Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Kultúra és közösség » Vallás

A kérdés

Hogyan lehetnék ortodox keresztény?

Sajnos vidéki vagyok, s a legközelebbi ortodox templom is nagyon messze van. Milyen lehetőségeim vannak így?

Keress kérdéseket hasonló témákban: ortodox, keresztény, keleti, egyház, kereszténység

 2017. márc. 21. 00:01  Privát üzenet  

A válaszok
1 2

Elnézést #10-es hozzászóló, én csak a Szentírást vettem alapul, valamint az ortodox oldalakon fellelhető anyagot, melyet idézek is:

A templomi istentiszteletek elhanyagolása. A Bűnbocsánat Szentségében és az Eucharisztia Szentségében való ritka részvétel.


Havonta, vagy ahogy írod ritkábban részesülni az Eucharisztiában e szerint bűn. Bár kinél mit jelent a ritka szó.A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 11/15Időpont 2017. márc. 21. 22:41 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

a katolikus és az ortodox világnézet közel sem olyan hasonló mint az iménti hozzászóló állítja, sőt meglehetősen eltér, nyilván itt halmazokat kell látni katolikus és katolikus ortodox és ortodox között is van különbség nem is kicsi, így nyilván adódik ,hogy egyes ortodoxok hasonlítsanak egyes katolikusokhoz, az oroszos orthodoxia pl kicsit jobban hasonlít a katolicizmushoz


ugyan akkor nem véletlen hogy sok ortodox hevesen tiltakozik mindenféle katolicizmushoz való közeledés ellen, a protestánsokkal pedig bár nem értenek egyet de mégis baráti viszonyban vannak és jól működnek együtt


a katolikusnak pedig ez az "alig különbözünk" szövege vagy a tájékozatlanságból fakad vagy szándékos hazugság, remélve hogy így áttéríthetnek pár ortodoxot ha már nem lehet azt mint a 16-17. században hogy fegyverrel kényszerítették őket a pápa zászlói alá


és igen alapvetően kell templomba járni és eucharisztiát venni, de az ortodoxia nem alázza meg Istent úgy mint a pápisták, mi tudjuk, hogy Isten nincs alávetve a törvényeinknek, Isten látja hogy a kérdező milyen helyzetben van, mik a lehetőségei és a körülményei és Isten ezeket figyelembe is veszi! Én magam is úgy vagyok ortodox hogy közel sem tudok annyit ortodox templomba járni mint szeretnék, és engem is megnyugtattak az atyák, sőt azt mondták olynok is vannak akik évi max 1-2szer tudnak ortodox templomba menni, az is külön program ,meg kell szervezni, de ők sem követnek el ezzel bűnt, hiszen nem tehetnek mástA válasz 72%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 70%-ban hasznos válaszokat ad.
# 12/15Időpont 2017. márc. 22. 00:35 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

#12

Szerintem teljesen felesleges ez az ellenségeskedő hangnem a katolikusokkal szemben, meg a pápistázós duma.


"sőt meglehetősen eltér"

Miben tér el oly annyira a hit kérdéseiben? Filioque? Purgatorium? Hiába gyűlölöd annyira a katolikus vallást, még mindig az áll legközelebb az ortodox hithez.


Érdekes meglátás, hogy inkább menjen évente 1-2-szer templomba, mint meglátogasson egy katolikus misét, amire lehetősége lenne. Hasonló hozzáállással még a reformátusok és evangélikusok körében sem találkoztam. Talán számodra sokkal fontosabb a liturgia mikéntje, mint Krisztussal való egyesülés az Eucharisztiában?


Úgy tudtam, hogy az ortodoxok mélyen tisztelik a Szenthagyományt, miért mondasz ellent neki?


A Didakhé egyértelmű:

"Az Úr napján gyűljetek egybe, törjétek meg a kenyeret és adjatok hálát, előtte tegyetek bűnvallomást, hogy tiszta legyen áldozatotok."A válasz 52%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 13/15Időpont 2017. márc. 22. 01:07 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
követ62 nevű felhasználó válasza:

Minek?

Ha már valahová térni akarsz, mindenek előtt kezd el olvasni Bibliát. Alázattal, türelemmel és sok, sok imával várd meg amig Isten mutatja meg merre indulj. De, ha meg mutatta lépd is meg. Ne hagyd, hogy emberek, hagyományok befolyásoljanak. Egyedül Isten szava amely mindenek felett áll.

Sok áldást kívánok hozzá!A válaszíró 49%-ban hasznos válaszokat ad.
# 14/15Időpont 2017. márc. 27. 09:22 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Szerintme a kérdező olvasta, én reformátusként 6 éven át olvastam a biblbliát amennyi fordítást csak lehet még görögöt is tanultam hogy jobban megértsem, engem ez vitt el az ortodoxiához, elkezdtem vizsgálódni ,hátha van olyan egyház ami tényleg úgy gondolkodik ahogy (véleményem szerint) a biblia alapján egy kereszténynek illene, és ez után a vallástörténet is megerősített


a szektás protestantizmus az emberek hagyománya, kiforgatják a bibliát belemagyaráznak mindenféle ostobaságot, amit bizonyíthatóan előttük soha senki sehol nem gondolt, Jézustól napjainkig sok sok keresztény egyet értett az biztos tévedés de most jön Németh Sándor és nála za igazság az k**** életA válasz 54%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 70%-ban hasznos válaszokat ad.
# 15/15Időpont 2017. márc. 27. 21:22 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Tudnátok irni olyan bibliai hivatkozásokat amik tiltják a gyermek-keresztséget?
Igaz, hogy manapság, ha egy ateistából vagy egy nem nem-ábrahámita vallás hívéből (pl. hinduból) keresztény lesz, akkor a legtöbbször az Ortodox Keresztény felekezetbe térnek be?
Mi a különbség a katolikus, református, ortodox és protestáns kereszténység között?
Békéscsabán milyen keresztény felekezeteknek vannak templomaik?
Nektek melyik keresztény felekezet templomépítészete tetszik leginkább? Miért?
Katolikus és ortodox keresztények, nem gondoljátok, hogy az Egyház hibát követett el amikor az Ótestamentumot a keresztény Bibliához kapcsolta?

Kérdések a Kultúra és közösség rovatbólKérdések a Vallás rovatból
Minden jog fenntartva © 2018, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!