Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Hitgyülekezetben miért...

A Hitgyülekezetben miért fektetnek akkora hangsúlyt a zenére?

Figyelt kérdés
Mi ennek a jó oldala, és mi a rossz?

2016. jún. 26. 05:39
1 2
 1/15 tgt ***** válasza:
44%
Minden vallás nagy hangsúlyt fektet a zenére, mert a zene képes elszakítani a valóságtól, képes módosult tudatállapotot előidézni. Így könnyebb bevésni-rögzíteni az egyház tanait és a hívőt érzelmileg függővé lehet tenni az egyháztól.
2016. jún. 26. 07:00
 2/15 tgt ***** válasza:
36%
Sima manipulálás.
2016. jún. 26. 07:14
 3/15 Pietrosol ***** válasza:
57%

Szia!

Feszültség oldás. A szeánszok elején azt mantrázza nekik az öltönyös, hogy bűnösök vagytok, bűnösök, bűnösök, aztán, ha ezt már eléggé elhitték, egy zenés, táncos mulatozással feloldja bennük a feszkót.

Egyszerű pszichológiai csavar, ami kihagyható lenne teljes egészében, de úgy tűnik, hogy Nekik kell ez a marionett játék.

2016. jún. 26. 07:18
 4/15 anonim ***** válasza:
52%
Mert a zene jó és kell a léleknek. Igaz, van aki arra használja, hogy bevaduljon...
2016. jún. 26. 09:02
 5/15 anonim ***** válasza:
54%

Zene és zene között óriási különbség van.

Az őskeresztény szertartások végig énekelt szertartások voltak, még az Szentírásból is kántálva olvastak fel. Prózai beszéd mindössze néhány perc volt a több órás szertartásokon, a többi az mind énekelt imádság volt, ószövetségi zsoltárok és liturgikus himnuszok. Ez az őskeresztény szertartási zene a szír, az asszír, a kopt, az ambrozián és a bizánci rítusokban él tovább a mai napig. Ennek egyik későbbi variánsának tekinthető a gregorián is. Ez a zene az áhítatra, alázatra, belső átélésre fekteti a hangsúlyt.

Az a diszkósított popzene, ami a neoprotestánsoknál megjelent a 20. században, nem keresztény gyökerű. Az érzelmek felkorbácsolása, az extázis, a sámánkultuszokra és a siíta iszlámra jellemző, a kereszténységtől alapvetően idegen.

2016. jún. 26. 09:10
 6/15 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Igen én mint ref. nagyon furcsának találom azt a heje-huja diszkó hangulatot amit pl a Hitgyülekezetében is lehet hallani. Nem vagyok a zene ellen, de úgy gondolom, hogy mindennek megvan a helye és az ideje.

2016. jún. 26. 10:03
 7/15 anonim ***** válasza:
Isten előtt nem kell megjátszani magunkat.
2016. jún. 26. 10:06
 8/15 Roland G. ***** válasza:
73%

A karizmatikus gyülekezetekben élvezik az Úr jelenlétét.A dicséret pedig bevezető az Ő jelenlétébe.Egy istentisztelet soha nem unalmas,csak a holt vallásoknál.Ünnepelnek,nem pedig temetésen vesznek részt,ugyanis Jézus él,ebben hisznek,akárcsak én!

Vidám vasárnapot nektek! :)))

2016. jún. 26. 10:17
 9/15 A kérdező kommentje:

Roland nem igazán értem! Te most bulizni mész vagy Istent imádni? És akkor milyen az amikor tényleg bulizni mész?

Én soha nem találtam unalmasnak ha az Úrról beszélnek a templomban, és mindezt diszkózene nélkül.

Jeremiás próféta mit mond?

"Ne bízzatok hazug beszédekben, mondván: Az Úr temploma, az Úr temploma, az Úr temploma ez!

Mert csak ha valóban megjobbítjátok a ti útaitokat és cselekedeteiteket; ha igazán ítéltek az ember között és felebarátja között;

Ha jövevényt, árvát és özvegyet meg nem nyomorgattok, és ezen a helyen ártatlan vért ki nem ontotok, és idegen istenek után sem jártok a magatok veszedelmére:

Akkor lakozom veletek ezen a helyen, a földön, a melyet a ti atyáitoknak adtam, öröktől fogva mindörökké.

Ímé, ti hisztek a hazug beszédeknek, haszon nélkül!

Nemde loptok, öltök és paráználkodtok, hamisan esküsztök, a Baálnak áldoztok és idegen istenek után jártok, a kiket nem ismertek:

És eljőtök, és megállotok előttem e házban, a mely az én nevemről neveztetik, és ezt mondjátok: Megszabadultunk; hogy ugyanazokat az útálatosságokat cselekedhessétek!

Vajjon latrok barlangjává lett-é ez a ház ti előttetek, a mely az én nevemről neveztetik? Ímé, én is látok, azt mondja az Úr."

(Jer.7:4-11)

Ne a zene legyen az ami miatt Istent akarod imádni, mert akkor a dallamot fogod imádni és nem az Urat! Csak úgy teszel mintha az Urat imádnád de valójában nem Őt imádod hanem az érzéseidet amit a zene kelt benned.

De végül is te tudod!

2016. jún. 26. 10:48
 10/15 anonim ***** válasza:
Istent örömmel kell imádni, nem sírva. Minap volt erről kérdés és meg lett mutatva, hogy Dávid, akit Isten szeretett, hogyan is dicsérte őt: énekelve hangosan és táncolva. Tulajdonképpen a Biblia ellen szóltok állandóan, és még mindig nem vagyok sem hitgyülis, sem karizmatikus, mert ilyenkor imádtok ezzel személyeskedni.
2016. jún. 26. 11:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!