barpi61@61 ***** válasza:

De most komolyan: amit leírtam, sehol.

Amit izéltem - bocsi - az persze ott van.

PICSA AZ OTT VAN. DE TÖBB OLDAL AZ HOL IS VAN?????????

febr. 16. 20:35
 30/30 barpi61@61 ***** válasza:

Azt gondoltam Istenről, ő létező.

Semmi több.

febr. 16. 20:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!